שוב שלום:)

שוב שלום:)

התייעצתי פה לפני כמה ימים בקשר ללימודי ייעוץ, מ"מ, ומדמ"ח. בקיצור אני אספר שאני סטודנטית להוראה (בדרך לתואר B.Ed) , וסיימתי השנה שנה א' בהוראת מתמטיקה + מדעי-המחשב. אחרי כל הבירורים פה בעיקר, אני הולכת שנה הבאה ללמוד ייעוץ בחינוך. השאלה שלי היא האם כדאי לשלב: ייעוץ+מתמטיקה? או: ייעוץ+מדעי המחשב? איך זה מבחינת הביקוש? (האם בגלל שמתמטיקה מקצוע חובה יש לזה יותר ביקוש? האם בתור מורה למחשבים אוכל ללמד גם מתמטיקה- בגלל שמד"מח ברובו מבוסס על מתמטיקה?)ובכלל, באופן כללי- מה אתם ממליצים? נ.ב. אני תלמידת מכללה (לא אוניברסיטה), אם זה משנה את פני התמונה. יש לציין שהציונים שלי בשני המקצועות די זהים, (מתמטיקה 75+, ומחשבים 70+). תודה רבה
בתוש:)

הוראה

מתמטיקה הוא מקצוע חובה, ונראה שישאר כזה. זה מגדיל כמובן את התקנים למורים למתמטיקה ביחס למורים למדעי המחשב שהוא מקצוע בחירה. זה משפיע לא רק על מידת ביקוש אלא על הרכב משרת ההוראה. כדי להגיע למשרה מלאה במדעי המחשב יש בד"כ ללמוד ביותר כתות(אלא אם כן נקלטת בבי"ס ברמה גבוהה בה יש מספיק תלמידים הלומדים מחשבים מוגבר), ולעיתים ביותר מבי"ס אחד. יותר כתות= יותר אספות הורים,יותר אספות מורים,יותר בחינות לתקן, יותר תעודות לכתוב וכו'.

אז...

אני מבינה, שמחשבים לא משהו...
(סליחה על הנודניקיות, אבל:) לא עניתם לי על השאלה שלי אם מורה למחשבים תתקבל גם ללמד מתמטיקה? (פשוט, מחשבים הרבה יותר מעניין אותי, אבל המשפחה שלי לוחצת לקחת מקצוע שיותר רווחי ושיש בו יותר תעסוקה, לכן חשוב לי לדעת) ואם זה סיכוי גבוה או נמוך? תודה שוב,
בתוש:)

הוראה

בעקרון כדי ללמוד מקצוע מסוים נדרש תואר בו.בהעדר מספיק מורים במקצוע כלשהו עשויים לקחת ללמד גם בוגרת תחום קרוב, תלוי כמובן במצב שעה שתחפשי עבודה.

מה הצפי לעוד שלוש שנים?

(אם אתם יכולים לתת צפי כזה), ואם לא, מה המצב של זה היום? (בתקווה ששלוש שנים לא יעשו שינוי גדול...). אגב, בשבת הציעה לי מישהית ללכת ללמוד אחרי סיום התואר שלי "הנדסת תעשיה וניהול"- אם אגיע עם רקע במד"מח זה יעזור לי מבחינת מס' השנים ללמוד את זה? או ששוב שלוש/ארבע שנים של לימוד? ויש בזה בכלל עבודה? (אני שואלת כל-כך, כי בעיקרון, התשובה שלכם קודם מאוד תומכת ברעיון של להמשיך ללמוד מתמטיקה (-תחום שאני לא חושבת להמשיך בו לתואר שני, והוא גם לא במיוחד מעניין אותי לעומת מחשבים), ואילו אני חושבת אולי כן להמשיך ללמוד אחרי תואר-ראשון, וכן לפתח את זה. השאלה אם יש בכלל תחום ריווחי במחשבים שאם אני אגמור תואר במד"מח הידע שלי בזה יעזור לי לעשות בו תואר? או שהתחום פשוט אבוד מראש?
) תודה על הסבלנות
, בתוש

ביקוש

עד לפני מספר שנים היה מחסור ממש במורים למדעים ובתוכם מתמטיקה ומדעי המחשב. הקיצוצים במערכת החינוך והמיתון בכלל הביאו לירידה בבקוש למורים. ההערכה היא שכאשר המשק יצא מהמיתון הבקוש למורים יגדל. את השאר לא ממש הבנתי, נסי לנסח בצורה בהירה יותר את שאלתך.

למעלה