שוב משבר...

רונה244

New member
שוב משבר...

אחרי חודש בערך של "שולם" , מי שעקב אחרי ההודעות שלי.. שבעלי כמעט ועזב את הבית בגלל שאני ביקשתי ממנו.. אז היה חודש של מן ירח דבש ושל שולם ושל השתדלות מצד שנינו.. ואתמול שוב מריבה ולמה? בגלל הקנאות שלו!! נמאס לי מסצינות הקנאה שלו. אתמול יום חופשי שלי ללא עבודה, לבשתי חולצה וג'ינס בבית והתחלתי לבשל לשבת ואז הוא אמר שהחולצה חושפנית.. וביקש שאוריד אותה,אמרתי לו שאני בבית ושאין אף אחד בבית ושאני לא יוצאת עם החולצה החוצה, למרות שהיא לא חושפנית בכלל!!! הכל בדימיון שלו. אז הוא התהפך ואמר שהוא הולך לחבר בגלל שאני מעצבנת אותו וחזר רק בערב לארוחת שישי. וכל זה בגלל החולצה. ויום לפני כן ביקש לבדוק את ההודעות בטלפון הסלולרי שלי.. דבר שלא הסכמתי, למרות שאין לי מה להסתיר ממנו, אבל הוא מגזים הוא חודר לי יותר מדי לפרטיות. כל יום הוא בוחן מה אני לובשת ועם מי אני מדברת בטלפון . הוא קנאי חולני!! וכמו שאמרתי שזה בא לו כנראה מבית ההורים שאבא שלו בגד המון באמא שלו. אמנם אני נראית מאוד טוב, אמא ל-5 ילדים מקסימים ,מהם 3 חיילים משוחררים. אבל אני לא בוגדת בו!!! ואת זה אמרתי לו מליון פעמים.. נמאססססססססס ליייייייי!!!

או רונה רונה...

כשבעלך בא ומתלונן שהחולצה שאת לובשת חושפנית מידי, הוא פשוט מחפש צומי, ואת במקום לתת לו את הצומי שהוא רוצה ("באמת, מה אתה אומר? בוא רגע איתי לחדר שינה ותראה לי בדיוק למה אתה מתכוון כשאתה אומר חושפני...
) מתעצבנת ומתווכחת. הבעל שלך מ-ש-ו-ע-מ-ם ורוצה קצת דרמה, אז תני לו קצת דרמה: במקום שיחשוד בהודעות שלך, תשלחי לו SMSים סקסיסטיים, תתייחסי בהומור לקנאות שלו ("נכון, נכון, מאמי, אין ספק שהציצי שלי מהווה אטרקציה שכונתית..." וכו') ואם כל זה לא יעבוד, אז כדאי לבדוק אם אין לו התחלה של אלצהיימר (אחד התסמינים הראשונים הוא חשדנות).

yehonatan7

New member
עושה הרושם שהוא בן זוג קנאי ותלותי

לדעתי, כדאי לך לשוחח אתו על ההתנהגות שלו. נשמע שזו אכן התנהגות קנאית בצורה מוגזמת. עלייך להבהיר לו שהטלפון שלך הוא רכוש פרטי שלך, ושאין לו זכות לבדוק עם מי את מדברת, ללא הסכמתך. דווקא בעניין החולצה, יכול להיות שהוא באמת צודק והחולצה שלבשת חושפנית. במקרה כזה, נסי להגיע אתו לפשרה וללבוש חולצה שאת אוהבת, שהיא אינה חושפנית. אם אחרי שתשוחחי אתו תבחיני בכך שהוא ממשיך להיות קנאי, שקלי להיפרד ממנו. קנאות מוגזמת פוגעת בבירור באיכות הקשר ! בהצלחה :)

הילה776

New member
רונה טיפול ודחוף

גם בעלי קנאי ללא שום סיבה את חייבת לשלוח אותו לטיפול ישנם כדורים שמרגיעים :מאזנים"את המחשבות חולניות שלהם !!! תדעי לך שקינאה זה דבר מסוכן !! אל תוותרי שלחי אותו לטיפול פסיכולוגי /פסיכיאטרי אל תוותרי רק ככה תקבלי שקט נפשי

