שוב נגררים לדרום

חגי

New member
שוב נגררים לדרום

הצטרף בר טוסט. המראתי ראשון בנוהל הפחדן שרוצה לגמור עם זה כמה שיותר מהר ב- 11:27. ברטוסט ממריא שני ואילן ב- 11.54 משלים את הגאגל. (27 דקות ל- 3 גרירות ! - בהחלט השג מרשים). ההתחלה קשה כרגיל וכשאילן ממריא אני כולה 5.6 קמ משדה ההמראה(12 קמש קצב התקדמות...)והינה שוב אני פוגש בכביש בית הגדי - צומת בית קמה וכמובן הולך לנחיתה. (באותו זמן אילן כבר בדרך ל- 1000 מטר ממש עם עזיבת שדה ההמראה. אני רק זוכר שבואריו היה רשום גובה 220 מטר להערכתי מקסימום 25-30 מטר מהשדה שמתחתי (ממש ליד צומת תלמי בילו). שנייה וחצי של עילוי ועם כל הכח כופפתי את הארוס העצלן ועם כל האמונה שבעולם שאין שום סיכוי...יצאתי מזה. באמת מדהים שזה אפשרי. טוב השאר כבר לא מעניין , טרמיקות , סינקים אזור של ואקום בלי בר פרשר (אילן חווה את אותה חוייה בדיוק באותו קטע) ,מלחמה בגובה 100-150 מטר של 15 דקות כשבסוף אני נשבר ומוצא ליד טרמיקה פגז ל- 1200 צפונית לצומת גורל, חוצה רכס ומגלה פתאום סינק שמביא אותי למקום שלא תכננתי לנחות בו ואז היפוך של הסינק בטרמיקה מטורפת של פלוס 6.6(בשיא) חבירה לאילן ושיוט בגובה 1000-1700 עד אזור המכתש הגדול וויתור על ההמשך מסיבות של עייפות וחוסר בטחון ביכולתי להמשיך לבד(אילן נחת 5 קמ צפונית לירוחם).

חגי

New member
יש כמובן גם את הטיסה של ברטוסט

שהסתיימה בתקרית עם כוחות הבטחון של הכור אי שם. הוא ודאי ישמח להסביר את העניין ואולי אפילו יהיה לו אומץ לשים את הטרק שלו שלהערכתי קבע שיא חדש של איטיות בטיסה של 4 שעות.

אברון

New member
מניעת יירוט

היות וטסתי איתו מצומת להבים עד באר שבע, ויכולתי לבשר לבקרה האוירית כי הגלשן הלבן והכתום שדווח אכן מכוחותנו, נמנע יירוט אווירי. זה יהיה מאוד לא נעים לראות מטוסי קרב עם השם שלך כתוב על התחמושת שלהם. לבקרה יש יכולת להציב כל תדר. האגודה יכולה לשקול למסור להם את תדר הטיסה עבור מקרים שכאלו. נקודה נוספת שיש לשים לב: אם לא מאזינים לבקרה, לא לטוס לאורך ולשמור מהם קילומטר הצידה. לאורך כל הכבישים יש נתיבים ותנועה מ 4500 רגל ועד הקרקע. לטרמל על הנתיב מבית קמה לבאר שבע זו התגרות בגורל. אם תסתכל בנתיב שלך מעל מפה, תראה שאם היית טס ישר מלהבים לדימונה, גם הית עושה זאת מהר יותר וגם מחוץ לנתיבים. אני הדאון החד מושבי שהצתטרף ראשון בלהבים, ושיחק אתך עד באר שבע. חשבתי שאני טס עם אילן, והרשתי לעצמי להתקרב. ניסיתי לצאת קדימה ולסמן טרמיקות, אבל "אילן" התנהג מוזר ולא בא, יותר מכך, הוא התחיל חיתוך חזק לבאר שבע בעקשנות. בבאר שבע הבנתי שאילן התחרפן - טס כמו צב וגם בקוים מוזרים, נמאס לי ועזבתי. טעות זיהוי שלי. כשעזבתי אותך בבאר שבע לקחתי לעננים הבודדים שהיו ברביבים עם תדלוק ברמת חובב. שם התנאים היו עד 2000. לשדה בוקר, ירוחם (2600), באר שבע, פטיש, והביתה לתימן. כשעשיתי את הקו משדה בוקר לירוחם ניסיתי את קו הרכס שלאורך צין והמכתש. מעניין שזה לא עבד טוב, ומזרחה יותר לא עבד כלל. התנאים החזקים היו בקו הרכסים בין שני הכבישים: ירוחם - שדה בוקר, והכביש רמת חובב - משאבי שדה. אברון

למעלה