שוב תמונות האכלה.

naja

New member
צודק לגבי מדידת ערך קלורי.

עדיין, מאחר וטענת פה משהו שאני אישית לא מצאתי אליו שום הוכחה, ואני משער שאף אחד מחברי הפורום לא מצא(למרות שאני לא פוסל את זה שזה נכון, אבל טענות כאלה צריך לגבות בעובדות) אני לא יכול להתייחס לטענות שלך כאל עובדות.

ד"א

אין דבר כזה עובדות (trust no one) גם זה שכדור הארץ עגול זה עובדה כמו שלפני מאות שנים שדים היו עובדה. המדענים של היום הם הנביאים של פעם. תחשוב על זה...

naja

New member
פילוסופיה זה לא הצד החזק שלי, מצטער

אני מאמין בעובדות, ואני חושב שכל מה שניתן להוכיח, הוא בגדר עובדה. אם תבדוק את זה תגלה שעובדתית, העולם מעולם לא היה מרובע.

naja

New member
טוב...

אני באמת לא מוצא טעם להמשיך את הדיון הזה. אם נגמרו לך הדברים ההגיוניים לומר, אתה לא חייב להסיט את הדיון לכל מיני קונספירציות והזיות.

רן333

New member
לא רק שלך, כנראה .

אבל במקום לעסוק בפילוסופיה בגרוש, מה שאני יכול לתרום כאן זה דווקא מושג מתחום הניווט. המושג שחשבתי עליו הוא "גבול בירבור": מקום שאם הגעת אליו, סימן שטעית בניווט, או פשוט: הלכת לאיבוד. כאשר, במסגרת ויכוח מהסוג שמתנהל בשרשור הזה, מישהו מגיע לטענות כמו "אין דבר כזה עובדות", זה מראה שהוא הלך לאיבוד איפשהו. זו, לפחות, דעתי.

רן333

New member
גם אני לא חושב שזה נכון.

מה שכן יתכן זה שהאכלה בחולדות גורמת לנחש לאכול יותר: ישנם מקרים שבהם הנחש רעב מספיק כדי לאכול עכבר אחד, אבל לא מספיק כדי לאכול שניים. אבל אם נתת לו חולדה בגודל של שני עכברים - הוא אוכל אותה, וכך מקבל כמות מזון גדולה יחסית. בכל מקרה, אני לא רואה בכך יתרון משמעותי כשמדובר בפיתונים מתכדרים. לא מדובר בנחשים שגדלים בצורה דרמטית במהלך החיים שלהם, ואני לא מנסה להאיץ את הגדילה שלהם.

רן333

New member
היתרון המרכזי הוא נוחות וחסכון בזמן

האכלה בפריט טרף אחד גדול היא הרבה יותר נוחה מהאכלה ב-6-10 פריטי טרף קטנים (המספרים האלה מתחילים להיות רלוונטיים כשמדובר בנחש שאוכל חולדות בוגרות). אם אני לא טועה, יש כאן גם חסכון בכסף: קילו חולדות זול יותר מקילו עכברים. שני יתרונות אפשריים נוספים: 1. קראתי שנחשים שמואכלים בטרף גדול יחסית גדלים למימדים גדולים יותר. 2. בעיני, נחמד לראות את הנחש מתמודד עם טרף גדול יחסית.

Nevo Schwartz

New member
קראתי בעבר,

שהאכלה בפריטי אוכל בוגרים מבחינה התפתחותית מעלה את הערך התזונתי,ועוזרת להתפתחות וגדילת הנחש. לעומת פריטי אוכל צעירים יחסית בהתפתחותם באותו משקל, שיהיו משמעותיים יותר בקליטת שומנים. (לדוגמא עכברים בוגרים וחולדות צעירות בעלי אותו משקל) אני יחפש משהו בנושא...

naja

New member
זה נכון.

למכרסם בוגר יש מערכות מפותחות יותר מאשר מכרסם צעיר כגון מערכת העיכול,השלד והשומנים ולכן לדעתי עדיף להאכיל במכרסמים בוגרים(ז"א שעכבר בוגר עדיף על חולדה במשקל זהה).

רן333

New member
דבריך אודות ההבדלים בין מכרסמים

צעירים ובוגרים נשמעים לי נכונים. עם זאת: 1. יש נחשים שניזונים גם בטבע מלא מעט גורי מכרסמים. 2. בשבי יש הרבה מאוד מקרים של נחשים צעירים שניזונים, במשך תקופה ארוכה מאוד, אך ורק מגורי מכרסמים. ישנם גם מיני נחשים קטנים יחסית, שממשיכים לאכול עכברים צעירים כל חייהם, ולא עוברים לעכברים בוגרים אף פעם. לא שמעתי על נזק כלשהו שנגרם לנחשים האלה עקב דיאטה מהסוג הזה.

naja

New member
לא נשמע לי בריא במיוחד.

קח לדוגמא ולדת חולדה בת יום-מלבד בשר אין בה הרבה: השלד כמעט ולא קיים, מערכת העיכול עוד לא התחילה להתפתח ושומן אני בספק אם יש לה יותר מקצת. זה נשמע לי כמו מזון דיאטתי. בזמנו זכור לי שגידלתי 6 קינגים מבקיעה ועד גיל שנתיים. 5(2 זכרים ו3 נקבות) אכלו ברוב ההאכלות חולדות בנות יום והשישית אכלה עכברים בני כמה ימים עד שבוע(שווי גודל לולדות חולדה). כעבור שנה וחצי החמישה היו באורך של 80-85 ס"מ והיא הייתה קצת מעל 90. באותה שנה היא היחידה מהנקבות שהטילה. ברור לי שלא מדובר פה באיזה ניסוי מדעי, אבל לדעתי למזון הייתה השפעה גדולה בעניין.

רן333

New member
שווה לשים לב לשתי הנקודות הבאות:

1. במה האכלת את כל ששת הקינגסנייקים שעליהם אתה מדבר בחודשים הראשונים לחייהם? לא בגורים של עכברים? והאם זה מנע מהם להתפתח כמו שצריך? 2. הדיון בשרשור הנוכחי התחיל מהמקרה של פיתונים מתכדרים, שכבר אוכלים עכברים בוגרים, ואז מורגלים לחולדות צעירות, גדולות יותר מהעכברים. במקרה הזה לא מדובר בחולדות בנות יום, אלא בחולדות גדולות יותר בצורה משמעותית.

למעלה