שוב מרגיש בודד ורע

the lowkey

New member
אני מרגיש מדוכא היום אז תדעו שזה מדכא

כבר התחלתי בתגובה והמשכתי לבלוג ,אבל זה כמו המשך אז זה גם כאן. מדהים לגלות שהאינטרפייס של תפוז נשאר עצוב כמו שהוא ,לקח לי כרגיל יותר מדי זמן לגלות איך להגיע למסך כתיבת הבלוג. אבל אני אסיר תודה לקיום הדף הזה ,שכרגיל כשאני מרגיש מדוכא וחלש באופן יוצא דופן ,ומתחשק לי לזעוק חזק לשמיים שנמעס לי מהחיים ואני זקוק לעזרה ,הדף הזה נמצא כאן. גם אם אף אחד לא יקרא אותו בחודש הקרוב ,ואלו שקראו אותי בעבר יגלו אותו רק בעוד מס לא מוגבל של ימים ,אני בהרגשה שלי לפחות מרגיש שאני צועק ,שזה המינימום של המינימום שאפשר לבקש כשניכנסים לתחושה של דיכאון ,והמקסימום עבורי שהעולם מספק לי. אין לי לאן לפנות ,אין מי שיבין. ובהפרעת אישיות גבולית ,גם אם מישהו חושב שהוא מסוגל להבין מבחוץ ,אין ממש דרך לגעת אולי פיזית אבל לא נפשית. תחושת הדיכאון עד שהיא פוחתת היא סוג של גזרת גורל. עכשיו מרגישים רע מאוד ,ועכשיו רוצים למות. עכשיו אין כח לחיות יותר ומייחלים לסוף קל ונטול כאב. וזה מה שאני מרגיש בשתי מילים פחות או יותר. אני מרגיש חלש ורפוי וחסר חשק. איך אפשר להגדיר את המילה מדוכא? זה לא משהו מוחשי זה מושג ארטילאי מאהבה. כמה שאני לא מנסה לתאר את זה ,זה לא מצליח לפרט את תחושת הדיכוי שאני חש כרגע ,תחושה שבאופן חד משמעי וזמני גורמת לי למעוס בחיים ,כי כרגע הם מאוד לא נעימים. זה לא המצב בחיים ,הסטטוס. אולי זאת בדידות ,אבל גם אם הייתי מוקף הייתי מסכן ,כי איש לא היה מבין למה אני מרגיש רע. היו מנסים לומר לי צא מזה ,ואולי הייתי מצליח אבל גם אולי לא. אם לא הייתי מצליח הייתי נאלץ כמובן ,ובידיעה שלא יבינו אותי מראש הייתי לובש מסכה של הכל בסדר עסקים כרגיל. כדי לחסוך מכולם את הטירחה וממני את היחס המשפיל. ואם נזרום אם המצב ההיפוטתי ,אז חוסר ההבנה שזה לא בידי והיחס המשפיל וההאשמה שאני לא אחראי לרגשות שלי בכל מיני משפטים ריקים כמו קח את עצמך בידיים ,או תפסיק לרחם על עצמך ,היו גורמים לי שוב לשים מסכה.

