שוב שלום

ג ו ל ף

New member
שוב שלום../images/Emo20.gif

אני לא יודעת אם אתן זוכרות אותי - אובחן אצלי "חשש" לאנדו', לא רצו לנתח בגלל שתי לפרסקופיות שכבר יש באמתחתי, ונשארתי עם החשד. בנתיים התחלנו טיפולי פוריות ומאז - נעלמו הכאבים. החודש במעקב זקיקים נאמר לי שבשחלה שמאל יש ציסטה בקוטר 8+ ס"מ שיכולה להיות אנדומטריומה. מה זה אומר? האם זה מאשש את החשדות או שאנדומטריומה יכולה להופיע גם אצל מי שלא חולה באנדו? תודה לכן

ר ו מ י ה

New member
הי גולף

זוכרת גם זוכרת את הסיפור שלך, כמו גם את המלצתי להוציא את דוחות הניתוח מאיכולוב לשם ייעוץ יותר מקיף. ההתעקשות שלי על הנושא (או יותר נכון ההמלצה שלי) נבעה בשל החשש, שללא אבחנה נכונה תטופלי באופן לא נכון (איקוקלומין לדוגמה) מה שעלול להזיק יותר מאשר להועיל (ציסטות לדוגמה). אנדוממטריומה הינה ציסטה אשר מלאה בדם ישן בצבע חום ומראה דרך הU.S. עכור . האנומטריומות גם נקראות "ציסטות שוקולד" והן מופיעות אצל חולות אנדו' בלבד. יש קושי לאבחן את סוג הציסטה דרך U.S. בלבד, ולא כל ציסטה עכורה היא דווקא אנדומטריומה. יחד עם זאת, בשל עברך והחשד שכבר הועלה קרוב לוודאי שאכן מדובר בציסטה מסוג זה. חוזרת על המלצתי מפעם- תפני אל רופא מבין דבר, טיפול לא נכון יכול לעכב אותך או חמור מכך להזיק לך.

למעלה