שוב שלום

שוב שלום

רציתי לשאול אם ניתן ללמוד בארץ ביליארד באופן מקצועי? נמאס לי כבר להיות תקוע במקום והייתי רוצה ללמוד את המשחק באופן הכי מקצועי שיש. כמובן שבתור תושב חיפה, אשמח אם תמליצו לי על משהו באזור. תודה מראש!

9ball master

New member
באופן מקצועי....

לצערי אין אף אחד בארץ שמלמד ברמה מקצועית, יש כאלו שמתיימרים אבל הם רחוקים מהמילה מקצועיות שנות אור. כמעט בכל מועדון יש מישהו שמדריך, הבעיה היא שלך ולכל מי שרוצה ללמוד אין את הכלים לדעת מי מדריך טוב או לא ולדעתי הרוב המוחלט לא שווה את הסכומים שהם גובים והאמת גם הדרכה בחינם לא תמיד שווה כי אם מלמדים אותך שטויות אז רק פוגעים בך במקום לקדם אותך. אני אתן לך את העצה הכי טובה שאני יכול (ושנתתי כבר בעבר) - ישנם בתי ספר מקצועיים בחו"ל אשר עושים "קליניקות" מרוכזות לרמת מתחילים ולמת מתקדמים, מדובר בסופ"ש או לפעמים יותר שבמהלך הקליניקה אתה ישן אוכל וחי ביליארד, לרוב יש מספר מדריכים אשר כל אחד מדריך נושא ספציפי ואז יש אימונים אישיים על מנת לחזק בעיות אישיות שיש לכל שחקן. העלות של דבר שכזה היא דיי גבוהה כי בנוסף מדובר גם בנסיעה לחו"ל אך לדעתי זאת חוויה ענקית שאם משלבים אותה בטיול מתוכנן לחו"ל זה יכול להיות משהו שתזכור לכל החיים.

The Shunned One

New member
ועכשיו תשובה ריאליסטית יותר

באיזור הצפון אני לא מכיר אף אחד. אני גם לא מכיר אף מועדון ביליארד באיזור צפון. כל הרשתות מתרכזות במרכז וקצת דרומה. אני מניח שאין לך כסף או מקום כדי לקנות שולחן לבית, כמובן, אז אין ברירה אלא להתאמן במועדון. ברגע שתמצא מועדון כזה, אם תמצא, תתרכז בלהתאמן לבד. הקטע הוא שזה יעלה לך לא מעט כסף, עם או בלי מדריך. שעת מועדון זה דבר יקר בארץ. אם אתה לא עובד זה ירושש אותך לאורך זמן. אם אתה כן, זה ייקח לך חלק נכבד מהמשכורת. אולי נכבד מדי. דרך לא רעה ללמוד זה להסתכל בטלויזיה. ב-ESPN יש משחקים מדי פעם. תראה מה השחקנים עושים ותנסה ללמוד מזה. אתה יכול גם להזמין DVD על היסודות של המשחק. אתה יכול גם לשחק משחק וירטואלי שנקרא CAROM3D. תחשוב על זה כמעין סימולטור ביליארד. התגובות של הכדור הן ריאליסטיות למדי. כמובן שכל זה לא שווה כלום אם אתה לא מתאמן על שולחן אמיתי באופן קבוע, וכאמור, זה קטע יקר.

כמה דברים

קודם כל, תודה לך וגם למנהל על המענה. דבר נוסף, ללמוד מהטלוויזיה זאת משימה בלתי אפשרית, זה כמו שתגיד לי לצפות בקלטות של מייקל ג`ורדן ואז אני אצא שחקן כדורסל. אי-אפשר ללמוד ענף ספורט/משחק באמצעים וירטואלים. לגבי אימונים, כפי שציינתי, היה לי בבית שולחן מגיל 9 ובזכות זה הגעתי לרמה יחסית סבירה, אבל בשלב מסוים אתה פשוט נתקע, כי אין מי שילמד אותך כל מיני טכניקות. לגבי ללכת למועדון, זה לא עסק כזה יקר, כי איפה שאני משחק עם חברים, גובים בסה``כ 40 ש``ח לשעתיים, מה שאומר שאם אני עם חבר, אז יוצא לי רק 20 ש``ח. הבעיה היא שאני משחק כל הזמן עם אותם שניים שלושה חברים ולכן אני לא מתקדם, מה עוד שהם משחקים פחות טוב ממני וזה כבר לא מאתגר. אני חושב שהפיתרון האידיאלי מבחינתי הוא למצוא שותף למשחק, שביליארד זה אצלו בנשמה ובהנחה שהמישהו הזה שחקן טוב ממני, אני רק אלמד. אין לי בעיית אגו, לא מפריע לי להפסיד, כי זה רק יעזור לי להתקדם. לגבי ההצעה של המנהל, זה נשמע כמו חלום טוב, שיהיה לי קשה להגשימו בזמן הקרוב. אם כבר הייתי עושה צעד כזה נועז, אז גם פה הייתי רוצה שותף, כי לטוס לחו``ל עם עוד מישהו, זה מגדיל את עוצמת החוויה. בכל אופן, אני חוזר ושואל, אם יש פה מישהו שאוהב ויודע לשחק ביליארד והוא תושב חיפה, אז אשמח להיות פרטנר למשחק, כי עם החברים שלי די מיציתי.