התחלתי לעבוד בכאילו עבודה ,ואני בתחושה חזקה שאני לא בסדר ,שאני טועה כל הזמן ,שאני לא בסדר זאת ההגדרה שהכי מתאימה לזה. וזאת כמו אבן גדולה שאני סוחב ששום דבר לא בסדר. תחושת מרדף כזאת. תחושה שרודפת אותי ולא קרה כלום ,להפך אני עושה את כל מה שמוטל עלי בצורה הטובה ביותר. אבל התחושה לא מוותרת ,אני מרגיש שפגעתי והרסתי ,שאני לא בסדר ,שזה עניין של זמן וצרות ידביקו אותי ומכאן חרדת המרדף. אין לי כח לזה ואין לי כח לעצמי. קיבלתי מילה שאפילו לא הייתה ביקורת אלא תיקון קטן שבוע שעבר ,וזה שרד איתי עד לאמצע השבוע הזה. מחשבה טורדנית שלא הצלחתי להשתחרר איתה ,למרות שברור לי שזה טיבעי לקבל הסברים ,ואני שואל בעצמי שאלות בלי סוף. אבל פה טעיתי ,ולא הצלחתי להשתחרר מהמחשבה שאני כישלון ושאני כל הזמן טועה. זה רבץ עלי כמו אלבטרוס בהעדר הגדה הגיונית יותר.
אבל כל זה לא קשור ללא קשר או שאם קשר כהצטברות ,אני מרגיש מדוכא באופן חסר פרופורציות ולעת עתה אין לי מה לעשות בנוגע לזה מלבד לשרוד או לא לשרוד את זה. כשהדרך הכי מוצלחת לשרוד את זה זה הסטת הדעת. אני לגמרי לבד ,ועייף וחלש וגם מפתח מחלה ככה שאני מנסה להוציא משהו מזה כאן אבל ממש להסית את הדעת אין לי איך. לא בא לי אף סרט כי הכל מרגיש חסר טעם. אין כוחות להכנס ולשקוע לכמה זמן באיזה משחק. או לנבור ברשת. ואין לי ממש שום אופציה אחרת בעצם ,מה שגורם לי לחוש ממש מודאג מסוף השבוע שמתקרב. אחת לתקופה תחושה כזאת נופלת עלי לאחרונה לאיזה ערב או שניים. ותמיד זה מרגיש חריף יותר מבעבר למרות שזה בדיוק אותו דבר ,פשוט שאף פעם לא באמת מתרגלים לזה.
זהו אין לי יותר מה לומר. אחרי שאמרתי את מה שאמרתי עד כאן ,אני מרגיש מין וואקום כזה בלב. לא נוצרות מחשבות חדשות, ריקנות אין סופית של התודעה.

the lowkey

New member
שוב מרגיש בודד ורע

אסור להרדם צהריים ,אבל אני קצת חולה ,וזה בהחלט מנמנם להיות חולה. כבר כתבתי שלשום לדעתי על כמה שרע לי כשאני מדוכא ,אז אין לי אפילו כוחות לכתוב על זה. וגם ככה זה לא מסוג הדברים שזוכים לתגובות, וזה בסדר זה לא אישי ,פשוט שאו שמתחשק להגיב לדבר כזה או שלא ,והרבה פעמים זה לא ,למרות שלפעמים זה כן ,וזה שווה את זה. זה נותן הרגשה טובה ,כי מה זה להיות לבד ,זה המחסור בתשומת לב ,בשיחה ,בהזדהות בלהפסיק להיות לבד. מעבר לזה הפורום הזה די דומם בסופש בדכ ,ככה שזה לא יפתיע אותי אם לא תהיה פה תנועה אחת מלבד זאת שלי עד יום ראשון בערב. יש פה כאלו שלא דתיים בפורום? כי זה מוזר. אין לי בעיה אם שמירת שבת ,אני מכבד אמונות של אחרים כמובן ,אחרי הכל אני מאמין בשיוויון לכל בלי הבדלי דת גזע או מין ,וזה כולל את כולם. אבל אם כולם דתיים זה מוזר ,כי לאן נאלמו אנשי החול!? לא יתכן שכולם חזרו בתשובה. או לחילופין לכולם יש חיי בילוי תוססים ואיש לא נמצא בבית וכולם שיכורים ורוקדים וחופרים ת'רחבות שהם לא לוקחים איתם את הסמארטפונים. או שסופשים פשוט קשים ,ולאף אחד אין כח אפילו לקום לשבת מול המחשב. איך שלא יהיה חבל שזה ככה ,כי עצוב להיות לבד כל הזמן ,וזה מה שקורה לי. אז אם מישהו עובר כאן ,שישאיר תגובה. אפילו לא להודעה שלי ,סתם בפורום. אם אתם לבד כמוני ,ציצו משהו.

מה שלומך הבוקר?

