שוב לפרוק

rut2020

New member
שוב לפרוק

לפני שבועיים בערך כתבתי כאן שבעל הבית ביקש ממני לרכז את כל הוצאות הספקים/ קבלנים שעבדו באתר מסויים ( שסיימנו לעבוד בו) , (כמובן טרם סיימתי כי יש לי את העבודה השוטפת שלי - בדיקת כל החשבוניות שמגיעות לחברה לפני שאני מאשרת אותן לתשלום ) אז הבוקר הוא נכנס אלי למשרד ואמר לי בטון כעוס שהוא ביקש ממני לסדר מחדש את כל תיקי הקבלנים והספקים ( 45 ספקים וקבלנים) וטרם עשיתי זאת - לא עשית בכלל מה שבקשתי ממך..... בעבר הוא ביקש ממני להוציא מכל תיק את האתרים שסיימנו ולהשאיר רק את החוצצים עם האתרים שבהם עובדים. עשיתי זאת ב- 2 תיקים אולם במקרה המנכל חיפש את החומר אמרתי לו שהוצאתי את החומר מהתיק לבקשת אביו , הוא כעס והתרגז....על האבא למעשה עלי.... אני בן הפטיש לסדר... כדי להוסיף שמן למדורה, האבא ביקש ממזכירת החברה לעזור לי ( אין לה כמעט עבודה והיא מעבירה את הזמן בדרך כלל במשחקי מחשב או בקריאת עיתון ) אני חייבת לציין שהיא ממש עזרה - היא עשתה לי טבלה עם שמות כל הספקים והקבלנים - כדי שאדע לאיזה קבלנים וספקים הוא מתכוון - בנוסף היא אמרה לי שאם יש טעויות בטבלה שאני אומר לה כדי שתוכל לתקן אותה... והכי הכי חשוב כשאני מסיימת לסדר מחדש את התיקים ... שאביא אותם אליה לבדיקה !!! אינני יודעת מה לעשות מצד אחד בא לי להתחיל לענות מצד שני אני לא רוצה לעשות גלים ( הבנתי שיש בעיות רציניות מאוד בחברה והאבא מאוד לחוץ ). בקיצור אני פשוט מרגישה רע עם עצמי... עובדת סך הכל חודש וחצי במקום לא רוצה לעזוב אבל לא מסוגלת יותר לסבול את ההתנהגות הזו. אולי במקרה יש למישהי כאן עצה?

g a v i

New member
ת'אמת? לא ממש הצלחתי להבין

מה עצם הבעיה (לא שלא ברור שיש בעיה כלשהי - רק מה זה בעצם) - זה שהבוס מצפה ממך לעשות פרוייקט כזה תוך כדי העבודה השוטפת? זה שהוא ואביו נותנים לך הוראות סותרות? לא היבנתי אם את מדברת בציניות על ה"עזרה" של מזכירת החברה... אני לא יודעת את הפרטים, אבל אולי תנסי להבהיר את תוכן הבלגן כדי שנוכל (בתקווה) לתת עצה או לעזור איכשהו?

rut2020

New member
עדכון מסתבר שזה רק הולך

ומחמיר, למרות שמקום העבודה עושה רושם חיובי, מתחת לפני השטח המים סוערים מאוד, ( כמו הר געש שבלי התרעה יתפרץ). מסתבר שהם משחקים עם משכורות העובדים. למשל: כשהגעתי ( לפני חודש וחצי לעבודה) סיכמתי עם המנכל על מחיר שעת עבודה , אני ביקשתי 21 ש"ח והמנכ"ל הסכים ל- 20 ש"ח ( 13/3/07) שכר מינימום לשעה - 19.28 ש"ח. + נסיעות. (ולא ציין כמה ). אני בכל אופן הבנתי שמדובר ב- 20 ש"ח לשעה ו- 20 ש"ח נסיעות ליום. המרחק מביתי לעבודה הוא 30 קמ"ש לכל כיוון ( אני באה ברכבי הפרטי כי מדובר ב- 3 אוטובוסים לכל כיוון). השכר בחודש הראשון שולם לפי 19.28 ש"ח ונסיעות לא שולמו לי כלל. היום קיבלתי את משכורת אפריל אז שוב השכר שולם לפי 19.28 ( למרות שיש עדכון ושכר המינימום עלה ל- 19.95) ונסיעות קיבלתי 13 ש"ח ליום . כלומר הפרש של 118 ש"ח לרעתי. כשהערתי היום לבחור החמד שמוציא את המשכורות שלא קיבלתי נסיעות בחודש שעבר הוא ענה לי בלי להתבלבל .... בתחילת העבודה לא משלמים נסיעות, ובקשר ל- 20 ש"ח לשעה, תעלי על הכתב ושאבא יחתום.!!!( אישור בכתב מהמנכל)... לא פחות גרוע אנחנו עובדים 5 ימים בשבוע - 3 ימים 08:00 - 16:00 ויומיים 08:00 - 18:00 כלומר כל שבוע 4 שעות נוספות, שאותן מחשבים כמחיר שעה רגילה ולא במחיר שעה נוספת. אין לי חוזה עבודה אתם וכל הסיכומים שנעשו נעשו בעל פה. נראה לי שאין לי ברירה אלא להתחיל לחפש במרץ משהו אחר.

Darth Foofoo

New member
כמה דברים

1. נסיעות מגיעות לך החל מהיום הראשון לעבודה שלך . או כרטיס חופשי חודשי או עד 21.40 ש"ח ליום מקסימום השתתפות בנסיעות . אי התשלום הוא נגד החוק 2. תשלום משכורת פחות מהמינימום הוא נגד החוק . ואם אני לא טועה הוא גם הלנת שכר על פי הגדרה ולכן יש מקום לתבוע את המקום אחרי שתעזבי אותו ורצוי שלא דרך מועצת הפועלים . 3. תעמדי על שלך ותבקשי לעגן את התנאים להעסקתך תחת חוזה מסודר.

g a v i

New member
../images/Emo45.gifוכמובן שגם חוזה בע"פ הוא תקף,תעמדי על שלך

למעלה