שילה1

New member
רונה-בעלך עובר כנראה את

"גיל המעבר". גם לגברים יש כל מיני בעיות בגיל זה. אגב-ממתי התחילו החשדות והקנאה הזו?ההערות האלו? לדעתי-לבשימה שתחליטי ללבוש,ואין לו כל זכות להכנס לפרטיותך. מה לעשות?לשכנע אותו ללכת לטיפול וגם-להסביר לו שהוא אינו אורח בבית,בא והולך כשמתחשק לו,ושאת גברת לעצמך,וזכותך לפרטיות.

אייבורי

New member
או שהוא כמו מרוקאים

הם לא עצבניים, מעצבנים אותם. ואם אין לך מה להסתיר, אז למה ההתנגדות ? [אני גם הייתי נותן לו לקרוא את ספר הטלפונים]

רונה244

New member
תודה על התגובות..

עברו יומיים מאז המריבה הגדולה והמצב לא משתפר.. אתמול בלילה הוא חזר מעבודת וחשב שאני ישנה ולקח את הטלפון הסלולרי שלי כדי לבדוק הודעות. ועשיתי את עצמי ישנה ואח"כ כשהוא החזיר אותו, אמרתי לו שראיתי שהוא לקח את הטלפון, בהתחלה הוא הכחיש ואח"כ התחיל להתקיף במילים שאני שרמוטה, זונה ועונה מילים כאלו...:) הוא ראה הודעה מהחגים ששלחתי חג שמח לחבר של הבת שלי, ואמר שלא הייתי צריכה לשלוח לו הודעה , והאם יש לי רומן איתו!!! שתבינו עם החבר של הבת הגדולה!!! איזה מחשבות ניבזיות יש לו... בקיצור הוא אמר שנמאס לו ושהוא יעזוב את הבית. אמרתי לו שהדלת פתוחה ושיעוף.. והאמת לאחר המריבה הזו, הוקל לי מאוד... לא צריכה אותו. שילך לדרכו ושיעזוב אותי לנפשי. יש לנו בית ששווה הרבה מאוד כסף , במושב בצפון הארץ.. מקסימום נמכור אותו ונתחלק בכסף. הילדים כבר גדולים. הכי קטנה בת 14 , היא תשאר איתי. אני עובדת בעבודה שמכניסה לא רע, עצמאית מאוד, נראית מצויין. אני בטוחה שאצליח לשקם את חיי ולבנות לעצמי חיים חדשים בלעדיו. שתבינו הקנאות שלו חולנית!!! כל הזמן הוא חושד בי!!! ובחיים, אני נשבעת, בחיים לא בגדתי בו ולא חשבתי לכיוון הזה בכלל. אני לא יודעת אם הוא היה מצליח למצוא אשה נאמנה כמוני. כשהשלמנו לפני כחודש אמרתי לו זאת, והוא אמר שהוא לא יודע מה קורה לו עם הקנאות.. אבל אני רואה שזה לא עובר לו ורק הולך ונעשה גרוע יותר. תודה לכולכם פורום מקסים על התמיכה ועל העצות. אוהבת אתכם.

טוב, עכשיו די ברור שזה לא סתם עניין של צומי

אם להאמין למה שאת כותבת, אז כנראה שזה פתולוגי. האם חוץ מהקנאות כלפייך ישנן עוד תופעות? אני לא צחקתי, התופעות הראשונות של אלצהיימר הינן חשדנות, תוקפנות ופראנויה. וגם אם זה לא אלצהיימר, בהחלט נשמע שמדובר במצב של שיפוט מציאות לקוי ותגובות שמעידות על מצוקה נפשית ואובדן שליטה. תתיעצי עם רופא המשפחה שלכם.

יש מצב לטיפול אישי לו או זוגי לכם?