האם האור עוזר? השמש? התכלת של השמיים?
אגב, תהיתי על משמעות הניק שלך -
lowkey
שאני מבין שפירושו "בפרופיל נמוך"
האם אתה מרגיש ככה, או שזו רק משאלה?

the lowkey

New member
צהרה טובה

מצחיק שאתה שואל על שמש כי בדכ אני לא נותן לשמש להכנס ,וזה לא מחוסר אהבה לשמש החלון פשוט פונה לרחוב ולכניסה המשוטפת ואנחנו על הקרקע. אז מקסימום איזה קראק קטן בתריסים ,זה מה שבדכ אני מאפשר לעצמי לקבל כמנת שמש יומית. וגרוע מזה זה שמיד כשלמחרת אני לא צריך להתעורר אני מותח את היום ללילה. וזה אפילו לא נובע מהעדפה של הלילה ,פשוט אין לי שלוות נפש מספקת ללכת לישון ,זה היה ככה עבורי מאז ומעולם. אבל ללא שום קשר לאור ,אני מרגיש יותר טוב ,הבדידות בלילה חזקה יותר ,בייחוד כשמדובר בעונת החורף שבאה אלינו לטובה ,ומדללת את שעות היום. אז מתעוררים משנת צהריים לא רצויה ישר אל תוך הלילה ,וצריך למצוא חשק למלא את החלל הזה.

לגבי השם ,אז זאת הפרסונה שבחרתי לעצמי כשנרשמתי לתפוז ב 05'. זה התאמים מאוד אז ,אפילו הרבה יותר מהיום. אז הייתי מודי בלוז לחלוטין ,היות והייתי בתוך האפיזודה הכי חריפה או השניה הכי חריפה שידעתי ,קשה לי להחליט איזו הייתה קשה יותר. השם תו נמוך מילולית מינורי ,מבטא את הדיכאון. המושג פרופיל נמוך התאים כי האישיות שלי עד אחרי אותם ימים הייתה נחבאת אין הכלים. לא הייתי מסוגל עד אחרי אותם ימים לפצות פה בחברה ,הסיבה התבררה בהמשך ,פשוט הייתי בהתקף חרדה בלתי פוסק בין אנשים ,הייתי מצטפד באיזה פינה ,ולא מבין למה ,וזה מבחינתי היה לשמור על פרופיל נמוך ,כי כששמו לב אלי זה היה אפילו פחות נעים.
היום אני פחות מרגיש ככה מבחינת שתי הסיבות. אני לא נכנס לדיכאונות קיומיים ארוכי טווח ,ואני לא שקט יותר. יש עוד אין ספור בעיות ,כי צריך לשכנע את עצמי לצאת להתרגל לחיים שלמדתי להמנע מהם היות והם הבריחו אותי מהם בעבר. ולא מצאתי כוחות לעשות את זה בדרכים רגילות ,עבדתי שלש שנים במחסן עצים (שמאד מתאים לתו נמוך) ונכשלתי. אז ניסית מחלקה שיקומית ,שהכווינה אותי ללימודים מטעם הביטוח של איזה קורס שכוח אל. וזה לא עבד ,מהמון סיבות. וניסיתי שוב בעצמי ,לעבוד יחד עם איזה כלבן ,וגם זה לא עבד. אז עכשיו אני מנסה את מה שמרגיש כמו האופציה האחרונה ,מפעל מוגן. המטרה שלי היא להתרגל להיות בחוץ ,לנסות ליישם ולתרגל את הדי בי טי כשמזדמן. בתקווה שהניסיון הבא יהיה מוצלח יותר.

the lowkey

New member
עירק ארץ מגוונת

בואפן מפתיע למען האמת ,הופתעתי לראות סרטוני וויס על עירק. יש להם קהילת רוק כבר ,וחיי לילה ,ואפילו קהילה גאה לפחות לפני הקמת החליפות. אני מקווה שהם שורדים שם ,מה שידוע לי זה בעיקר על איזור הבירה בגדאד.
לצערי ל"מוזיקה של הצעירים" קשה לי להתחבר ,לוקח לי שנים להפתח למשהו חדש. רק השבוע חזרתי לדלתות שזה מסוף שנות ה 60, מקובע אנוכי..

התקשית להירדם בשישי בלילה?...
מתי הצלחת בסוף להירדם?

מה יש לך?

גם לי יצא לתהות לא פעם ולא פעמיים לאן נעלמים כולם בשבתות ובחגים ולמה הפורום שומם בזמנים האלה...

