שוב שעת סיפור..

שוב שעת סיפור..

זוכרות את הדיון הזה עם לאה? יש לי התייעצות דומה. אצלנו במושב בכל שבוע הורה אחר מעביר פעילות לילדים (בד"כ הקראת סיפור, פעילות שקשורה לסיפור ואח"כ הילדים משחקים ברחבי הגן-לשעבר). הילדים הם בני 3-4, קבוצה לא גדולה (5-6 להערכתי), שמגיעה בליווי הורים, אבל חלקם גם בליווי תינוקות בגילאים שונים. יש לכן רעיונות לפעילויות מתאימות?

טלי12345

New member
נשמע מקסים!

אני לא מכירה (עדיין) את הגיל הזה, אבל מה עם "דירה להשכיר" כולל תלבושות מתאימות לפי הדמויות? דקל מת על הסיפור הזה..... אולי תספרי לנו אילו פעילויות עשו עם הילדים עד כה, שנלמד
עוד אפשרות היא שהילדים יעשו תאטרון בובות לפי סיפור מסויים.

maya100

New member
היו ולאחרונה התמכרתי משום מה לספר

"הדודה שלי מרחוב הנביאים" אני ממליצה עליו. כיפי, מצחיק לילדים ולאמהות ומאפשר המון פעילויות ואפשרויות המחזה (ובטח לרוה הילדים אין אותו בבית)

לאה_מ

New member
שאני אחזור על עצמי שוב?../images/Emo3.gif

"ארץ יצורי הפרא" - קלאסי לגיל הזה, ופעילות כיפית. אני עושה השנה ביום ההולדת של אורי את "האריה שאהב תות" - הפעילות כוללת איפור של הילדים לאריות והכנת "רעמות" מסול. הכיבוד, כמובן, תותים. אפשר לקרוא את "איתמר פוגש ארנב" או את "הארנב ממושי" ולהכין אחר כך ביחד אזניים של ארנבים לילדים (אולי גם איפור פנים), ואז לעשות "ריקוד ארנבים" לפי מוסיקה. אם את יכולה לארגן כלוב עם ארנבונים, לתת לילדים הסבר קצר עליהם, ושיוכלו להאכיל אותם - זה יכול להיות מתאים מאד. "תירס חם" - אפשר להמחיז בשיתוף הילדים, ולאכול תירס חם בסוף הפעילות.

לאה_מ

New member
עוד משהו -

"שמוליקיפוד" ולהכין קיפודים מפלסטלינה או חמר עם כפיסים מעץ (אפשר לקנות צבעוניים כאלה בחנויות יצירה או כאלה שמוכרות ציוד לגני ילדים). "רוחי הפוכי" ולעשות פעילות על בסיס "הכל הפוך".

לגבי ארץ יצורי הפרא

איזו הפעלה כדאי לעשות? (דווקא במקרה יש לי אותו בבית, למרות שאני לא אוהבת אותו
)

לאה_מ

New member
כמה אפשרויות:

להכין מסכות של יצורי פרא (אפשר גם תלבושות, או איפור פנים, כמובן) - כל ילד מכין לעצמו מסכה, ואז עושים איתם את הריקודים של יצורי הפרא. כדאי למצוא מוסיקה מתאימה. אפשר לבנות את ארץ יצורי הפרא - מקרטון, מפלסטלינה, מנוצות צבעוניות, מקלקרים, ממנקי מקטרות - בקיצור - כל דבר שיש לכם. אפשר גם וגם.

Shellylove

New member
ואולי

"רוחי הפוכי" ולתת לילדים לעשות המון דברים הפוכים [שלילאב מתרגלת חשיבה יצירתית]

Adi 2606

New member
איך באת לי בזמן

התכוונתי לשאול שאלה כזו - בהקשר דומה. לאה, יופי של רעיונות, אשמח גם להצעות, גם בהקשר של טו בשבט.. תודה

לאה_מ

New member
"שישה בשקיק אחד" של לוין קיפניס

קלאסי להמחזה - אני עושה את זה עם הילדים כל שנה ב"סדר ט"ו בשבט". אמנם אני אישית חושבת שזה סיפור מאד עצוב, שגילי בסוף אוכל את כל הפירות הנחמדים שנקשרנו אליהם כל כך במשך כל הסיפור, אבל כנראה זו שריטה אישית שלי
, הילדים שלי לא חושבים שגילי הוא רוצח

חוה 1

New member
ממליצה להכנס לאתר הבא

אם בחרת סיפור , אולי תמצאי עבודת יצירה שמתאימה לסיפור שלך כאן.

תודה לכולכן../images/Emo24.gif

אתמול בערב שוחחתי עם אייל והעלנו כל מני אפשרויות. הוא התלהב מהאשפרות להציג את "תירס חם" (ובעיקר לאכול תירסים
). נראה לי שאני אלך על הרעיון הזה

למעלה