שוב תעתוק של מילים

עופרולו

New member
שוב תעתוק של מילים

תודה על העזרה בפעם הקודמת. אני מוסיפה כמה דברים, ומעלה שוב עניינים שלא נפתרו בהודעה הקודמת. כל מי שיוכל לומר לי איך לתעתק את המילים/השמות לעברית, תבוא עליו הברכה. אני מדגישה שוב, חשוב לי רק איך אומרים/כותבים בעברית, לא המשמעות. 1. gush-e fill 2. sard (אני יודעת שזה קר, השאלה איך כותבים בעברית) 3. Jaleh 4. Gohid 5. Zanganeh 6. marg bar Amrika 7. jaferi (איך הייתם כותבים את השם בעברית - ג'עפרי?) תודה רבה

עופרולו

New member
ועוד כמה

mast-o khiar 1. 2. מישהו יודע אם ה-imperial guard באיראן נקרא המשמר הנשיאותי או שיש לזה שם אחר? 3. The Immortals יש לזה שם בעברית? תודה מראש

gamari

New member
המשך

1 - מאס או ח'ייאר - מעין דיפ, מטבל של יוגורט + גבינה + מלפפונים, , (דומה לצזיקי) בתוספת תבלינים לפי כל עיר שמגיע. . בשיראז מוסיפים שום לתערובת ומעל זה בצל מטוגן עם מעט זעפן.. 2 - המשמר הנשיאותי זה השם. לא ידוע על אחר, אולי פרויז יודע כי הוא חי באירן כשזה היה קיים. 3 - נקראו "בני אלמוות" - היחידה העילית של הצבא הפרסי בשושלת האח'מנית,(מעין סיירת מטכ"ל או שייטת 13 שלנו) אסור היה להם להיות חולים או חלשים, נחשבו לצבא החזק ביותר באמפריות הקדומות, מושג שרק הקיסר הביזנטי מיכאל ה-6 או ה-7 השתמש בו לחיילים שלו, כמו מאות שנים אחר כך.

JMac

New member
מאס או ח'ייאר

אצלנו (שירזים) אומרים מאס או בולאנג - לא יודעת למה. אמא שלי עושה עם שמנת + מלפפונים ונענע מיובשת + מלח ופלפל. אכן, הגרסה הפרסית לצזיקי.

niya

New member
עופרולו יקירתי

אני מקווה שבתודות לספר תכניסי גם תודה לחברי פורום "תרבות פרס" על הסיוע בתרגום המלים אני חושבת ש-sard זה גם צהוב, אבל בואי נחכה למומחי השפה (שזה בטח לא אני)

פרויז1

New member
יש הבדל :

סרד = קר זרד = צהוב. זה סמך וזה זין. בלי כוונות. צ'בַּע לך. צ'עלי את ע'מרי!!! יגיד לך שרק אני צודק.

niya

New member
טוב, טוב,../images/Emo178.gif

לא אמרתי כלום...
אני פשוט מכירה את הביטוי הפרסי האלמותי: סַאגֱה זַרְד בָּרָדָרֵה שַׁרַלֵה
שמשמעותו "הכלב הצהוב - אח של השועל"

gamari

New member
כמו שזה נשמע

איך שהמלה כתובה באנגלית, ככה גם בעברית. 1 - גוש א פיל 2 - סארד 3 - ג'לה. 4 - גוהיד 5 - זנגנה 6 - מארג בר אמריקה 7 - ג'פרי או ג'עפרי

תשובות

6 - מרג בר אמריקא - מוות לאמריקה 7 - ג'עפרי לגבי imperial guard - המשמר המלכותי (יחידת העלית של השאה)

ובאופן עקרוני

את צריכה להחליט האם את הולכת על תעתיק מדוייק מפרסית או על תעתיק פחות מדוייק, שעשוי להיות יותר מובן לדוברי עברית. למשל - התעתיק המדוייק מפרסית של "marg bar amrica" הוא מרג בר אמריקא, אבל יכול להיות שיהיה יותר ברור לכתוב: "מארג בר אמריקה" כדי שיהיה יותר ברור ללא ניקוד. כנ"ל לגבי שמות - עקרונית מתעתקים "מחמד" אבל בד"כ בספרות יפה נהוג לכתוב "מוחמד" כדי שההגייה תהיה נכונה.

../images/Emo198.gifמין קרא לי../images/Emo35.gif

אנתי אליהוווווד חוּתחתם אית השים שילללי. אני אבן אלללה מחמד.

פרויז1

New member
מחמד בהן של אלוהים! שלום !

למה לך להתרגז? זהו השם שאתה בעצמך כתבת. אף אחד לא צחק עליך.
אני בדקתי. קרא על כל מה שאפשר לשאול לגבי הקרנבל השנתי בריו דה ז'ניירו.
סע לשם עשה חיים
ותראה את החיים הטובים
חביבי !!!

למעלה