שוב שלום שאלה:)

נומינו1

New member
שוב שלום שאלה:)

אחרי שאצפה את העוגה בבצק סוכר אני רוצה לשים ג'ל בזק כחול (למראה ים למעלה.
האם הג'ל יהרוס את הציפוי?
עדיף קוקוס צבוע בכחול???
שאלה נוספת,הכנתי בצק פיסולי ונתתי לו לשכב 24 שעות. הבוקר צבעתי את הצק לכל מיני צבעים ובלישה הוא היה ממש רך והחלטתי לתת לו לנוח קצת אחרי הצביעה . לשאלתי, במידה והוא יהיה עדיין רך במהלך פיסול הדמויות האם להוסיף קורנפלור?
הוא נהייה רך כי שימנתי עם מרגרינה? (לא הרבה רק ידיים ומשטח...)

תודה:)

תודה

net the jet

New member
ג׳לי לא יהורס, רק לחכות חצי יום שהבצק

קצת יתקשה
לגבי הבצק הפיסולי, להוסיף עוד קצת cmc אם הוא רך מדי

נומינו1

New member
תודה רבה

על כל התשובות ממש פורום חם וממלא מוטיבציה לעשיה!!!!
דרך אגב אני הולכת לנסות את העוגה המפורסמת שלך כבסיס:)

נומינו1

New member
אני ממש נודניקית סורי...

זה מהלחץ:)) שלא ייצא:)
אני רוצה כבר להכין את העוגה אבל חם בחוץ!!! האם אפשר להשאיר בחוץ עוגה מצופה בבצק? אם במקרראז איך אני מגינה עליה הכי טוב?
ולסיום סיומת, אם אני מורחת גנאש חובה לשים בקירור?

נומינו1

New member
ככה..

העוגות הן ליום חמישי אחה"צ היום בערב אני רוצה להכין את חלק מדמויות הים שיהיו על העוגה וזה מהבצק הפיסולי. ומחר את שאר הדמויות . את העוגה חשבתי להכין כבר מחר אחה"צ.
בעיקרון בבית המזגן כל הזמן עובד- אצלנו בעמק לוהט:)))כל היום....
תודה נטע....

net the jet

New member
אין בעיה להכין את הדמויות מראש וגם לאפות את

העוגה מחר ולצפות אותה, היא תחזיק יופי עד חמישי וגם שישי.
לפני שבועיים הכנתי עוגה ביום שלישי , שאכלו בשבת. העוגה היתה עוגת תפוזים פרווה עם ציפוי ריבה, ( לא יכולתי להכין אח״כ והעוגה נסעה איתי בחמישי לצפון החם והלוהט.. ) והדיוחים היו שהעוגה היתה להיט, גם בטעם.
את בשקט יכולה להכין את העוגת שוקולד שלי ולצפות בגנאש עם שמנת מתוקה או אם את רוצה להיות יותר שקטה להכין כמו שאני מכינה בקיץ- גנאש מחמאה שזה 100 גר חמאה מומס עם 200 גר שוקולד.

net the jet

New member
ודרך אגב, שנים קודמות גם אצלי המזגן עבד

רוב היום, החום, הלחות.... השנה החלטתי לקצץ ( חשמל, עולם ירוק וכ״ו ) ואני ממעטת בשימוש במזגן ( פעמיים שלוש ביום הוא עובד לחצי שעה גג ) . קצת הייתי מודאגת על העוגה, אבל כמו שאני שרדתי, גם היא שרדה

ברור ששתינו היינו מעדיפות מזגן 24 שעות (אני מאילו שאין להם בעיה לשהות במזגן, לא מפריע לי ) והנה-שרדנו
( נראה איך יתקדם הקיץ הנוראי הזה... בנתיים אני מחכה לחשבון חשמל לראות כמה חסכתי- זה יהיה הכסף לטובת כרטיס הטיסה שלי לגרינלד בקיץ הבא !!!
)

למעלה