עוד עצה

הרבה הרבה הרבה מדריכים באינטרנט נכון זה לא תחליף אבל אם תקרא הרבה מדריכים (כולל את הכמה המצויינים באתר של מנהל הפורום) ותראה הרבה סרטונים לימודיים ההבנה שלך תעלה ולכן גם היכולת שלך ותתחיל לשחק עם מחשבה קדימה ולא רק להתרכז בפוט אלא במיקום של הלבן וראיית משחק בכל מקרה לי זה מאד מאד עזר

תודה על העצה, אבל

ללמוד לחשוב על היציאה של הלבן לתור הבא, זאת קפיצה מעל הפופיק במצבי הנוכחי. קודם כל, אני מוכרח לשפר את הטכניקה וללמוד מכות שכיום אני לא יודע לתת. המנהל פה הוא שחקן מקצועי? הוא מלמד אולי ביליארד באופן פרטי?

9ball master

New member
למנהל הפורום....

יש שם.... קוראים לי שגיא
אני לא שחקן מקצוען, אין בארץ אף שחקן מקצוען, אמנם יש מספר שחקנים ברמה גבוהה אך הדרך למקצוענות היא לא משהו שהישראלי הממוצע יכול ללכת בה... אני לא מלמד ביליארד (מכל מיני סיבות) אבל אם תראה אותי באולם ביליארד ותשאל שאלה אז אתה תמיד תקבל תשובה.

הבנתי שגיא

טוב, כנראה שבניגוד למילותיו של ההמנון, תקוותי אבדה |זהירות, אדם דרמטי לפניך|. ועכשיו ברצינות, חבל שאני לא גר באזור המרכז, כי אין לי ספק שהייתי מוצא שם בקלות פרטנרים חדשים למשחק הביליארד |כל המוצא סימן חיים בחיפה, מתבקש לפנות לעמותת- ``תנו לחיפאים לחיות``|.

CafeNoga

New member
אפשר ללמוד ביליארד באופן מקצועי

אפשר ללמוד ביליארד באופן מקצועי אבל עד רמה מסויימת למשל אצלנו במועדון ישנים כמה אנשים שמשחקים בליגה הישראלית ומעבירים שיעורים ולא בעלות יקרה כל כך אבל גם אם אתה לומד את הטכניקה וקצת מעבר עם אנשים כאלה בסופו של דבר את הליטוש אתה צריך לעשות בעצמך להשיקע לתרגל ושוב לתרגל בכל מקרה בהצלחה אריק www.cafe-noga.co.il

9ball master

New member
מר קפה-נוגה היקר....

אין אף אחד בארץ שיודע ללמד ביליארד באופן מקצועי, גם אם הם משחקים בליגה ישראלית או עולמית! לא משנה איזה תעודות יציגו.... ללמד עד "רמה מסויימת" רק מוכיחה את טענתי... שחקן טוב לא הופך אותו אוטומטית למורה טוב ולהיפך. יצא לי לא אחת לראות הרבה מאד "מדריכים מקצועיים" בארץ בפעולה ואפשר להתפוצץ מחוסר המקצועיות שלהם...

CafeNoga

New member
בשום ענף אי אפשר ללטש אותך עד הסוף

בשום ענף אי אפשר ללמד את האדם לשחק בצורה מושלמת, אפשר ללבד את הטכניקה של הדברים אבל כלי להגיע לרמה טובה צריך הרבה יותר מאשר ידעיה טכנית של הדברים. צריך להשתפשף ולהפנים ולהפוך את הדברים כמעט לאינטואטיבים ואת זה מורה לא יכול לעשות. ורק כשאתה מגיע לרמה מסויימת אתה יכול לעבור הלאה. אני לא חושב שאני חולק על מה שאתה אומר אבל אני אומר שאין דבר כזה מורה מושלם שילמד אותך לשחק בצורה הכי טובה שאפשר, אלא זאת עבודה עצמית רבה לאורך זמן

למעלה