שוב שאלה-

שוב שאלה-

אני חושבת שהצלחתי לגלות שמות בני משפ' שחיו בערך בשנים 1790 הצלחתי לגלות את השמות שהיו להם לפני שהיהודים חויבו לשנות שמות משפחה. כשהם נקראו ע"ש האב. יש לי שאלה כדי לאמת את מה שאני חושבת- האם כל בן, נקרא ע"ש אביו הישיר? כלומר ,לדוגמה - סבא שנקרא-יעקב הבן שנקרא-שמואל והנכד שנקרא- משה האם לבן קראו-שמואל יעקובוביץ? ולנכד קראו- משה שמואלוביץ? או שמילוביץ? תודה

מרותי

New member
שמות משפחה

שבוע טוב לך. במשפחתי (מפולין) הסבא שנולד ב-1720, שמו היה נתן. בנו נקרא משה נתנוביץ (בן בתן). בנו של משה נקרא אריה מושקוביץ (בן משה). כל טוב. רותי.

zogu

New member
שמות פטרונימיים

נכון- שם הבן ע"ש אביו. ב-JRI - מופיעים שמות פטרונימיים לחלק מהמקומות. אולם שימי לב שלפעמים ישנם כמה אבות עם אותו שם- כך שלצורך העימות עלייך לוודא אולי לפי שם האשה- או העדים- או רישומים אחרים עוקבים. תמיד תוכלי לשלוח אימייל למתאם הפרוייקט הספציפי שבו מצאת את השמות. הם עונים לאימיילים.

../images/Emo13.gif תודה

זה פותח לי את המחקר לכיוונים חדשים ועוזר לי להמשיך לדורות הקדומים. תודה רבה!

talia olav

New member
לא בהכרח -

לעתים השתמשו בשם הסבא כשם הפטרונימי, ולא בשם האב. עבור נשים זה עוד יותר מסובך, כי עשוי להופיע גם השם הפטרונימי של הבעל. ובגלל ששמות רבים חזרו על עצמם, בדרך כלל לא ניתן לאמת שם פטרונימי בלי ניתוח נרחב של כלל הרישומים בעיירה מסיימת.

למעלה