שוב שלום!

astrok

New member
שוב שלום!

אני מפסיק כעת לאסוף בולי גרמניה אחרי 96' ולוקסמבורג ומעוניין למכור.להחליף בולים מהאוסף או את כולו. אוסף גרמניה מכיל כ- 200 בולים, רובם גדולים ויפים, כולם אחרי 96'. אוסף לוקסמבורג מכיל כ - 100 בולים, רובם מ- 20 השנים האחרונות, גדולים ויפים. אני אוסף את בולי ישראל (לפי קטלוג), ואת בולי הנסיכה דיאנה, חלל וכמו שכתבתי קודם - ה- 11.9 - האסון ששינה את העולם. שלחו לי מסר או כתבו דרך הפורום. בתודה מראש, תמיר קרקסון.

ymgil

New member
??

היי, מה זאת אומרת, מפסיק עכשיו לאסוף... מה הסיבה ?? כך סתם? ובכלל, למה למכור אולהחליף אם יש אוסף יפה ומושקע, למה לא לשמור, ולהמשיך באיסוף הנושא החדש ?

astrok

New member
שלום!

הפסקתי לאסוף את גרמניה ולוקסמבורג משום שאין לי תקציב לכל האוספים שלי אלא רק לבודדים, ולכן בחרתי להשאיר את אוסף ישראל המדהים שלי ואת הנסיכה דיאנה וחלל... ו- 11 בספטמבר... כמובן שבחיים לא אפסיק לאסוף בולים! תמיר.

ומה מתאים לאוסף כזה?

האם באוסף דיאנה שלך תכניס את הבולים החדשים של הנסיך ויליאם? הוא הרי הבן שלה. ובולי המלכה - היא הרי חמותה. ואולי גם בולי מכוניות מרצדס, כי נדמה לי שהיא נהרגה באחת כזו. אני לא צוחק - זו שאלה רצינית: מה שייך לאוסף ומה לא. ידידי זוהר נוי אוסף בולים בנושא קולנוע. אז יש לו באוסף בולים עם פופקורן, וכסאות אולם קולנוע, ואיפור, ומצלמות קולנוע ושחקנים וסופרים שמספריהם עשו סרטים - אין לזה סוף. אז מה יוצא - אתה חוסך במקום אחד, ואין סוף להוצאות במקום השני.... ולי אמרו פעם שאני צריך לאוסף בול עם ציור של מדבר, כדי להראות איפה אי אפשר לנסוע עם מזחלת כלבים! אשמח לשמוע תגובות גם מחברי הפורום האחרים - שמוליק כהן, רוזן, coincollector - מה דעתכם? ואגב, באיסוף מטבעות נתקלים גם בבעיות דומות?

coincollector

New member
גם באיסוף מטבעות נתקלים ב"בעיה" כזו

גם באיסוף מטבעות נתקלים ב"בעיה" כזו. אם אתה אוסף למשל מטבעות ישראל - אז אולי גם מנדט? ושטרות? ומה לגבי מטבעות ששימשו הילך חוקי בתקופת הטורקים? מטבעות מצריים וטורקיים מסויימים היו מטבע עובר לסוחר בא"י שלפני קום המדינה. ומה לגבי וריאציות - כל מני מטבעות עם הבדלים קלים מהנורמה (100 פרוטה זר פנימי, 10 אגורות "פתחה" וכו' וכו'). מה לגבי מדליות רשמיות של ממשלת ישראל - זה נחשב? מה לגבי צ'קים של בנק אנגלו פלשתינה (לימים בנק לאומי) ששימשו תחליף לשטרות כאשר היה מחסור? הרשימה הולכת ומתארכת... אני אוסף נושא מאוד מצומצם של טעויות במטבעות ישראל, וגם לי היו דילמות. התפתתי לרכוש כמה טעויות במטבעות לא ישאליים. עמדתי בפיתוי ולא קניתי טעויות הדפסה בשטרות (ישראליים ולא ישראליים). ראיתי כמה טעויות במדליות רשמיות של ממשלת ישראל (כולל טעות מדהימה במדליה שלא הוצעה לציבור הרחב אלא רק ניתנה למשתתפים בתחרות). אני קיבלתי החלטה אסטרטגית - לא משנה כמה זה אטרקטיבי, יוצא דופן או מיוחד - אם זה לא מתאים לאוסף, זה לא נכנס! זה ההבדל מבחינתי בין אוסף בין מצבור. אני מצליח להוסיף מקסימום מטבע או שניים בחודש לאוסף, ולפעמים גם זה לא. זה יכול להיות מייגע ומתסכל, אבל התוצאה הסופית שווה את זה. רן

astrok

New member
הנסיכה דיאנה

בולי הנסיכה דיאנה שלי - דיאנה, צ'ארלס וויליאם והארי. אני אוסף, אבל לא מתאמץ להשיג, גם את המלכה אליזבת והנסיך פיליפ. מקווה שעניתי - תמיר.

