שוב שלום לכולם!

Maurey

New member
שוב שלום לכולם!

קודם כל אני רוצה להודות לכל מי שענה להודעה הקודמת שלי, (מי שלא זוכר אני מתכוונת לזה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=160&msgid=100354971 ) פשוט הרבה פעמים אין לי גישה למחשב אז אני לא יכולה להגיב בזמן אמת... אז שוב קיבצתי ביחד כמה דברים: - העטיפה של הגרסה הבריטית נראית צבעונית מדי לא? (למה הם לא מצליחים למצא צייר מוצלח ולהשאר איתו?!) ולא ממש הצלחתי להבין מה מצויר שם. (אני מניחה שכבר היה לכם דיון על זה...) -זה לא נראה מוזר שדמבלדור מחזיק שעון כל כך מסובך (עם כוכבי הלכת והכל) והתפקיד היחיד שלו זה לומר מה השעה? -מישהו יכול להסביר לי את משחק המילים (אם יש כזה) מאחורי ה knight bus ,אני יודעת שknight זה אביר או פרש (בשחמט), אבל מה הקשר? וזה לא שהאוטובוס נוסע רק בלילה... ../images/Emo20.gifתודה מראש ../images/Emo108.gif

רונילי92

New member
אם..

אוטונוס הלילה - אוטונוס הלילה מוזכר באנגלית כך: The Knight Bus. בתרגום חופשי זה - אוטובוס האבירים/פרשים. אבל אין שם אביר אחד לרפואה! ולכן אני פירשתי שהכוונה היא לתאר את התפקיד של האוטובוס: האוטובוס נקרא אוטובוס אבירי, כי הוא מחלץ כל קוסם בצרה; וזהו גם משחק מילים על אוטובוס לילי (Night Bus), כי הוא נוסע בלילה (כך בספר השלישי.) גם בעברית רציתי שיהיה משחק מילים, וחשבתי שבעצם מה שהאוטובוס הזה עושה זה מחלץ קוסמים ועוזר להם לנוּס מהצרה: ומכאן, אוטונוּס. בספר השלישי קראתי לו "אוטונוס הלילה" כי לתומי חשבתי שזה חלק מהשם שלו. בספר החמישי התבדיתי, כי מתברר שהוא נוסע גם בשעות היום (עם כורסאות בפנים במקום מיטות), ולכן שם הוא נקרא רק "אוטונוס". **מהאתר של גילי בר הילל......../images/Emo3.gif

Maurey

New member
תודה, החכמתי... ../images/Emo63.gif מעניין למה הייתה הכוונה

המקורית...

LiRs Lullaby

New member
נו, אם הוא נוסע גם בבוקר, אז

מן הסתם הכוונה הייתה שהוא אוטובוס אבירי.... למרות שזה יכול לעבוד יותר טוב בלילה ../images/Emo8.gif ובקשר לשאר שאלותיך, כן, העטיפה צבעונית, מה לעשות, ילדים נמשכים לצבעוניות גדולה שמוציאה את העיניים ../images/Emo3.gif מה עוד אמור לעשות שעון? קפה? זה שיש שם כוכבים לא הופך אותו למסובך, בדיוק כמו שזה שיש לשעון "רגיל" 3 ידיים ושנים-עשר מספרים, ושישים סימונים קטנים לדקות, לא הופך אותו ליותר מסובך...

Guid

New member
נכון, אבל כוכבי לכת?! זה כבר מוזר..

וגם מוזכר שיש לו שעון עם 12 מחוגים, בספר החמישי... זה מוזר, מעניין אם רולינג תתייחס לכל המכשירים האלה שלו...

LiRs Lullaby

New member
מה מוזר בזה?

יש לך 12 מספרים בשעון רגיל, אז יש 12 כוכבי לכת (אם מחשיבים את הירח) בשעון עם כוכבי לכת....

צלליות

New member
לשאלה השנייה

אני לא חושבת שהתפקיד היחיד שלו זה לומר מה השעה אולי אנחנו פשוט לא יודעים מההתפקידים האחרים שלו ויש לו עוד תפקידים.. ואולי נגלה גם כמה תפקידים בספר השביעי

למעלה