שוב שלום,

Bambi Prague

New member
שוב שלום,

מידי פעם אני לומד עוד משהו ובה לחקור אצלכם, בסוף אני עוד אהיה מומחה.... סידרתם לי את היכולת לקלוט ערוץ 33 בניכר, וזה אחלה. עכשיו אני רוצה לקלוט גם CNN, שאמור להיות משודר חופשי. משום מה אני מקבל סימן שהערוץ נעול!!!! יש לי ממיר דיגיטלי ואני מחובר להוטבירד, האם זה עניין של מפענח או משהו דומה לזה? תודה

Bambi Prague

New member
ייתכן,

ייתכ, ואכן כשהייתי מחובר לאסטרא היה לי אותו פתוח. אבל כדי לקלוט ערוץ 33, עברתי להוטבירד, ושם אני לא מצליח לראות CNN

דר שלמה

New member
כי cnn לא משודר fta בהוטבירד

יש מצב ל lnb נוסף עבור אסטרא2? אתה בטח יודע, אבל bbc משודר חופשי בהוטבירד.

Bambi Prague

New member
את BBC אני לא מסמפט

אבל אני אבדוק אופציה ל- LNB נוסף, ניראה לי שזה הפתרון האידיאלי. אני צריך לדעת משהו מיוחד לפני שאני הולך למכולת לקנות?

דר שלמה

New member
אתה צריך גם דייסק

צריך רק לבדוק את מיקום ה lnb הנוסף. ישנם עייניות מוכנות לזה, אז פשוט תעתיק, ואת הכיוון העדין תעשה במקום...

Bambi Prague

New member
ד"ר כבר דיסקסנו את הנושא.

אני הדיוט בנושא, תן קצת יותר פרטים!!! מה זה דייסק???? לגבי הכיונון ומיקום ה- LNB וכ"ו אני מבין. כמו שאני מכיר אתכם, אנשי המקצוע, דייסק זה בטח זרוע או משהו פשוט אחר, שאתם משתמשים בשמות קוד כדי שהאבלים כמונו לא יבינו על מה אתם מדברים....

דר שלמה

New member
לאו דווקא...

סתם קופסא קטנה. מה שאתה רוצה הוא לחבר שתי עייניות, כל אחת קולטת מידע מלווין אחר, לאותו ממיר. לכן אתה צריך "סוג של מפצל" כדי שהעיינית הנכונה תקבל את המידע הנכון ותחזיר את התדר המבוקש. ההסבר לא ממש מדויק אבל מאוד אינטואיטיבי. ויש גם שיטות אחרות, הפשוטה ביותר, הכי לא נוחה ולא בטוח שזולה יותר, היא פשוט להוריד כבל נוסף וידנית להחליף את החיבור. בקיצור לדייסק ישנן כמה כניסות (או יציאות תלוי בנקודת המבט), שתים או ארבע המחוברות לעייניות ויציאה אחת המחוברת לכניסה בממיר. את הממיר אתה מתכנת שלווין אחד, לדוגמא הוטבירד, מחובר דרך הכניסה הראשונה, הלווין השני, אסטרא, דרך הכניסה השניה וזהו בשלב זה. כמובן צריך לערוך חיפוש וכו'.

למעלה