שוב פיצוץ

קארניו

New member
לא מסכימה איתך 2

כבוד עצמי / הערכה עצמית הוא היסוד לרווחה נפשית ואין לו שום תחליף. ההישגיות והקשרים הבינאישיים החיוביים , האושר האישי וגם ההישרדות הכלכלית מבוססים על טיפוח הערכתנו העצמית בנו ובזולת . רוב הבעיות הנפשיות נגרמות בגלל הערכה עצמית ירודה - חרדה, דכאון, הרסנות עצמית , חשש מאינטימיות ועוד ..... ולכן הערכה עצמית מטופחת מאפשרת לחיות את חיינו על פי שיקול דעתנו ולפי ערכנו.

chenby

New member
וגם זה

עבודה שלי ביני לבין עצמי.. אין לה קשר לאדם שלידי..

קארניו

New member
טעות מס' 3

כל נושא המודעות העצמית זו עבודה ביני לביני וקשורה במישרין ובעקיפין לאדם שלידי כי רק דרכו אני יכולה לגלות את עצמי האמיתי. נולדנו עם יכולת חיקוי והיא זו שמשפיעה על כל היבטיה של ההתנהגות החברתית שלנו, מהחיקוי ועד לשיפוט המוסרי, מיכולת הלמידה ועד להתמכרות, ומהזיקות הפוליטיות ועד להרגלינו הצרכניים. כך שאת לא יכולה להגיד שאין לזה קשר לאדם שלידי ......

chenby

New member
הקשר היחיד

לכל מה שחיצוני לי, הוא זה שהחיצוני לי הוא המראה שלי. והתפקיד שלי זה ללמוד איך להגיב. כל מחשבה שיש לי שליטה על מה שקורה מחוץ למרחב הפרטי שלי - זה אשלייה בלבד. העבודה שלי היא תמיד ביני לבין עצמי, לעבוד על המידות שלי ועל דרכי התגובה והפעולה שלי. אין לי שליטה על המציאות - אבל יש לי השפעה עליה. באיך שאני בוחרת להגיב. ואז זה לא באמת משנה מי הבן אדם שלידי - כי תמיד העבודה על התגובה שלי - היא שלי.

קארניו

New member
סורי, זה פשטני מידי וגם לא מדוייק

לתאר את הקשרים והאינטראקציה ביני לבין הזולת כמו שביירון קייטי בוחרת להציג.

עוד דוגמא עצובה לכך שהנגשת ההשכלה לעם, דרך אונ' פתוחה או מכללות דמיקולו, עדיין לא הופכת אותו למשכיל. זה אמנם מייצר תעסוקה לכל אלה שלמדו, אבל מכאן ועד לחשוב שמספיק להאכיל במילים נבונות כדי 'לייצר' אזרחים חושבים? הרי אין שום מוסד אקדמי בעולם שמסוגל להשתיל דרכי חשיבה סדורים וקוהרנטיים.

קארניו

New member

אני מבינה שהיה לך קשה לשבת בשקט עד עכשיו מבלי לסנן לעברי את דברי ההבל שלך . אז קודם כל את ראוייה להערכה על ההתאפקות ושנית תמשיכי לטחון את הבורות שלך בתיאורייה פלצנית וטפשית.

את רואה

זו בדיוק הטענה של חן. כשיש לבן אדם כבוד עצמי ותחושת ערך אמיתית הוא לא מגיע למצב של לנטוש מישהי באמצע הכביש או לשחק ב'הכל עובר אליך וקקה בידיך'. כי יש לו מבפנים את החוסן והבטחון העצמי לעמוד מול הזולת מה שלא יהיה מבלי לפרפר את עצמו לדעת במגננה פאתטית. וכדי להגיע לשם עליו לעשות עבודה עם עצמו. כי היא תמשיך בשלה, וגם אני מן הסתם - בשלי
. אופן התגובה, מכבד אותך או לא, הוא לעולם יהיה שלך.

