שוב, שאלת כביסה

שוב, שאלת כביסה../images/Emo3.gif

הבנות שלי לובשות תלבושת אחידה, חולצות הדיאולן כמו של פעם... הן חוזרות הביתה והן ממש מוכתמות, הבעיה שהכתמים האלו לא יוצאים ותמיד החולצות נראות ג'יפות... אני זוכרת שאצל אמא שלי הן היו מבריקות... מישהי יודעת מה השיטה לכבס אותן נכון?

נועית10

New member
יש כמה אפשרויות לטפל בכתמים

אפשרות אחת זה ללכת על החומרים הקנויים כגון: סנו קל סנו אוקסיג'ן קלייה ספיטל ועוד בכל כיבוס להוסיף את החומרים לכביסה או לפני הכיבוס. אפשרות שנייה: לכל מכונת כביסה להוסיף רבע כוס סוד לשתיה זה אמור להוריד את הכתמים נפלא. אפשרות נוספת, נסי למרוח סבון כלים, להניח את זה כמה שעות בצד או לילה לפני ואז למחרת להכניס למכונת הכביסה, זה אמור להעלים את הכתמים.

maybesure

New member
תלוי ממה נוצא הכתם

אם צווארון משחיר, מספיק קליה. אם החולצות לבנות לגמרי, אפשר אקונומיקה במים רותחים. אם כתמי שומן - אפשר לרסס מעט מסיר שומן (לא סנט מוריץ!) ולכבס רגיל. אם כתמי פרי - קליה עושה עבודה נהדרת. לפעמים קצת קוקה קולה גם עוזרת. הקולה מכילה חומצה שמעכלת מזון ועוד דברים אז אין סיבה שלא תעכל מוצרי מזון/כתמי מזון. הצבע המבהיל שלה לא משאיר כתמים. לשטוף היטב שלא יישאר דביק.

אני לא יודעת להסביר

איך הכתמים נראים, זה כמו השחור שיש בצווארון לפעמים, רק שזה על כל הפרונט של החולצה, אני מכבסת, הכתם מתבהר מעט אבל לא נעלם לגמרי... ניסיתי כבר הכל, הרתחה, קליה, השריה לילה שלם, כביסה ביד, כל מה שאפשר... אקונומיקה לא יכולה לשים כי זו חולצה בצבע תכלת (שוב, דיאולן, כמו שהיינו ילדים) אני חושבת שאני אשאל את אמא שלי, היא אלופה בזה

maybesure

New member
אולי פתיתי סבון עם מים חמים מאוד?

האמת שהרתחה לא הכי טובה לדיאולן בגלל הסיבים הסינטטיים, אבל אפשר לנסות את פתיתי הסבון. אם רוצים במכונה פשוט קושרים כף פתיתי סבון בתוך גרב שלא יתפזרו.

תשימי ישירות על הכתם מסיר שומנים

סנט מוריץ שמנקים איתו את השומנים השרופים - תרססי תני קצת להתייבש (שעה או קצת יותר) וקדימה למכונה זה מוריד את רוב הכתמים בלי לפגוע בצבע.בהצלחה

נועית10

New member
לכתמים כמו אלו שעל הצווארונים

היתי שמה על הכתם שמפו ומכניסה למכונת הכביסה. בשמפו יש מלחים שעוזרים לכתמים לרדת. תנסי אולי יעבוד לך.

תודה על התגובות../images/Emo13.gif

הבננות חזרו מבי"ס לפני כמה דקות, כבר פעיל מכונה ואנסה את עניין השמפו, אדווח בהמשך
ואגב, בגלל הקור לא ממש בא לי לעשות כלום אז מהבוקר התעסקתי קצת בפימו אז אם תן מרשות, מצרפת לכן את תוצרי היום הקריר הזה
חמסה

למעלה