שוב שאלת measurestring

spheonx

New member
שוב שאלת measurestring

יש סיכוי שמישהו יוכל לתת דוגמה? יש לי תיבת טקסט ברוחב X עם פונט ספציפי ואני רוצה למנוע מהמשתמש לחרוג מגבולות תיבת הטקסט הmeasurestring מחזיר לי מספרים שונים לחלוטין ויוצא מצב שהוא מחזיר גודל גדול יותר מרוחב תיבת הטקסט כאשר תיבת הטקסט לא התמלאה בתווים.. מישהו יוכל לתת טיפ?

24sharon

New member
אתה מדבר על WIN

בכו"א יש סוג פונט Courier New, אם לא יפריע לך להשתמש בפונט הזה, אזי כל האותיות הן בגודל קבוע, ואתה תוכל להגביל רק את מספר התווים. תבדוק אם הפתרון הזה יעיל למקרה שלך. וחוץ מזה, אולי תוכל לומר לי מה יכולה להיות הסיבה להגבלה של מספר התווים רק לגודל תיבת הטקסט?

spheonx

New member
תודה, אבל בלתי אפשרי

אני עובד עם מערכת גרפית (מנוע של לינוקס, לא אני פיתחתי, על מחשב אחר), אני מתחבר אליה עם socket ומתקשר איתה בפקודות איזה אוביקטים למעשה לצייר על המסך שלה יש שם אפשרות לטקסט ומשתמשים בפונט הרשמי של החברה בלינוקס אין הגבלה לאורך הטקסט ועל הזין שלו אם זה יחרוג מהמסך , אני כאן כדי למנוע מהמשתמש לחרוג מהמסך לכן אני חייב להשתמש בפונט הספציפי עם כל ה kerning שלו והכל ובהתחשב בזה שאני משתמש באותו גודל פונט שיוצא מהלינוקס אני יכול להתאים את הטקסט ולמנוע חריגה, בVB6 זה עובד לי נפלא עם textwidth, מתודה של הform, בC# לא מצאתי פתרון הולם בכל מקרה, תודה על התגובה אבל courier new לא עוזר לי עוד רעיונות יתקבלו בברכה

למעלה