שוב שלום

שוב שלום../images/Emo13.gif

אז תודה שוב לכל המשיבים עם הלינקים המועילים- אין כמוכם. מאוד עזרתם לנו, יצרנו קשר עם מכלאה בלונדון ואנחנו מתחילים לדאוג לניירות ולאישורים לכלב, וגם לנו (האמת היא שאת הויזות בשבילנו העבודה שלו מסדרת, אבל זה גורם לי להרגיש שאני עושה משהו
). בנוסף מצאתי המון מידע שימושי על עלויות מחייה כלליות, וכמה טיפים טובים. תודה! חיטטתי קצת בארכיון (הגעתי עד דצמבר של שנה שעברה!) וחיפשתי הודעות שיוכלו לעזור לי, יש פה המון מידע וזה מעולה, אבל יש לי כמה שאלות שאשמח אם תוכלו לחדד לי לגביהן: 1) האם ממשכורת נטו של 2000 פאונד לחודש אפשר לחיות? אני לא מדבר על לחסוך, אני מדברת על לחיות חיי יומיום בלי מותרות, רק שכ"ד וכו'- זה יהיה כך בחצי השנה הראשונה מהגעתנו, כיוון שאני לא אוכל לעבוד בפרק הזמן הזה (חופשת לידה
). 2) האם זה נכון שלא ניתן למצוא דירות בלונדון וסביבתה בפחות מ-1100-1000 פאונד לחודש? אם התשובה היא לא- איפה כן אפשר למצוא בפחות? אפילו לא המון פחות, משהו סביב ה800 (לא אעז ואומר 700) יהיה מספק. אנחנו מדברים על דירת 2BR. 3) האם משכורת של 35K ברוטו לשנה נחשבת למשכורת סבירה לזוג פלוס תינוק קטנטן? משהו שיאפשר לחיות בכבוד (וכל הדיסקליימרים מהסעיף הראשון). 4) האם מקומות כמו SURREY יהיו רלוונטיים מבחינת הירידה ביוקר השכירות מול נסיעות יומיומיות ללונדון? כמה בכלל אמורה נסיעה כזו לעלות?!
5) האם מישהו יודע פחות או יותר (הערכה כללית כמובן, וכל מקרה לגופו, וברור לי לחלוטין וגו') כמה בערך בערך מרוויח שם מהנדס? אחות? רופא? איש היי טק שאינו מנהל? 6) ושאלה אחרונה, מטופשת במיוחד, אבל בעלי ביקש שאשאל: אנחנו נקבל את הויזות ואישורי העבודה סביב סוף ספטמבר. הלידה צפויה בנובמבר בע"ה. הבוס שלו הציע שאטוס ואלד בבריטניה. אני מאוד נגד, והשיקול היחידי של הבעד הוא- האם זה יקנה לילד אזרחות? או שמא עלינו לחיות שם X זמן טרם הלידה ע"מ לממש את זה? מאוד מודה על כל תשובה שתוכלו לתת לי ושוב תודה על קבלת הפנים החמה והתשובות המועילות!

