שוב על מעון

זה ממש מדכא - אני לא יודעת מה יהיה

כשאני אשוב לעבוד - כל האופציות נשמעות מזעזעות.

האופציה הכי נורמלית בעיני זה סבתא

לא נשמעת לי שום הצעה אחרת ובדקתי אצלנו את כל הסביבה. סוף סוף חמותי כנראה מסכימה לקחת את דפנה כשהיא תגיע לגיל שנה וחצי במקום המעון. אני לא אשלם למרות שהייתי מוכנה (היא לא מוכנה לקחת כסף מאיתנו). ככה שאת הכסף הזה היא אמרה שכן ניתן לה והיא תחסוך לנו אותו. וזה ממש יוצא יופי - ככה יהיה לי כסף לחופשה שאנחנו מתכננים עם הילדים. גם אני כמוך ראיתי את כל הזוועות שסיפרת במו עיני במעון ויצ"ו שנמצא ליד הבית שלי. וויתרתי על התענוג הזה וברחתי משם כל עוד רוחי בי וזה היה רק ביקור התרשמות והמנהלת לא היתה והן המטפלות לא ידעו שתגיע מישהי לביקור וכך לא יכלו לייפות את הדברים וראיתי הכל. את החוסר סבלנות, את צורת האכילה המזעזעת (ואת עוד סיפרת את זה בעדינות אני ראיתי את הברוטליות בעיניים שלי). ואין לילד שום אפשרות לאכול בשעה אחרת מלבד השעה שהן קבעו (ואם הילד רעב בעוד שעה או חצי שעה לא יתנו לו (הוא יצרח עד שירדם מרוב צרחות או יקיא - מה שאכן קרה בפועל). ואז הן צעקו עליו למה הוא ליכלך את הרצפה ולקח להן המון זמן עד שניקו ואני ראיתי הכל. אז אם ככה מתנהגים ליד הורה שבא לבקר אני לא רוצה אפילו לנחש איך מתנהגים שם ברגיל ובטח שלא אכניס לשם את דפנה. רק חבל לי שהגן הפרטי שראיתי ונורא מצא חן בעיני (המחיר יקר להחריד והוא רחוק מהבית נורא ומצריך מכונית שאין לי).

ליאורה, איפה את גרה?

אם אני זוכרת נכון את גרה בקריות. יש כמה קיבוצים "שווים" באזור, אני הייתי מבררת אפשרות להכניס את הילד לבית תינוקות באחד מהם. זה אמנם יעלה יותר ממעון בעיר, אבל כקיבוצניקית לשעבר אני מבטיחה לך שלא תיתקלי בתיאורים שהופיעו במסמך שהבאת כאן. לו אני הייתי גרה בסמוך לקיבוץ כלשהו, הייתי אפילו מעדיפה את בית הילדים שלו על פני המטפלת הצמודה (והמקסימה) שלנו.

anat i

New member
האם באמת לתושבי העיר יש אפשרות

להכניס ילד למסגרת בקיבוץ הסמוך לעיר?? חשבתי שמסגרות הקיבוץ סגורות לתושבי הקיבוץ בלבד.

יערולה

New member
כן, להתקשר לקיבוץ באיזור מגוריך

ולשאול אם מקבלים ילדי חוץ. כיום רוב הקיבוצים מקבלים, אצלינו למשל ההרשמה לשנה הבאה כבר סגורה.

יערולה

New member
מעון כזה הייתי פוסלת מראש

לדעתי זו ממש התעללות בילדים מה שנעשה שם. עיצות אין לי היות ואני בת קיבוץ, אבל אני רק יכולה להגיד לך שלדעתי אין בכלל על מה לדבר עם המעון הזה, אם הייתי שמה את בני שם ושומעת בדיוק מה קורה, הייתי מיד מוציאה. לתת לילד לבכות כדי שלא יתרגל? להכריח לאכול? להכריח לישון?

