שוב מציק לכם.

Dragonaut

New member
שוב מציק לכם. ../images/Emo13.gif

לגבי ה-Asus Transformer- מה קורה אם קונים את המכשיר בארה"ב? האם יציג עברית? האם אוכל להתקין עברית מלאה באיזושהי דרך? מהי הפרוצדורה בעצם? והמקלדת- האם תקליד בעברית? אין בעיה עם מדבקות או חריטה, השאלה היא האם המקלדת עצמה מסוגלת להקליד בעברית... זכור לי לינק המציג את כל האפליקציות שנבדקו ורצו היטב על הטאבלט המדובר. פשוט לא מצליח לאתר את זה! למישהו יש רעיון, או רשימה דומה? עדיפות, כמובן, לרשימה עדכנית, שמוסיפה להתעדכן. (נשבע שראיתי כזה דבר בעבר.
) תודה מראש!

UrBaN Man

New member
היי

99.9% שהמכשיר יציג עברית כשהוא יצא מהאריזה, וגם אם לא תמיד תוכל להתקין פונטים בקלות יתרה. "עברית מלאה" - אם אתה מתכוון שכל ממשק מערכת ההפעלה יהיה בעברית, אני חושב שיש אופציה כזו בהגדרות, אך לא בטוח. המכשיר הנ"ל נפרץ בקלות ואני בטוח שתוכל למצוא ROMs עם תמיכה טובה יותר בעברית. המקלדת תקליד בעברית, אם תתקין מקלדת שתומכת בעברית כמובן (ויש כאלו). אני דיי משוכנע שהמקלדת המובנית לא תומכת בעברית. לגבי האפליקציות - הסר דאגה מלבך. מדובר כבר על סטנדרט, וכל אפליקציה שתומכת באנדרואיד 3.0 ומעלה תעבוד על המכשיר הנ"ל. אם אתה בכ"ז מתקעש, בדוק באתר ה-MARKET של גוגל כל אפליקציה בנפרד. market.android.com

Dragonaut

New member
נהדר!

ומה הכוונה ב'מקלדת שתומכת בעברית'? יש את המקלדת של המכשיר... האם אתה מדבר על מקלדת אחרת? אין כוונה שהממשק יהיה בעברית, כך שאני חושב שיהיה בסדר. אני צריך שהמכשיר יציג עברית, ושיהיה אפשרי להקליד (במקלדת) בעברית. מעולה, אני מניח שעניין האפליקציות מתפתח מיום ליום, כך שהדאגה הזו הוסרה מליבי.
עכשיו, מה הכוונה בלפרוץ מכשיר? איפה בישראל מבצעים פריצה שכזו? אם פורצים, ומתקינים איזשהו ROM ההופך את המכשיר לתומך בעברית בצורה מלאה- יש מצב שגם המקלדת תתחיל להקליד בעברית? שווה לקנות את המקלדת בארה"ב, עם הסיכוי שלא תהיה מסוגלת לכתוב בעברית? או לקנות רק את הטאבלט, ולחכות שתצא מקלדת תומכת עברית בישראל? ההגיון אומר שגם מקלדת מארה"ב, יהיה אפשר להביא ללכתוב בעברית, עם הפריצה הנכונה. מצד שני, אין לי שום ידע בנושא.
המון תודה! :)

UrBaN Man

New member
היי בשנית

בוא נתחיל ונגמור עם עניין המקלדות. 1. המכשיר יציג עברית ללא שום בעיה, ישר מהקופסא. משמע, תוכל להכנס לאתר תפוז (או ווינט, וואלה, ערוץ הילדים וכו'...) ולקרוא ללא שום בעיה. תוכל גם לקרוא קבצי וורד ודומיו, בהנחה שהאפליקציה שבעזרתה תפתח את אלו תתמוך בעברית. אם קורה מצב ובו המכשיר לא יציג עברית, כל מה שתצטרך לעשות זה להתקין פונטים עבריים. מדובר על פעולה פשוטה למדיי אשר אורכת מס' שניות. 2. לגבי המקלדת הפיזית: קודם כל, אתה צריך להבין שכל מה שהמקלדת הפיזית עושה, זה לשלוח פקודות. כל פעם שתלחץ על האות R, הטאבלט יקבל פקודה שזהה ללחיצה על האות R במקלדת שעל המסך. למקלדת אין מוח, והיא תעבוד (קרוב לוודאי) עם כל מקלדת שתתקין על המכשיר. כל כפתור במקלדת הפיזית "ממופה" לשווה ערכו במקלדת התוכנה. לצורך העניין - האות R שווה לאות ר' בעברית, ככה שזה לא משנה מה תהיה שפת המקלדת שתתקין, הפקודות יגיעו לאותו מקום, אך יפיקו שפות שונות. בעיה יכולה להווצר רק במקרה ויש כפתור מיוחד במקלדת החומרה, שאין לו "מקביל" במקלדת שתתקין על המכשיר. לגבי הפריצות וה-ROMs: קודם כל, אני מציע לך לגגל ולמצוא מאמר המסביר בדיוק מה זה ROM. בהנחה שקראת ואתה יודע, נתקדם: כדי לצרוב 'רום' על המכשיר אתה לא צריך עזרה של אף אחד, אלא רק סבלנות ואת המאמר המתאים מהאינטרנט. אני לא חושב שבמקרה שלך יש סיבה לצרוב 'רום' על המכשיר, אלא אם מדובר ב'רום' ישראלי למהדרין שייתן תמיכה טובה יותר בעברית. אני באופן אישי לא מתעסק ומכיר 'רומים' ישראליים, אך אתה מוזמן לחפש כאלו באתרים לדוגמאת http://iandroid.co.il/.

