שוב שאלה לד"ר טרנר

lanna25

New member
שוב שאלה לד"ר טרנר

שלום רב וסליחה ששוב אני מלאה אותך בשאלות בנושא אך מה לעשות כאשר שבוע אחרי שבוע פוקדים אותי אינסדנטים מוזרים ומדאיגים. אעריך מאוד אם תוכל להשיב גם על שאלה זו. אדם שהוא הומסקסואל פלט על אצבעותי רוק כאשר דיבר (איני יודעת אם זה משמעותי, מכל מקום, בעבר בציבור זה היה אחוז גבוה יותר של נשאים למחלות זיהומיות מסויימות אך כל אדם, כאמור, הוא בבחינת נשא פונטציאלי ואין לדעת... ). רחצתי את היד בסבון נוזלי רגיל, קרי "סבון ללא סבון" (לא חומר חיטוי). כעבור כשעה ורבע, כאשר אכלתי, נשכתי את לשוני ופצעתי אותה (כלומר נותר חתך פתוח שדימם קלות). המשכתי לאכול את חתיכת לחם שאחזתי בה באותו מקום בו נחת לפני כן הרוק. אותה חתיכה באה במגע בפה עם החתך הפתוח בלשון שעוד דימם קלות. האם הלחם יכול היה להעביר נגיף של צהבת בי/סי מהיד לפצע בלשון? האם בעקבות זאת אני עשויה להידבק מהפטיטיס בי/ סי (או איידס, אם כי ידוע לי כי רוק במינון נמוך אינו מדבק אך מי יודע?...אולי ברוק היה דם?). האם לאור האפיזודה שתארתי עלי להיבדק? שוב תודה רבה וסליחה על החרדתיות.

lanna25

New member
לד"ר טורנר

תודה רבה לך אך לא ברור לי אם להערכתך עלי לבצע בדיקות דם (במיוחד להפטיטיס בי) בעקבות אפיזודה זו?

הפטיטיס B

למרות סיכון נמוך כדאי לעשות ולו רק כדי לראות אם את מחוסנת ואם לא חבל בימינו לא לעשות חיסון.

lanna25

New member
שוב תודה לד"ר טורנר

תודה על תשובתך. איני מחוסנת והאמת שיש לי הפניה לחיסון ששוכבת את אצלי בתיק זה זמן רב...אני בהחלט מתכוונת להתחסן רק מקווה כי בעקבות ה"אפיזודה" הזו זה לא מאוחר מדי...שוב תודה רבה לך.

למעלה