שוב על הכל חי

הורסמאן

New member
שוב על הכל חי

אולי שמתם לב כי לאחרונה עמותת הכל חי הגבירה את מסע ההשמצות שלה נגד ענף המרוצים. בעיקר (כנראה) משום שעומד להערך אירוע בעל תנופה פרסומית במסלול בעמק הגלבוע. הכל חי טוענים שלנגד עיניהם עומדת דאגה לבעליח חיים והרצון למנוע מהם סבל. מלבד העובדה שמרוצים אינם גורמים שום סבל לבעלי חיים, אלא להיפך, מעניין מאוד לקרוא את סוף המכתב ששלח מנהל עמותת הכל חי לרב עמר, מכתב בו, תוך השמצות חסרות שחר על ענף המרוצים, הוא מבקש את את תמיכת הרב במאבקו. והציטוט: "ברצוני לציין לכבוד תורתו כי עמותת "הכל חי" מדגישה בכל פרסומיה את הקשר ההדוק בין מסורת ישראל לבין הרחמנות על בעלי החיים. כבוד הרב שפרן שאלני על עמדת העמותה ביחס לשחיטה הכשרה. תשובתנו היא כי אף כי העמותה תומכת בצמחונות הרי שמבין שיטות השחיטה השונות, השחיטה הכשרה הינה השחיטה ההומאנית ביותר. נודה מאוד למרן באם יואיל לחוות דעתו בשאלות האמורות ולהודיענו דבר ואשמח לעמוד לרשותו לשאלות ולמידע נוסף ככל שיידרש. בכבוד רב ובתודה למעלת כבוד תורתו, ידין עילם, עו"ד מנהל עמותת "הכל חי" ------------------ למי שאולי לא מודע, שחיטה היא דרך אכזרית ביותר להמתת בעלי חיים, ושחיטה כשרה אכזרית במיוחד. למרות שלא סביר כי בעתיד הנראה לעין יחול שינוי כלשהו בנוהלי שחיטה כשירה, עדיין נשאלת השאלה מה מניע, ואיך ניתן להצדיק עמותה ל"מען בעלי חיים", שיוצאת בהצהרה כזאת? פרטי לדובשנית, אם במקרה השתעממת מאוד וקראת, אני מקווה שזה לא מפריע לך יותר מדי, פשוט לדעתי נראה שזה נוגע לכל מי שרוכב, ולא רק למי שמתעניין במרוצים. היום הם נגד מרוצים, אך בעבר זבח"ניקים פעלו נגד ענפים אחרים ואין ספק שיעשו זאת שוב גם בעתיד.

giri

New member
הממ...

ראשית, מעניין באמת לשמוע שלדעתה של עמותה שאמורה להגן על בעלי חיים, מוות איטי מאיבוד דם יותר רחמני ממוות מהיר. שנית, אכן מעניין את כל הרוכבים... לי זכור נציג אחד מפורום זב"ח, שבזמנו אמר לי שהוא לא היה רואה את האכיבה כהתעללות לו הייתי נותנת לסוסים לרכב עלי באותה תדירות שאני רוכבת עליהם - טיעון דמגוגי מטופש להפליא. ושלישית, לגבי רחמנות השחיטה הכשרה, יצא לי לשמוע משהו מעניין בהקשר לאחרונה, שאני לא בטוחה כמה אני מסכימה איתו, אבל למען הידע הכללי : יש לי חברה שמאד מודעת לטיפול בבע"ח - היתה פעילה כמשפחת אומנה לחתולים וכו' - ועם זאת (כמוני) היא קרניבורית לא קטנה. היא הציגה לי עמדה אחרת : חוץ מאקט השחיטה עצמו, לגביו מסתבר שיש ויכוחים רבים, הכשרות דואגת לכך שלא תהיה התעללות בבע"ח עד שחיטתם, מאחר ובע"ח פצוע (שברים, קריעה בשריר, פצע חיצוני וכו') אינו כשר לשחיטה. בכך, לטענתה, הכשרות מחייבת התייחסות טובה לבעל החיים בעודו בחיים. שוב, אני לא בטוחה מה דעתי בנידון, אבל זו זווית מעניינת ואולי לכך התכוונו.

הורסמאן

New member
הכוונה של הכל חי

היתה להוציא מהרב פסק הלכה נגד מרוצים. די מצחיק, בהתחשב בעובדה שהדתיים מאז ומעולם היו נגד מרוצים והכל חי "נדחקו בכח רב" לדלת פתוחה ממילא. יש הרבה טענות שההלכה מגלה התיחסות רחמנית לבעלי חיים, זה מאוד נכון בפרספקטיבה של אלפיים שנה אחורה, אך בהתחשב בעובדה שלא היתה התקדמות ממשית במשך אלפיים השנים האלה, הרי שלדעתי הטענה הזאת אינה אוחזת מיים. אני אוכל בשר בהנאה רבה. אני משתדל מאוד לא לאכול בשר כשר. נוכחתי במספר מועט של שחיטות כשרות, והנסיון היה מאוד לא נעים. לא צריך להיות מדען בשביל לראות כמה עגל סובל עד שהוא נופך את נשמתו בשחיטה כשרה.

למעלה