קארניו

New member
אני רואה

שהאנטי שלך כלפיי גרם לך לפספס את עיקר דבריי כי אחרת לא היית ממחזרת במילים אחרות ופושטיות את מה שכתבתי בסגנון אקדמי . ואם חן התכוונה לכך הרי שהיא לא הצליחה להעביר את המסר בצורה ברורה כי אני פירשתי אחרת חלק מדבריה.

superuser2008

New member
את כנראה לא ממש הבנת מה שאני רשמתי אז אחזור

אני עם הבחורה 6 שנים אחרי בערך 4 שנים שאני איתה הכל התחיל(ז"א שנתיים שאני מתעלם גם מהמילים גם מהיחס ובטח שבטח שמהכבוד) ואני ממש לא רודף אחרי הכבוד אלא קשר אמור להתבסס על כבוד מינימלי שאם הוא לא קיים אז זה לא שווה. כמו במקום עבודה יש כבוד מינימלי שהבוס שלך לא ישפיל אותך (יש מיקרים אבל זה כבר עניין אחר) אבל אני מניח שגם מול בעלך\חבר שלך או אפילו ההורים שלך יש איזה כבוד מינימלי שאת יודעת שלא עוברים אותו.

chenby

New member
יקירי

אני לא אומרת שזו דרך יפה להתנהג, אני לא בעד צעקות ואלימות משום סוג. מצד שני, אני רואה נורת מצוקה אצל אלו שהם כן רגילים לצעוק ולדרוש.. איך אני יודעת שזה היה לך בסדר עד עכשיו? כי נשארת. כל עוד אתה שם, המציאות מראה שזה בסדר לך. זה ככה פשוט.

A לוןA

New member
הבעיה היא

שאתם כבר כנראה לא מדברים, אלא רק מתפוצצים. ןמה לעשות חביבי, היא משחקת על העצבים שלך הרבה יותר טוב מאשר אתה על שלה. הרי כשהיא התקשרה והתחילה להתקיף אותך מעמדת הקורבן-הנטוש-ואיך-נסעת-והשארת-אותי-לבד, יכולת הרי להיות הרבה יותר קורבן ממנה, ובזעקות שבר לצרוח איך היא עושה לך את זה, ועוזבת את הרכב ולא עונה לטלפונים, וכבר היית בדרך למשטרה כי חשבת שחטפו אותה ובהבלהבהלה. אבל אתה מתקפל. היא יודעת את זה וגם אתה וזה הכל. שיחקתם פוקר עצבים (משחק שבדרך כלל רק עורכי דין מרויחים ממנו)- אתה דיברת אליה לא יפה, היא החליטה להסלים ולקלל, אתה החלטת להסלים ולהשתיק אותה, היא החליטה להסלים ויצאה מהרכב, אתה החלטת להסלים ולנסוע, היא החליטה להסלים ולשחק את הקוזאק הנגזל. ראית כמה נקודות החלטה היו פה, שבכולן ההחלטה של שניכם היתה אחת- הסלמה? עכשיו תחשוב עם עצמך מה ההסלמה הזו מביאה לה- ולך. אתם מרגישים בשליטה כשהבנזוג מתקפל? מרגישים יותר אהבה כשהוא רודף? נ.ב. אני מת על ה"יצא איכשהו" שלך. חביבי- דיברת אליה מגעיל, זרקת גפרור לחבית הדלק- קח אחריות. "יצא במקרה"? "קצת"? נו באמת.

superuser2008

New member
ואו את באמת חפרנית

זוג שהוא 6 שנים יחד נפרד אחרי שנה קשה? מנסים הכל כדי שזה יעבוד ואם אחרי הגדרת גבולות הדברים לא יעבדו אז אפשר לומר שהמשחק עבוד והקרב נגמר שהשתמשנו בכל החיילים

למעלה