זה באמת מפתיע כי אלו זמנים לא קלים בכלל...

אני אישית לא שומרת שבת אבל אני באה ממשפחה דתית, אני לא הולכת אליהם הרבה אבל כשאני הולכת זה בשבתות וחגים... ואצלם אני צריכה לשמור שבת... מידי פעם אני גולשת מהאייפון בסתר

הייתי אצלם השבת.
בשבתות אני לא מרבה לכתוב בפורום כי לרוב אין פעילות בפורום או שאני מותשת מכל השבוע ונחה...
לא תמיד יש לי כוחות ואנרגיות להגיב, אבל תמיד תמיד אני קוראת, את כל ההודעות!

the lowkey

New member
אוי ושכחתי מהבלוג

זה סתם בלוג דפוק שאני בעיקר מקטר בו ,למרות שהיו כאלו שקראו אותו מאיזושהי סיבה.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=3140875 

זאת הכתובת רשומה לפני האחרונה ,היות והאחרונה כבר כאן.
זה קצת מפחיד כי לא תמיד היו לי ברקסים לפה בעבר ,ואין לי מושג מה כתבתי שם כי את הרוב שמחתי לשכוח ,ואני לא מסוגל לחזור לקרוא. אבל זה פשוט מה שזה. הייתי קורא לו בדיעבד פריימל סקרים..

לא ידעתי שיש לך בלוג, אני אקרא בו בהזדמנות

אתה מוזמן לפרסם קישור בפורום כשאתה כותב פוסט חדש

לגבי הבדידות - אני מבינה שאתה מרגיש שאף אחד לא מבין אותך ולא יבין, אבל לדעתי יש אנשים שכן יבינו אותך, למשל גבוליים או מתמודדים באופן כללי... אנשים שעברו חוויות דומות, ואנשים שחווים הרגשות דומות... יצא לך להכיר אנשים כאלה? אם כן - הרגשת שונה איתם?

בבקשה אל תוותר על העניין הזה של חברה!! כמה שזה קשה זה מאוד חשוב לבריאות הנפשית...
להיות לבד זה אחד הדברים שגורמים לתחושות הכי קשות...
לי אישית מאוד קשה עם חברה, אבל אני לא מוותרת למרות שמאוד לא קל לי... החברים שלי הם מתמודדים והם מעטים... קשה לי עוד יותר עם אנשים "רגילים" ואין לי עניין רב בקשר איתם...

אני שונאת את זה שאנשים אומרים "קחי את עצמך בידיים", "צאי מזה" וכדו'!! מאנשים כאלה כדאי להתרחק...

גם אני שמה על עצמי מסכה רוב הזמן... יש מקומות רבים שאין בהם ברירה אחרת...

בעבר שמתי בכל מקום, היום למזלי הרב יש מקומות שאני יכולה להוריד בהם את המסכה ולהתאוורר קצת...

למען האמת אני אישית נמנעת מלשתף אנשים במה שעובר עלי... אני משתפת כמעט רק את הפסיכולוגית שלי... קשה לי להיחשף ולא בא לי להיחשף בפני כל אחד... לוקח לי המון זמן לתת אמון... אני גם לא רוצה להכביד ולהעיק על אנשים... ככה יותר קל לי עם קשרים...
אני אעדיף לשתף בפורומים עד הפגישה עם הפסיכולוגית...

מזל טוב על העבודה החדשה!!

מה הכוונה "כאילו עבודה"?
גם לי קשה מאוד לקבל הערות ובעיקר ביקורת, אני לוקחת את זה קשה...
גם אני בעבר הייתי שואלת הרבה מאוד שאלות בעבודה והיו נורא מתעצבנים עלי...

למזלי היום אני מרגישה הרבה יותר בטוחה בעבודה...

האם העבודה מעניינת אותך? איך העובדים האחרים?

אני כל-כך מכירה את זה שאין כוח לכלום...

בזמן האחרון אני נורא נורא עייפה והולכת לישון מאוד מוקדם ולא עושה כמעט כלום חוץ מהעבודה, אחרי העבודה אני חסרת כוחות וקורסת...
אין לי עניין בכלום לצערי...
אני מתקשה להנות ולהתעניין גם כשאני מנסה לעשות משהו...