rachelea

New member
הרחבת האוסף - עד היכן

כן(לאבא של נועם). בעיית מרחב האיסוף היא בעיה הקיימת לאספנים למיניהם (ולא רק לאספני בולים ומטבעות). אני אוספת סביבונים. התחלתי באיסוף סביבונים. עברתי גם לפורפרות וג'ירוסקופים. ההמשך היה איסוף שירים על סביבונים, סיפורים, היסטוריה. היום יש באוספי גם בולי סביבונים, טלכרד'ס ועוד. כלומר, עומק והרחבת אוסף זה או אחר תלויים במידת התעניינותו של האספן.

../images/Emo140.gifשלום שלום!

מזמן לא ראיתי הודעה ממך. באמת רציתי לשאול - מה פתאום סביבונים? איך זה התחיל? ומהיכן משיגים פריטים לאוסף כזה? מכירות פומביות? יש חנויות מיוחדות בעולם? אעבור הערב על קופסאות הבולים שלי לחפש סביבונים וגירוסקופים. שלחי לי מסר עם הכתובת, על מנת שאוכל לשלוח מה שאמצא.

rachelea

New member
התחלת האוסף

זה התחיל מסביבון אחד שקיבלתי בחנוכה. זרקתי אותו למגירה. שנה אח"כ, קיבלתי, שוב סביבון לחג. גם אותו שמתי באותה מגירה. וכך עוד שנה ועוד שנה. לאחר מספר שנים, בדצמבר, לקחתי את אחייניתי לטיול בלונדון. בטרם נסיעתנו פתחתי את המגירה כדי להוסיף הסביבון החדש שקיבלתי לחנוכה (שחל בדצמבר כמובן). ראיתי שיש לי כשמונה-תשעה סביבונים שונים וחמודים והדבר מצא חן בעיני. בלונדון, נפתחו עיני ומצאתי עוד ועוד סביבונים - לא יהודיים עם נ' ג' ה' פ'/ש' אלא עגולים, בדמויות שונות. אז, באותה נסיעה -לפני שש שנים סה"כ נפלה ההחלטה - ומאז הפכתי לאספנית. כל נסיעה לחו"ל, או טיול בארץ מתוכננים כך שאמצא עוד סביבון ועוד אחד. וכשאני מוצאת משהו חדש הדבר מוסיף להנאה. במכירות פומביות טרם רכשתי סביבונים אך עיני מוצאות אותם תמיד ובכל מקום.

JAMES DEAN

New member
הידעתם../images/Emo35.gif

שגם אברהם בורג לשעבר יו"ר הכנסת אוסף סביבונים.

רוזן71

New member
כמה מילים על אספנות.

בס"ד. אני אוסף כל מה ש"מדבר" אלי וכל מה שמרגש אותי, וזה יכול להיות רב תחומי. למשל, כשאני מחזיק ביד מטבע של שקל מכסף שהוטבע בצור לפני 2000 שנה אני מתרגש כי למטבע יש "סיפור חיים" מדהים, אולם מאחר ואינני מבין את שפת המטבעות נכנס הדימיון לפעולה, ואז אני מדמיין שאולי המטבע שאני מחזיק בידי עלה לרגל עם בעליו לבית המקדש בירושלים ושם התגלגל מיד ליד, אולי הוא היה בכיסו של חייל רומאי וכו' וכו'. או לדוגמה שאני קורא את כתבי שלום עליכם או מנדלי מוכר ספרים אני נוהג לפזר על השולחן רובלים וקופיקות ששייכים לתקופה וכך אני נכנס לאוירה.. (מה אתם אומרים על הסטיה הקטנה הזאת שלי?) ולכן, באוספיי הרבה פריטים ישנים (שיש להם מה לספר לי) ובהרבה תחומים. ולכן, אני לא אוסף פריטים חדשים כגון בולים ומטבעות של החברה הממשלתית כי לפריטים החדשים אין מה לספר לי, מטבעות משופשפים שעברו מיד ליד מרגש אותי הרבה יותר ממטבעות חדשים בקופסית. אני מקווה שהבנתם את העיקרון. בברכה, רוזן

ויש לך מטבעות בני אלפיים?