אינפורמציה

האמת שהתלבטתי אם לענות לך, כי אין לי תשובות מאוד אופטימיות. אני מתארת שעוד מעט יהיו כאן עוד תשובות שיאמרו דברים בערך דומים, אבל חשבתי שאולי יועיל לך להיות מסוגלת לברר את הדברים בעצמך (כמו גם אולי אנשים אחרים שקוראים. נוביליס, אולי יהיה שווה לטגלן?) 1. + 2. שכר חודשי של 2000 פאונד הוא דחוק, בהנתן שחלק גדול ממנו ילך לשכירות, ואז עוד נשארים עם מזון, חשבונות, ההוצאות על המכלאה ודברים לתינוק. אפשר יהיה לחיות, אבל כנראה שברמה של לחשב כל פאונד שיוצא. בהמשך לשאלת השכירות, אני מצרפת כאן אתר שימושי מאוד לבירור טווח השכירות הסביר בכל איזור. מפורסמים שם הרבה נכסים, וזה נותן אמת מידה טובה לגבי סדר הגודל של כמה צפויים לשלם על דירה בגודל נתון באיזור מסויים. על המפה בצד את לוחצת כדי לבחור את האיזור הרצוי, ויש בחירה של כמה חדרי שינה, אפשר לסנן גם לפי הסכום וכו': find a property 3. חישוב המס בטווח המשכורות לעיל הולך ככה: על ה- 5000 הראשונים לא משלמים מס. עד 37000 משלמים 11% ביטוח לאומי ועוד 20% מס הכנסה. לכן בסיכום הכולל מה- 35000 נשארים עם 24150 בנטו, שזה, כפי שאמרת, קצת יותר מ-2000 לחודש. ההוצאות העיקריות שלכם, על פי מה שאמרת בהודעה שלך, הן דיור, מזון, מכלאה, דברים לתינוק וחשבונות. נתנו כאן בעבר סדרי גודל של חשבונות, אני ממליצה לך לחפש את זה. לגבי דיור, את מוזמנת לחפש באתר, ומהחיפוש שאני ערכתי, את את מתרחקת אל "לונדון רבתי" את כנראה תצליחי להשיג דירת שני חדרים סביב ה-900 פאונד. קחי בחשון בחיפושים שלך שאת תרצי מקום מרוהט, כי אחרת הריהוט עולה לך כסף, וזו הוצאה לא זניחה. לגבי מזון - זו הוצאה לא זניחה בכלל. מה שהייתי ממליצה לך זה לקחת רשימת קניות סטנדרטית שלכם, ולהכנס לאתר של אחרת מהרשתות הבאות: Tesco' Asda, או Sainsbury's, ולערוך סל קניות כזה, כדי לראות כמה יוצא. באסדה כנראה יצא יותר זול מבשתי האחרות, אבל מאחר והאיזורים אליהם את מכוונת את עצמך הם לא צפופים, לא בהכרח יהיה ריכוז של כל הרשתות. (מה שמעלה שאלה אחרת, של איך להגיע לסופר, בהנתן שאתם לא מתכוונים להחזיק רכב. זה כבר שיקול בבחירת הדירה). אני מצרפת את הקישור לסיינסבורי. שאלת על האם זה נחשב סביר. תראי, ברחבי אנגליה, אנשים מקיימים משפחות מכאלו משכורות. עבור הרבה מקצועות שהם לא בטווח העילי של התשלום (כלומר, שהשכר הממוצע בהם גבוה במובהק) - זו משכורת לגמרי סבירה. הבעיה היא כשאת לוקחת בחשבון שזו גם משכורת יחידה עבור משפחה של 3, וגם בעיר כמו לונדון, בה הכל פשוט יקר יותר. אם זה לתקופה מוגבלת, כשאחר כך יש וודאות מסויימת שתהיה משכורת נוספת, ואם יש חסכונות בישראל שניתן לפנות אליהם במקרה הצורך - אז אפשר להסתדר. כאמור, באמת יהיה עניין של לחשב היטב כל פאונד. לגבי מקצועות, אז שוב, כדי לקבל אמת מידה כללית לכמה כל בעל מקצוע מרוויח, הייתי ממליצה להכנס למונסטר ולעשות חיפוש לבעל המקצוע המתאים. קחי בחשבון שלפחות לגבי המקצועות שנקבת בהם, ייתכן שיידרשו הסמכות או נסיון מקצועי ספציפי. אם יש לך נסיון או הסמכות תואמים, מאוד חשבו להשיג תעודות מתורגמות שמגבות את זה. לגבי ניהול, בארגונים לא טכנולוגיים, ככל הנראה הסבירות להשיג כזו עבודה ללא נסיון אנגלי קודם היא נמוכה מאוד. monster 6. בהנחה שאף אחד מכם אינו אזרח אנגלי (ואני מסיקה שזה אינו המצב בגלל סידורי הויזות אליהם את מתייחסת) - הילד לא יוולד עם אזרחות אנגלית. במידה ואתם שוהים באנגליה ברציפות חמש שנים, תוכלו להגיש בקשה לתושבות קבע. לאחר שאתם שוהים שנה נוספת באנגליה עם תושבות הקבע - אתם זכאים להגיש בקשה לאזרחות. ורק עצה אחת נוספת: באינטרנט יש המון המון המון מידע זמין על עלויות (כולל, למשל - כמה יעלה לסוע מכל איזור לכל איזור), על איזורי מגורים, על שוק העבודה, על הכל. אני ממליצה לך לבלות כמה שיותר זמן באיסוף עצמאי של האינפורמציה הזו, כי כל כמות שתאספי רק תועיל לך אחר כך. זה רק שהחיים עמם יזמנו לכם מספיק אתגרים גם ככה בהסתגלות לסביבה חדשה, שבאמת כל הכנה שאת יכולה אקטיבית לבצע מתוך קריאה באינטרנט תעזור לך. בפורומים בתפוז יש מידע מועיל, אבל בתכלס זה אומר לסמוך על אנשים זרים שיעשו את הסינון בשבילך, ונראה לי שלצעד כזה גדול, במיוחד לקראת הרחבת המשפחה
כדאי להיות גם פרואקטיבי באופן עצמאי.

noa scotland

New member
רק הערה לגבי הילד, אם יוולד ב-UK

את האזרחות הוא יקבל כשאתם תקבלו תושבות קבע, לפני שתקבלו- אם בכלל- אזרחות.

Nobilis

New member
ואם כבר, אז...

הוא יקבל אזרחות בריטית. אזרחות אנגלית עוד אין.