זה נשמע כמו אולי איזה וריאציה הזויה של הפרעה אובססיבית כפייתית מצידו... זה משהו חזק ממנו, הוא לא מצליח להתגבר על זה. זה מתחיל להיות די ברור לי מההודעות שלך. צריך לבדוק גם אצל רופא. רק כדי לשלול - אולי גידול? או כמו שכתבה מישהי התחלה של דמנציה? אולי התפתחות של בעיה נפשית כל שהיא? כי זה באמת משהו מוזר ולא רגיל. במיוחד כשהוא מעיד על עצמו שהוא לא יודע מה קורה לו. נראה לי שווה לעבור בדיקות מקיפות. בינתיים, רק כדי להקל על עצמך - אולי תתחילי לחשוב עליו כעל בעלך משכבר הימים, אבל עם מחלה כל שהיא. זה אולי יעזור לך להתמודד, כי תוכלי להגיד לעצמך שזה לא הוא אומר, אלא המחלה שלו, שאינה בשליטתו, מדברת מגרונו. אבל זה לא פתרון לטווח ארוך, רק בינתיים להתמודד עד שתבינו מה גורם לזה.

רונה244

New member
אז הוא עזב את הבית...

עזב את הבית,לקח את הבגדים והלך, אני לא יודעת לאן, הוא בקשר עם הבנות..אני לא מתעניינת ולא מתקשרת אליו, נותנת לו את הזמן לעכל מה הוא עושה לי. הוא כבר שיגע לי את השכל. כל הזמן טוען שאני אשמה במצב,למרות שאני לא עושה כלום!!! בינתיים ממשיכה לחיות את חיי ונראה מה יהיה, ונראה כמה זמן הוא יחזיק מעמד בחוץ.. אולי שנינו נהנה מהמצב זה ונפרד סופית... זמן טוב למחשבה.

neomiad

New member
מאחלת לך

שעם הזמן תגלי שאין לאף אחד את הזכות לנהל לך את החיים, לשלוט בך, לומר מה ללבוש ועם מי לדבר. תאמיני בזה טוב טוב לפני שאת עושה כל צעד בנושא זוגיות (חדשה או חזרה אליו).

רונה244

New member
כבר יומיים..

שלא ראיתי אותו.. ישן מחוץ לבית. אתם לא תאמינו אבל מרגישה הקלה. לילדים קשה אבל אני מאמינה שהם יעכלו ויתרגלו למצב החדש. לפעמים יש נפילה במצב רוח , אבל אני חייבת להיות חזקה ולראות איך אני ממשיכה הלאה במקרה שהוא לא יחזור. בינתיים מסתדרת לא רע . רוב היום בעבודה, עושה המון שעות נוספות וחוזרת הביתה מאוחר מהעבודה. \ והוא, שישאר עם הקנאות שלו לבד איפה שהוא נמצא...עוד לא סיפרתי לאף אחד . אפילו לא להורי ולא לאחיותי. הם חושבים שאנחנו זוג משמיים כי כך שידרנו כל השנים. אני מאמינה שהלסת תיפול להם מרוב הלם. אבל אין ברירה אני צריכה לחשוב על טובתי ועל עצמי וכבר לא אכפת לי מה יגידו אחרים. הבת הגדולה שלי רצתה שנשב ונדבר ונלבן את העניינים בינינו. אמרתי לה שעשינו זאת כבר עשרות פעמים ולא יצא מזה דבר. אז חבל על המאמץ. נקווה שיהיה טוב. \ אעדכן בהמשך.