עבר עלייך שבוע מאוד קשה...
האם תמיד אתה מרגיש ככה? או שזה בא בתקופות?
כאב לי לקרוא על התחושות הקשות שלך

איך אתה מרגיש היום פיזית ונפשית? יש שיפור כלשהו?

אתה מטופל עכשיו?

תרגיש טוב ותמשיך לעדכן

the lowkey

New member
הכי נגע לי שאמרת

שאחרי העבודה את קורסת ואין לך כח לכלום ,זה לגמרי אני. בנוסף גם אני מתחבר הכי בקלות למתמודדים. בעיקר לאנשים שמוגדרים אישיות גבולית ,או דיכאוניים חרדתיים ,פחות לשאר. הבדידות היא לא מבחירה זאת פשוט תוצאה של מי שאני ,שקשה לי לסמוך על אנשים ,שאני לא יכול לסבול רגעי שקט ,מתרגש יותר מדי וכו'.. איכשהו אף קשר בחיים שלי לא שרד ,למרות רגעים טובים שהיו. אבל זה ממש לא בחירה שלי להיות לבד ,למרות שרוב הזמן גם אין לי כח ,אבל בעבר לא יכולתי להשאר בבית יום אחד. פשוט מהאפיזודה האחרונה משהו השתנה בי והסתגרתי אפילו יותר. הקשרים האחרונים שהיו לי היו במחלקה ,אבל גם הם השתבשו.זהו אז ממש לא וויתרתי פשוט אין לי.

לגבי העבודה אז זה חנות וירטואלית של ספרים יד שניה ,ואני לבד שם מול לפטופ לצערי. יש שם סטודנטים שבונים אפליקציות ,שהעמותה חולקת איתם את המרחב בבנין. זה כמו כיתה. אבל אין לי ממש קשר איתם. אני בעיקר מחכה להתרגל לצבור כוחות ולעבור לשלב הבא של עבודה רגילה. העבודה עצמה קלה במיוחד ,וזה בסדר אחרי שנים של שבירת עצמות בסחיבת קורות עץ.

כן עבר שבוע קשה ,כשיוצאים מהבית ורואים עולם נזכרים במה שמפסידים בחוץ ,וזה קשה. נזכרים איך זה להיות בין בני אדם ,ופתאום תחושת הבדידות מחריפה.
לצערי אני חולה ,אבל אלה הימים החופשיים שלי ,אז לא נורא.
ולצערי אני ללא טיפול כבר איזה שלשה חודשים ,וגם זאת הייתה קבוצה שלא ממש תרמה לי. יש לי מתאמת טיפול כרגע וזה הכל. בהמשך תתקיים חונכות. אני לא יודע עד כמה אני אתחבר לזה!?
אבל האמת שאני מרגיש שסיימתי את שלב הטיפולים בחיים שלי ,מה שניתן ללמוד ולהפיק נראה לי שלמדתי ,אני רוצה טיפול נכון להיום בעיקר כדי שיהיה לי משהו להטלות עליו ,וזאת בטח לא סיבה לטיפול.

תודה המון תודה שביל שאת כאן ,למרות שקצת קשה לי לענות כרגע ,כי מרוב שאני חולה אני בקושי מסוגל להחזיק את עצמי על הכסא ,אני תשוש כזה.. ובוקשי מסוגל לחשוב. חבל לי שאין לי את הכוחות להתעמק יותר עד שסוף סוף יש אם מי לדבר
. אבל באמת המוני תודות ,זה לא מובן מאליו.

נב החברה היחידה שהייתה לי הייתה ממשפחה דתית ,ואני בא מסגנון חיים שונה לגמרי ,אחד הדברים שכיף להזכר בהם זה כל הקונפליקטים הקטנים האלה שהיו לנו מול נושאים דתים ,היא לא הייתה דתיה. וכמובן בשישי בערב וכל האווירה של ארוחת שישי לפני בזמן ואחרי ,שאין דברים כאלה בחיים החילוניים. ואני חילוני גמור הייתי ונשארתי ,אבל אני מודה שבאווירה היה קסם מיוחד.

למעלה