שוב תמונות האכלה.

רן333

New member
שוב תמונות האכלה.

והתירוץ שלי הפעם: התחלתי להאכיל את הפיתונים המתכדרים הצעירים שלי (אלה שבקעו הקיץ) בחולדות. בתמונה **הזו** רואים את הגדול מביניהם "חונק" חולדה קטנה (המרכאות - מכיוון שמדובר בטרף מת). **הנה** תמונה נוספת, ו**ככה** זה נגמר. אמנם מדובר בחולדה קטנה (הגודל הוא פי 1.5 - 2 מעכבר גדול), ופיתונים מתכדרים בד"כ מסכימים לאכול חולדות בלי שום בעיה, אבל זה בכל זאת שימח אותי. החולדה שבתמונות היא השניה שנאכלת על-ידי הנחש המצולם. את הראשונה הוא קיבל בשבוע שעבר. אז הוא היסס מעט לפני שזינק ותפס את החולדה, אבל השבוע הוא כבר אכל ממש בפראות. בסה"כ, כבר שניים מתוך 8 הצעירים שעדיין נמצאים אצלי (כולל את זה שבתמונות) אוכלים חולדות. לשאר עדיין לא הצעתי טרף כזה, והם עדיין אוכלים עכברים. תמונות של אחד מאוכלי העכברים מצורפות בסוף ההודעה. החולדות והעכברים מוגשים באותה צורה בדיוק: הם מופשרים ומחוממים מעט, ואז - מוצעים לנחש ממלקחיים.

dreaming h

New member
בסדר בסדר

אז העלת את התמונות שלך לאלבומים של תפוז...
אגב, המתכדרת מסרבת לאכול (שתי הצעות מאז שעברה דירה) ומראה כיום סימנים מובהקים לנשל.

רן333

New member
יופי של דבר, האלבומים האלה.

ככה אפשר להעלות תמונות מבלי לכווץ אותן קודם. לגבי המתכדרת - אני מעריך שאחרי הנשל היא תאכל כרגיל. כאן היא הייתה אכלנית מצויינת.

Nevo Schwartz

New member
נראים מצויין רן כל הכבוד.

מקווה שלא אכפת לך שאני שואל, מישהו מהמתכדרים שנשארו אצלך נשמרו מבחירה? נבו

רן333

New member
לא. אני מתכוון למכור את כולם.

אבל עד אז - קשה לומר שאני סובל מהגידול שלהם.

blckMonkey

New member
מה היתרונות?

מהם בעצם היתרונות שבמעבר מארוחה של שניים או שלושה עכברים לארוחה של חולדה קטנה? האם יש יתרון בנוסף לחסכון בהוצאות?

עד כמה שאני זוכר

הסיבה העיקרית היא שלד החולדה שהוא הרבה יותר מסיבי משלד של עכברים באותו משקל.

naja

New member
ואיך זה מתקשר לערכים תזונתיים?

השלד מכיל בעיקר סידן. אני משער שפרופוצינאלית, בחולדה בוגרת ובעכבר בוגר יש את אותה כמות העצמות. אם ניקח עכבר בודר לעומת חולדה צעירה, יתכן מאוד שהשלד של העכבר הרבה יותר צפוף(מסיבי כהגדרתך) ולכן בעצם, לפי התאוריה שלך, עכבר יותר מזין מחולדה. בקיצור, עד שמישהו לא יבוא עם טבלה שמראה ערכים קלוריים של מכרסמים, אני ממליץ לא לצאת בהצהרות שמכרסם מסויים מזין יותר ממכרסם אחר.

אז זהו ש..

כאן אני חושב שאתה טועה. פרופוצינאלית, בחולדה בוגרת ובעכבר בוגר יש את אותה כמות העצמות מספרית אבל כמותית יש יותר סידן בחולדה בוגרת מאשר ב 4 עכברים בוגרים שווים למשקלה. שוב... זה מה שאני יודע.

naja

New member
איזה סלט עשית.....

או שאנחנו מדברים פרופוציונאלית, או כמותית. אתה לא יכול להשוות בין כמות לפרופורציה. חולדה בוגרת שוקלת יותר מ 4 עכברים, ואם מבחינה פרופורצינאלית למשקל אין הבדל בין עכבר לחולדה, אז ברור שאם ניקח עכברים במשקל של חולדה, נקבל את אותה הכמות של העצמות. העניין הוא, שעדיין לא הסברת, כיצד כמות העצמות בחיה משפיעה על ערכה התזונתי ואם היא משפיעה, האם יש לזה חשיבות ביחס למרכיבים האחרים של בע"ח כגון מערכת העיכול, השונה בעכבר ובחולדה. איפה בדיוק אמרת שטעיתי?

יש כמות ויש מספר!

אתה מוזמן להכנס שוב להודעה הקודמת שלי ציינתי שם בדיוק היכן אתה טועה. מספר העצמות של חולדה ועכבר זהה סביר להניח אבל כמות הסידן שיש בחולדה בוגרת גבוה יותר מכמות הסידן אשר יש במספר עכברים השווים למשקלה וסידן הוא חלק מהערכים שיש לכל מכרסם! סידן הוא חלק חשוב מאוד בתזונת הנחש ולכן הוא מעוכל כולו. בקשר למרכיבים אחרים אני לא יודע אבל אני מנחש שגם שם יש פלוסים שהחולדה נותנת ועכבר לא.

naja

New member
אתה עדיין לא מוכיח שום דבר.

דבר ראשון, לא הצלחת להביא נתונים לכך שבמשקל נתון של חולדה יש יותר סידן מאותו משקל של עכבר. יכול להיות שאתה צודק, אבל בלי נתונים אין לך מה להתווכח(ולדעתי הנתונים יראו ההיפך). דבר שני-גם אם אתה צודק בנוגע לסידן, אין זה אומר שבגלל זה לחולדה יש ערך תזונתי גבוהה יותר. הערך התזונתי נמדד ביחידות של קלוריה והוא מבטא את כלל המרכיבים בגוף ולא מרכיב אחד.

אתה שוב טועה

ערך תזונתי אינו נמדד רק בקלוריות אלא גם בהרכב, נכון שסידן הוא רק חלק אחד מהרכב תזונתי וכפי שציינתי אני חושב שזהו ההבדל המהותי המבדיל בהרכב התזונתי שבין עכבר וחולדה. מה שעוד ציינתי שזה מה שאני יודע. אם היתה לי טבלת ערכים מפורטת הייתי בשמחה מפנה אותך אליה. בקשר לויכוח... אין כאן שום ויכוח אתה ציינת את מה שאתה חושב (ללא שום הוכחה) וכך גם אני. אשמח אם תוכיח אותי כטועה.

למעלה