דיאנה1

New member
להוציא משם את הילד כמה שיותר מהר

זו פשוט התעללות. מסכימה עם יערה בכל מילה. יש גם מעונות אחרים עם יחס ראוי לילדים. לאף ילד לא מגיע יחס כזה. אם היו תופסים מטפלת שמתייחסת ככה לילד כבר כל המדינה היתה רועשת ונסערת.

לאה_מ

New member
תוציאי אותו משם.

זה לא דברים שצריך להסתגל אליהם. יחס לילדים ומתן כבוד לצרכים ולרצונות שלהם הוא הדבר החשוב ביותר. מי שלא יכול לתת את זה, לא יקבל את הילדים שלנו לטיפולו. גם אם המקום נראה מושקע והיחס בין הילדים לכמות המטפלות נשמע מצויין (ואגב, מה שווה יחס מספרי טוב, אם הן בכל מקרה לא נגשות אליהם?!). אם את יכולה להוציא מיד - אשריך. אם לא - אני הייתי מתחילה לחפש מקום חדש עכשיו.

ציפי ג

New member
אמא´לה

זה שזה לא מקום לילדים, ברור לי. שקלת לשלוח למשפחתון? הילד שלי במשפחתון מעולה, שבו הילדים ישנים כשהם עייפים, אוכלים כשהם רעבים, יש מספר ילדים יונקים, אז המטפלת יודעת כבר איך מתמודדים עם תינוק מסרב בקבוק, ויש שני מבוגרים על 6 ילדים. צריך לחפש כאלה מקומות. בפורום חינוך לגיל הרך ישנה גולשת בשם דסי אשר, שמנהלת עמותה המרכזת משפחתונים שעוברים סינון. את יכולה לפנות אליה במסר, אולי היא תדע להמליץ לך על משפחתון נורמלי.

תמRי

New member
נשמע בדיוק מה שאני מחפשת

יש למישהי המלצות למשפחתון כזה בירושלים?

anat i

New member
גם אני מחפשת! גם אני מחפשת!

אוי... בדיוק היום נזכרתי שהיתה כאן מישהי שחיפשה גם באיזור שלי ולא זכרתי מי... אז עוד לא מצאת? מה עושים?? בדיוק חשבתי היום ללכת על מעון, אבל אחרי מה שקראתי פה פתאום בא לי להשאר בבית ובכלל לא לחזור לעבודה........

תמRי

New member
למען האמת גם אני מתחילה לחשוב

ברצינות על להשאר בבית עוד . לא יודעת מה לעשות ואם יהיה לך פתרון אשמח אם תשתפי אותי. תודה תמRי

איזה פחד

כשכתבתי בתגובה להודעתך הקודמת שהוא יתרגל, לא (!!!!!) התכוונתי שהוא אמור להתרגל לבית כלא עם סוהרות סדיסטיות! מייד לחפש מקום אחר!

ובכן לא כל המעונות הם ככה

לכן עליך להמשיך בחיפושים, כמה שזה נשמע מעייף ומתסכל...בתי נכנסה למעון בכפר הראה (של "אמונה") בגיל 8 חודשים כי המטפלת התפטרה ולא מצאנו אחרת (כעיקרון אני נגד להכניס למעון לפני גיל שנה- שנה ורבע, מהרבה סיבות) וזה היה מצויין! כל דקה שנכנסנו (לפעמים גם באמצע היום) ישבו 3 ילדים על ידיים של כל מטפלת, ילדתינו התאהבה במטפלות והיתה זוחלת אליהם במרץ, וצוחקת. גם על סירוב המוצקים שלה הן התגברו בדרך מקורית: נתנו לה לדחוף ידיים לתוך קערות האוכל וללקק...עד היום זו השיטה האהובה עליה לאכול. זה תמשיכי לחפש. לא תמיד מעון שנראה הכי יפה הוא באמת הכי טוב.

Shellylove

New member
נשמע ממש מזעזע, אפשר לשאול

כמה עולה המעון הזה? לא שבא לי לחטט, אבל מעניין לדעת מה ההבדל בין מעון כזה לגן פרטי (שאליו שלי הולכת)

זיו25

New member
ממש מפחיד. ללא מילים פשוט.

אולי שווה כבר להשאר בבית עם הילד?

למעלה