מדהים! קיבלתי פעם מחבר ארכיאולוג מטבע עתיק, ועד לפני כמה ימים לא ידעתי מהו. לפני כמה ימים החלטתי לבדוק, ובשיטוט באינטרנט גיליתי שמדובר במטבע טטרדרכמה מימי תלמי השני. המטבע עשוי כסף. ערכו הכספי לא מעניין אותי בכלל, אבל כמו שאתה אומר - מרגשת המחשבה להחזיק ביד משהו שהחזיק בידו סוחר או חקלאי עברי לפני אלפיים שנה. לצערי בהעדר מצלמה דיגיטלי, אני לא יכול לצרף תמונה של המטבע.

רוזן71

New member
מטבעות בני אלפיים....

בס"ד. ישנם מטבעות בני אלפיים שמחירם דולרים בודדים, ויש מטבע בן 1933 שנים (שקל כסף שנה ה' מירושלים הנצורה, שנת 70) ששוה 200 אלף $. הצד השווה שבהם שאילו היה למטבעות פה, היינו שומעים ספורים מדהימים על הרפתקאותיהם ועל טבע האנשים שהחזיקו בהם, על החמדנות ועל הרחמנות ועוד כהנה וכהנה. רוזן.

כל מילה בסלע!

בעיקר אם זוכרים שסלע גם הוא מטבע... רוזן, מה אתה אוסף בעצם? ומה הפריטים שאתה הכי אוהב באוסף? יש לך הארות (באלף, לא עין) כל כך מעניינות, שתף אותנו עוד.

רוזן71

New member
אבא של נועם, שלום.

בס"ד כפי שכתבתי אני אוסף הרבה פריטים מהרבה תחומים, אבל בעיקר אני אוסף נומיסמטיקה לגווניה, ספרי קודש עתיקים, והבייבי החדש שלי, אוסף ספרי ילדים מאוירים עד שנת 48'. סיפרתי בעבר כאן על חוויה מיוחדת שעברתי בנושא סיפרי ילדים (לפני דף או שניים) ואני אספר הפעם על מנהג שנהגו לפני מאות שנים, שכל ילד או ילדה שנולדו למשפחה האבא היה רושם את שם הילד ותאריך הולדתו בדף החלק בדר"כ בסוף ספר התנ"ך המשפחתי או בכל ספר קודש אחר, ומאד צימרר אותי לראות את הרשימות האלה, כשאני רואה שרשומים למשל שמונה ילדים. ו..שלושה או ארבעה מהם מחוקים! (דהיינו שנפטרו, כי אז היתה תמותה גדולה של ילדים ותינוקות) ויש לי כמה ספרים כאלו. אגב, עד 1991 אספתי בולים ויש לי אוסף כמעט מושלם של ישראל מ-48 עד 91'. בברכה, רוזן.

rachelea

New member
ספרי ילדים מאוירים

האם יש בידך ספרי ילדים על חנוכה? האם מוזכרים בהם סביבונים. אם כן, אשמח אם תוכל לכתוב לי באיזה ספרים מדובר, שמותיהם ושנת הוצאתם.

רוזן71

New member
רחל שלום.

בס"ד. יש הרבה ספרי ילדים על חנוכה וסביבונים. אתן לך כמה דוגמאות 1. "חג שמח" מאת לוין קיפניס בהוצאת נ.טברסקי מאויר ע"י איזה. 2."חגי" מאת לוין קיפניס בהוצאת נ. טברסקי מאויר ע"י נ. גוטמן. 3. כנ"ל, בהוצאת הספר ברלין (1923) מאויר ע"י ז,רבן. 4."קשת"-שנתון לילדים הוצאת מסדה (1954) מאויר ע"י ילדים שונים. 5."חגים ומועדים לישראל" הוצאת מ.בירן(1954) מאויר ע"י א.אבדי. 6."חגי ישראל לילדים" הוצאת אריה מאת א. אורן איור ד.פורטפליך 7.ספרונים "חנוכה" בהוצאת עמיחי (1955) שלושה סיפרונים לכיתות א' ב' וג'. 8.ספרון "קובי והמכבים" הצאת קרית ספר (1941) מאת ב.יפה. זה מה שהצלחתי לדלות מאוספי על רגל אחת. אם תרצי עוד אשמח לתת לך פרטים נוספים העתיד. אולם יש הרבה ספרי ילדים חדשים (שאינני אוסף) בנושא, שקל להשיגם ומחירם זול יחסית לספרים ישנים. אגב, לפני כמה חודשים הבטחת לכתוב מחקר על סביבונים. זוכרת? בברכה, רוזן.

למעלה