shay1245

New member
תהיי חזקה

אל תוותרי הפעם אני מאמין ששינוי משמעותי ורציני מצידו יהיה רק במידה והוא ירגיש שחרב עליו עולמו ושהוא הולך להפסיד אותך-אבל באמת. אני מציע שבשלב ראשון תיפרדו לתקופה משמעותית, ללא משא ומתן-יוזמה והחלטה שלך. את אומרת לו שככה את לא ממשיכה ולא חוזרת לחיות איתו בצורה שזה התנהל עד כה. ושעליו לדאוג לטפל בעצמו באופן יסודי ולאורך תקופה, ורק אחר כך\ וגם זה לא בטוח, רק אם תראי ותרגישי בשינוי משמעותי מאוד, לאחר עבודה והתקדמות רבה שלו- תשקלי אם את חוזרת לחיות איתו או מתגרשת ממנו. שינוי משמעותי אצלו לדעתי יכול להתבצע רק מתוך שבר עמוק. ותחושת אובדן עמוקה. זה גם פונקציה של זמן. אי אפשר להפנים דברים ולהשתנות תוך שבוע שבועיים. רק אז יזוזו דברים אצלו. אני הייתי במקום הזה עד לא מזמן(לא קינאה,אבל בעיות אחרות בקשר) בת זוגי סבלה אותי זמן רב, ולבסוף הבינה שדברים לא ישתנו אצלי וניפרדה ממני. הפרידה ממנה, הייתה לי קשה מנשוא ברמות כאלה שפשוט הפכתי להיות אדם אחר.. חל בי שינוי עמוק ויסודי, ואני עדיין מטפל בעצמי (בעזרת מטפל)- ואנחנו בתהליכי חזרה מאוד מוצלחים.

רונה244

New member
הבעיה היא

שהוא בטוח שאני זו שאשמה. הוא עזב את הבית בגללי.. בגלל שאני בוגדת בו (לטענתו) הוא חושד בכל גבר שיש לי רומן איתו. אם זה מישהו מהעבודה , או עם החבר של הבת או עם השכן. בקיצור הוא חושד בכל גבר שאני מכירה. והכי מצחיק שבחיים, אבל בחיים לא בגדתי בו ואפילו לא חשבתי לכיוון הזה. ועכשיו מה שהוא גורם בהתנהגות המגעילה הזו, זה שאני כן אתחיל לחפש לי זוגיות חדשה וטובה יותר, דבר שלא עשיתי בחיים!!! אני גם אשה עובדת ובעלת קריירה לא רעה, נראית טוב, עצמאית מאוד ומשתכרת ברוך השם לא רע. קצת קשה לי עכשיו עם המצב הנוכחי , אני שרויה בבלבול. לא יודעת לאיזה כיוון ללכת. אבל אני מקווה שבסופו של דבר הדברים יסתדרו.

shay1245

New member
זה בכלל לא משנה מה הוא חושב כרגע

כרגע , במצב הקיים הוא לא ישתנה, לא יחשוב אחרת , ואני בספק אם טיפול יעזור. רק אחרי פרידה , משבר קשה שלו(אם יהיה) והתפקחות , יתכן שיתחיל להזיז את עצמו לכיוון של שינוי וריפוי את חייבת להיות חזקה , להעזר במי שאפשר ולא לחזור אחורה.

בקיצור

את מתה כבר להיפטר מהטרח הזקן עם קילומטראג' לא נורמלי, ולהחליף אותו במודל חדיש, ספורטיבי ושרמנטי שיתן לך קצת בוסט של רעננות והרגשה טובה. כי, אחרי הכל, את נראית טוב מאוד אחרי חמישה ילדים, שכמה מהם כבר גדולים ובלתי תלויים בך. יעני, אוטוטו כבר גומרת עם כל הבלאגנים של גידול המשפחה, החיים של נאמנות לבעל וכל הווג'ראס הזה, ואפשר להתחיל סוף סוף לחגוג ולהתפרע. עוד קצת עינטוזים מול המראה, התייפיפויות והרגשה כללית של וואלה אני בקלות עכשיו מגייסת לי איזה סייח צעיר וחרמן שמוקרנים לו מדי יום 'בלי כוונה', והוא נשבר וסוף סוף עוזב!
באמת שחראם על הבחור. מסכן.

רונה244

New member
עדכון...