Dragonaut

New member
ובשורה התחתונה?

שאלתי בפורומים אחרים, נאמר לי שהמקלדת הפיזית מגיעה אך ורק באנגלית. משמע, הדרך היחידה להקליד בעברית- עם מקלדת וירטואלית. מה שאמרת עושה שכל, ולכן אני לא מבין- למה זה כ"כ בעייתי, לגרום למקלדת להקליד בעברית? אולי אני פשוט לא מבין איך המכשיר עובד, אבל נראה לי הגיוני שכשאחליף שפה, ואלחץ על R- המכשיר יכתוב, בפועל, ר'. לא כך אמור להיות? עם רומים אתעסק כשהמכשיר אצלי, אני מניח, ורק אם באמת ארגיש צורך. איי. מייאש כל העסק הזה. רק רציתי להקליד בעברית, עם מכשיר שתומך בעברית, כביכול.
שוקל לקנות את הטאבלט בלבד. אם המקלדת לא מסוגלת להפיק עברית, אין בה הרבה שימוש (במצב הספציפי שלי, כמובן). מקסימום, אם בעתיד (הנראה כרחוק כרגע) יחליטו לשחרר מקלדת בישראל, שתומכת בעברית- אקנה אותה פה במחיר מופקע, כפי שמצפים ממני לעשות. כלומר, הכל טוב ויפה, אבל בשורה התחתונה- אם אני קונה מקלדת בארה"ב, לא סביר שהיא תקליד בעברית בשום מצב, ולא סביר שניתן לשנות זאת בקלות. אני צודק? או שלחלוטין לא הבנתי את הנקודה שלך?

UrBaN Man

New member
שורה אמצעית

"אולי אני פשוט לא מבין איך המכשיר עובד, אבל נראה לי הגיוני שכשאחליף שפה, ואלחץ על R- המכשיר יכתוב, בפועל, ר'. לא כך אמור להיות?" כך אמור להיות, וזה בדיוק מה שכתבתי בתגובה הקודמת. :) אבל , לאחר בדיקה קצרה, יכול להיות שברגע שאתה מחבר את המקלדת -כל מקלדת באשר היא-, היא "תדחק הצידה" ולא תעבוד. ז"א - יכול להיות שאין אפשרות לעבוד עם המקלדת הפיזית ביחד עם אפליקציית מקלדת שתומכת בעברית (על זה בנינו מלכתחילה). זה דורש בדיקה, ואין לי ממש זמן כרגע לבדוק את זה. אני מציע לך לבדוק זאת בגוגל. אם אתה לא מוצא, שווה לשקול לקנות כרגע רק את הטאבלט, או אולי אפילו אחד אחר. יש?

Dragonaut

New member
הבנתוס.

תודה.
המקלדת היחידה שאני מתכנן לחבר, היא המקלדת הייעודית. נראה שאקנה אותה רק כשתהיה מותאמת לעברית. אם זה יקרה, בסופו של דבר. תודה לך! :)

Shpritz

New member
אתה מודע לכך שהמקלדת באסוס היא תוסף פיזי

בתשלום שלא מגיע עם החבילה, כן? בכל מקרה, מקלדת וירטואלית בעברית יש בשפע ובחינם. לגבי אם יעבוד. וואלה לא יודע. מניח שצריך תמיכה או משהו מצד אסוס.

Dragonaut

New member
כמובן!

ועליה אני מדבר. גם מקלדת אפשר לתכנת אחרת. לא? אם המכשיר עצמו תומך בעברית, למה שהמקלדת לא תעשה את אותו הדבר?

Dragonaut

New member
חברים, אני מאמין שמצאתי פיתרון. ../images/Emo13.gif

Multiling. אפליקציה חינמית. מאפשרת החלפה של שפת המקלדת בלחיצת כפתור. תומכת גם בעברית.

Dragonaut

New member
הו, טעות.

מדובר על מקלדת במספר שפות. אין קשר למקלדת הפיזית. אההה~@# חשבתי שמצאתי פיתרון.

Dragonaut

New member
רגע,

הצלחת להבין לאן לעזאזל אני שולח מייל עם שאלות? לא הצלחתי למצוא תיבה לפניות... או כתובת חד משמעית אחרת, לשם העניין.

למעלה