שוב שאלה

שיר שיר1

New member
שוב שאלה

העבודה ממש ממש לא חלקה. מה עושים? יש דרך להחליק את זה אחרי שזה מתייבש ולפני הצביעה?

כמה אפשרויות:

1. למרוח שיכבה דקה של עיסת נייר עם כמות גדולה של דבק טפטים, ולעסות עם הבוהן את העבודה בתנועות סיבוביות. 2. למרוח דאס מהול במים. 3. למרוח שכפטל ולשייף אחרי היבוש..

שיר שיר1 ../images/Emo140.gif

אני מצרפת לך שירשור עתיק יומין (עוד מימי הקומונה) העוסק בדיוק בשאלה זו !!! כעיקרון, עדיף תמיד לדאוג שהעבודה תהיה חלקה עד כמה שניתן לפני הייבוש. במידה ולא - את יכולה לשייף את העיסה עצמה עם נייר לטש מס. 0. אם זה לא מספיק - חומרים כמו קלסימו או דבק שפכטל יכולים להחליק את העבודה (לאחר יבושם יש לשייף). אני אישית מאוד לא אוהבת אותם היות ובעיסת נייר עסקינן והחומרים האלה נותנים תחושה של משהו אחר לחלוטין (הרבה יותר קרוב לקרמיקה, לדעתי...). יש המדביקים נייר משי על כל העבודה ויש הנותנים שכבה של ג'סו לפני הצביעה. בכל מקרה, בהצלחה - אין כמו התנסות אישית !!! אנחנו כאן לעוד שאלות וכמובן על מנת לפרגן על התוצאות !!!

קסמלי

New member
בוקר-טוב-שיר

ברוכה-המצטרפת-לעולם-המכורים. השאלה-שאשאל-רלוונטית-אך-באיחור-מה. לפני-שמורחים-את-עיסת-הנייר-יש-לוודא-שהקונסטרוקציה-שהכנת-מראש-אחידה-ובלי-גבשושים-של-נייר-עיתון-מכווצץ כלומר-נניח-והכנת-דמות-והיד-שעטופה-בנייר-עיתון-יש-בה-בליטות-עיתון-שלא-התכווצצו-כראוי-וזה-יוצר-יד-לא-חלקה-ולא-הומוגנית למן-הסתם-העיסה-שתמרח-על-העבודה-תצמד-לקונסטרוקציה-הקיימת. יהיה-טוב-עם-בעבודה-ראשונה-תשלחי-תמונות-בשלבים-וכך-אפשא-יהיה-לתרום-לך-את-האינפורמציה-הטובה-ביותר. הפתרון-הטוב-להחלקה-במצב-הזה-הוא-אכן-שפכטל-כשהמקום-העיקרי-לשפכטל-הוא-מילוי-הקיעורים-והחלקה-עדינה-בשאר-המקומות. המידה-והקונסטרוקציה-שבנית-מאוד-טובה-אז-כנראה-לא-הגעת-לגריסה-של-נייר-טובה-ואז-או-שפכטל-ושיוף-או-מריחה-של-גבס-ודבק-פלסטיק-ואז-מריחה-עם-ידיים-רטובות-להחלקה. תהליך-זה-צריך-להיות-מהיר-בגלל-ייבוש-מהיר-של-הגבס-עם-הדבק. אם-גם-הקונסטרוקציה-טובה-וגם-הנייר-נטחן-טוב-יש-צורך-בהחלקה-עם-דבק-טפטים-בהדרגה-כלומר-גם-יום-לאחר-הנחת-העיסה-אפשר-להחליק-עם-טפטים כשיש-צורך-להפעיל-קצת-כח-במריחה-הדבק-טפטים-מאפשר-לך-להחליק-על-גבי-העבודה-מבלי-לפגוע-בה-ואין-צורך-בהרבה-דבק-זו-לא-המטרה-שלו.. בהצלחה קסם

בנבית

New member
אני אימצתי את שיטת ההחלקה של קסם.......

שזה גבס עם דבק פלסטיק! העבודה יוצאת ממש ממש חלקה!!!

בנבית

New member
היי מידור../images/Emo13.gif

פשוט מאוד!!! את מניחה בקערה קצת אבקת גבס ובהדרגה את מוסיפה לגבס דבק פלסטיק עד שהאבקת גבס הופכת לעיסה את עיסת הגבס את מורחת עם ידיים רטובות בתנועות סיבוביות על העבודה עד שזה נעשה חלק ובסוף כשזה מתייבש את משייפת עם נייר שיוף לקבלת מרקם עוד יותר חלק וזהו!

קסמלי

New member
מידור-ובנבית

השיטה-שלי: אכן-להכין-כמו-שאמרה-בנבית: קערה-עם-כוס-אבקת-גבס-ולהוסיף-לסרוגין-דבק-פלסטיק-ולערבב-עד-שיוצאת-משחה-לא-סמיכה-מידי-אך-גם-לא-דלילה ואז-למרוח-את-העבודה-עם-הידיים-או-מכחול-תלוי-בגודל-העבודה. הפעולה-הזו-צריכה-להיות-זריזה-והמריחה-בשכבה-עדינה-מאוד. ואז-לשטוף-את-הידיים-במים-ועם-ידיים-רטובות-ללטף-את-העבודה-זה-במקום-שיוף-בסוף. אני-לא-אוהבת-לשייף-עבודות כששמים-שכבה-עבה-יש-סיכויי-לצבע-שיבוא-מעל-להסדק-ואז-זה-מצריך-שיוף המטרה-של-המריחה-גבס-דבק-להחליק-קצת-את-מרקם-העיסה-המגובששת אני-בד"כ-משתמשת-בטכניקה-זו-בפנים-של-עבודות או-כשבא-לי-לשנות-קצת-ולגוון-את-פני-העיסה בקיצור-לשחק-עם-החומר-לחקור-ולהתנסות שבוע-מופלא קסם

שיר שיר1

New member
תודה רבה לכן קסם ובנבית ../images/Emo39.gif

כבר הכנתי שתי עבודות (דוב ואישה) אני מחכה שהן יתיבשו ואז אצבע. אראה את התוצאות כשיהיה מוכן... שבוע טוב

przy

New member
סדקים

בקר טוב אני הכנתי בובה ופני הבובה לא נראו לי חלקים מספיק אף על פי שהחלקתי עם דבק טפטים. מרחתי שפכטל בלבד ללא דבק טפטים ואחרי הייבוש שוב נראו מעט סדקים .ניסתי להעלים את הסדקים ע"י מריחת עיסת נייר באבקה מעורבת במים וגם זה לא כל כך עזר. התייאשתי וצבעתי את פני הבובה .ולאחר הייבוש מרחתי לקה. בזמנו הכנתי את בובתי הראשונה והפנים שלה הן מפיסות קטנות של ניר ועל זה מרחתי לק. אבל הפנים לא חלקות.שאלתי היא האם אפשר לתקן את הפנים וכיצד? והאם מלט לבן+דבק פלסטי יעשה את אותה עבודה כמו גבס ודבק. תודה מראש על עזרתכןPRZY

מידור

New member
בנבית וקסמלי../images/Emo140.gif, תודה

אפילו שאני אוהבת את המרקם המיוחד של עיסת הנייר, יש מצבים שרוצים ליצור מרקם חלק לחלוטין, אני אנסה. שוב תודה.

למעלה