טוב, אז שלשום הייתי בבדיקות ברמב"ם וכשחזרתי הביתה צפונה ברכבת פתאום קיבלתי הודעת SMS ממנו שבה הוא כתב "מה שלומך אשתי" (לאחר 3 ימים שהוא עזב את הבית) השבתי לו ב- SMS "שלומי בסדר" אז הוא כתב לי בחזרה אם אפשר לדבר בערב , אמרתי לו שכן. בערב הוא הגיע הביתה , היתה לנו שיחה קשה מאוד של כ- 3 שעות! שבהן הוא כמעט ושוב עזב את הבית. בסופו של דבר הוא אמר שהוא מתחרט שהוא עזב את הבית, שהוא עשה טעות ושכך הוא מעריך אותי ואת הבית יותר. היה לו קשה מאוד מחוץ לבית , שהיה בדיכאון , התגעגע אלי מאוד וכשכמעט התאבד..... בקיצור הוא הביע חרטה עמוקה. הוא חזר הביתה, בינתיים הוא השתפר בהתנהגותו. כל הזמן מחמיא לי, מפרגן, אומר כמה שהוא אוהב אותי וכל הזמן הוא מציין כמה שהייתי חסרה לו וכמה שהוא התגעגע אלי וכמה שהוא מעריך אותי עכשיו.. אני מקווה שימשיך כך, ואני מבחינתי גם מנסה להתאמץ יותר ולבוא לקראתו בהרבה דברים. אמרתי לו שאם הוא יעזוב שוב את הבית לא אחזיר אותו, אני לא מוכנה להיות "יויו", חשבתי שהוא לא יחזור הביתה והתחלתי להתארגן כדי לדעת איך אני מחזיקה את הבית הגדול הזה...קראתי לבן הגדול שלי ואמרתי לו שהוא צריך לעזור בחצר , במשק והוא יצטרך לתחזק גם את הבריכה שבחצר... כי אלו דברים שבעלי עשה. עכשיו למען האמת אני שמחה שהוא חזר... כי בכל זאת אנחנו מגיל 15 (מבית הספר) ביחד... מקוה מאוד מאוד מאוד שהעניינים יסתדרו ולא יהיה משבר מהסוג הזה שוב.. תודה לכם פורום מקסים על התמיכה בשעות הקשות!!

רונה244

New member
עדכון...

טוב, אז שלשום הייתי בבדיקות ברמב"ם וכשחזרתי הביתה צפונה ברכבת פתאום קיבלתי הודעת SMS ממנו שבה הוא כתב "מה שלומך אשתי" (לאחר 3 ימים שהוא עזב את הבית) השבתי לו ב- SMS "שלומי בסדר" אז הוא כתב לי בחזרה אם אפשר לדבר בערב , אמרתי לו שכן. בערב הוא הגיע הביתה , היתה לנו שיחה קשה מאוד של כ- 3 שעות! שבהן הוא כמעט ושוב עזב את הבית. בסופו של דבר הוא אמר שהוא מתחרט שהוא עזב את הבית, שהוא עשה טעות ושכך הוא מעריך אותי ואת הבית יותר. היה לו קשה מאוד מחוץ לבית , שהיה בדיכאון , התגעגע אלי מאוד וכשכמעט התאבד..... בקיצור הוא הביע חרטה עמוקה. הוא חזר הביתה, בינתיים הוא השתפר בהתנהגותו. כל הזמן מחמיא לי, מפרגן, אומר כמה שהוא אוהב אותי וכל הזמן הוא מציין כמה שהייתי חסרה לו וכמה שהוא התגעגע אלי וכמה שהוא מעריך אותי עכשיו.. אני מקווה שימשיך כך, ואני מבחינתי גם מנסה להתאמץ יותר ולבוא לקראתו בהרבה דברים. אמרתי לו שאם הוא יעזוב שוב את הבית לא אחזיר אותו, אני לא מוכנה להיות "יויו", חשבתי שהוא לא יחזור הביתה והתחלתי להתארגן כדי לדעת איך אני מחזיקה את הבית הגדול הזה...קראתי לבן הגדול שלי ואמרתי לו שהוא צריך לעזור בחצר , במשק והוא יצטרך לתחזק גם את הבריכה שבחצר... כי אלו דברים שבעלי עשה. עכשיו למען האמת אני שמחה שהוא חזר... כי בכל זאת אנחנו מגיל 15 (מבית הספר) ביחד... מקוה מאוד מאוד מאוד שהעניינים יסתדרו ולא יהיה משבר מהסוג הזה שוב.. תודה לכם פורום מקסים על התמיכה בשעות הקשות!!

למעלה