TrigATUSA

New member
ועוד קצת

אם גרים יותר רחוק מלונדון מחיר הנסיעה היומית לעבודה יכול להגיע למאות פאונדים לחודש, ו"לאכול" הרבה מהחיסכון בשכר הדירה מחירי רכבות אפשר למצוא כאן: www.nationalrail.co.uk את יכולה לקחת עיר לדוגמא ולראות כמה תעלה נסיעה הלוך חזור בשעות העומס (וגם כמה זמן) תקחו בחשבון שעם תינוק כמעט בלתי אפשרי להימנע מלקנות רכב, שזו הוצאה נוספת אני לא חושב ש MONSTER הוא מקור כל כך טוב למשכורות כי מפורסמות שם מעט יחסית משרות לפחות בטכנלולגיה אפשר לנסות את www.jobserve.com רק בתחום שאני מכיר קצת יותר: איש הייטק שאינו מנהל ירוויח בין 30 ל 70K לשנה (זה אכן טווח גדול...) והרוב ירוויחו בסביבות ה 40 רופאים מרוויחים כאן מעל 60K ואפילו מגיעים ל 100-180K באופן די רגיל

jol8

New member
אני "אתלבש" על השאלה

עד כמה הדרישה לאנשי הייטק היא גבוהה באנגליה. הכוונה היא יותר לתחום הנדסת אלק' ולאו דווקא לתכנות, שם המצב הוא טוב בכל העולם. תודה

TrigATUSA

New member
אין לי מושג, אתה יכול לבדוק בלוחות דרושים

ולראות כמה מודעות אתה מוצא

jol8

New member
מודעות יש הרבה - ראיתי

השאלה היא עד כמה אנשי הייטק ישראלים בעלי שם טוב באנגליה (ברור הרי שאנחנו לא רעים בתחום
) מזה אפשר לגזור על הסיכויים להתקבל שם לעבודה ללא רילוקיישן ופרוטקציה. אני אשמח לשמוע מישהו שמכיר את התחום.

TrigATUSA

New member
אישית, אני לא נתקלתי בשום מקום

שבו לישראלים היה "שם" טוב או רע אם יש לך דרכון מתאים, יסתכלו עליך כמו על כל מועמד *זר* אחר (כלומר, העובדה שאין לך ניסיון מקומי תוריד את הסיכויים שלך) אם אין לך דרכון מתאים, יהיו לך אותן הבעיות שיש למי שצריך לעשות בשבילו וויזה מצבך מין הסתם פחות טוב ממועמדים ממדינות דוברות אנגלית (אוסטרליה, צפון אמריקה, אפילו אולי הודו) מצד שני, הרבה חברות עושות וויזות עבודה לעובדים שלהם - זה מאוד מקובל בטכנולוגיה לפחות אם יש לך את הכישורים הנדרשים, ותרשים אותם, יש סיכוי שיעשו גם לך בזמנו, כשרק היגעתי לבריטינה מאוד התעצבנתי מאנשים שאמרו בפורום שדרושים קשרים כדי למצוא עבודה. בדיעבד, כל החברים הישראלים שלי כאן או שמצאו את העבודה הראשונה דרך ה"קשר הישראלי", או שהתחילו ממש ממש מלמטה וברור שיהיו גם כל מיני יוצאי דופן, כמו איזה בלוגרית כאן שהגיעה וישר שכרו אותה להיות מנכ"ל אירופה והפסיפיק

egozi13

New member
מזל טוב

אנחנו מתכננים מעבר בחודשים הקרובים, אז המידע שלי מבוסס על מחקרי ולא על ידע מעשי. 1. זוג יכול לחיות מזה. בטח לא לחסוך. לא יודע לכמת את תוספת ה"עלות" של תינוק, אבל די בטוח שתצטרכו לאכול קצת חסכונות בהתחלה. אממה, כשתצטרפי לעבודה גם כן, אז זה יוסיף המון להכנסות, ואז רמת החיים תשתפר משמעותית ככל הנראה 2. לפי מה שחיפשתי - בלתי אפשרי. אני מתכוון מראש לוותר על 2BR. מה אני צריך חדר למבקרים? קודם שנעבוד על הרגליים כמו שצריך ואח"כ נדאג לאורחים. חפשי באתרים השונים (gumtree. rightmove.co.uk והשאר) ותקבלי מושג על המחירים. 3. לפי האתר http://listentotaxman.com/, משכורת של 35K לשנה תתבטא מקצת יותר מ 2100 לחודש. ראי 1. 4. על פניו העליה במחיר הנסיעות, פלוס ה"תשלום" על זמן נסיעה מיותר, מתקזז עם ההבד במחיר השכירות. לא הייתי מתרחק יותר מאשר ZONE 3. כמובן הכל בתלות במקום העבודה המיועד 5. נתנו פה הערכות די טובות על תחומי השכר הממוצעים. שוב מדגיש כי עצם ההגעה כזרים (אפילו עם אשרות) פוגע במשהו ביכולת המיקוח, אבל מצד שני לונדון היא עיר שמלאה במהגרים ממיליון מקומות ונראה שיחסית פתוחים לקבלת אנשים מבחוץ. 6. באנגליה (כמו ברוב העולם, ובניגוד לארהב למשל) אין משמעות למקום הלידה, אלא ליוחסין. כלומר - צאצא להורה עם אזרחות יקבל אזרחות, ללא תלות במקום הלידה, ולהיפך - צאצא של לא-אזרח לא יקבל אזרחות. אבל איזו סיבה יש שלא לעבור? זו אנגליה, לא מדינת עולם שלישי. שירותי הבריאות הכלליים ליולדת לא בהכרח טובים פחות מאשר בישראל.

למעלה