שוב לילה לבן

שוב לילה לבן ../images/Emo122.gif

נוריאל התעורר ב-2:40 וזה לא נשמע כמו מחלום רע. הוא התעורר לגמרה. נעמד במיטה והבכי הפך לאט לאט לצרחות. כשהינו איתו הוא נרגע, איך שיצאנו - צרחות. ככה זה נמשך עד ל- 3:15. אז לקחתי אותו לחדר שלנו. אה, במהלך הזמן הזה שאלתי אותו אם כואב לו משהו (כואב לך באוזן - ושמתי יד על האוזן וכד'). שמתי אותו במיטה של מאיה, שצמודה לצד שלי. אחרי כרבע שעה בערך התחילה השתוללות ומשחקים. הוא הגיע לתנור חימום שנמצא ליד והתחיל לדפוק עליו, הרים את המנורת לילה ועוד. לקחתי אותו אלי למיטה. שקט מספר דק' ושוב השתוללויות. החזרתי למיטה של מאיה. לקחתי אותו שוב אלינו כשהפעמים האלו היו מלווים באיום - אני אחזיר אותך למיטה שלך ואז הסתרר שקט לדקות מספר. הסיוט הזה נמשך עד 5:00. אז נעצמו עינייו ושקט הסתרר עד לבכי של מאיה ואז נגמר הלילה
עכשיו אני נזכרת למה בפעם הקודמת הלכנו על שיטת 5 הדקות. אני די עובדת עצות. זה לא קורה כל לילה, אבל כשזה קורה, אני מרגישה כועסת, כי אם הוא רוצה להיות איתנו - אז בקשה, אבל בשום אופן לא מקובל עלי המשחקים האלו. מה עושים?

נורית מ.

New member
אולי בכי של 35 דקות במיטה העיר אותו

לגמרי? לדעתי עדיף להיות איתו (בחדר שלכם או שלו) כשהוא מתעורר עד שהוא נרדם ולא לתת לו לבכות כל כך הרבה זמן.

לאה_מ

New member
מצטערת שלקח לי הרבה זמן להגיב

(יום עמוס....). אני לא יודעת מאיפה נובעת ההתנהגות של נוריאל, אבל אני יכולה לנסות לשער מה אני הייתי עושה במקומך (חוץ מאשר להרגיש עייפה ומיואשת
). אני אישית לא נותנת לילדים לבכות. בטח לא באצמע הלילה. אני משערת שהייתי מיד לוקחת אותו למיטה שלנו, אבל גם אם הייתי רוצה להשאיר אותו בחדר שלו, הייתי נשארת שם עד שהוא ירדם. אם זה קורה מדי פעם, ואת מרגישה שהנוכחות שלך מרגיעה אותו, את יכולה לשים מזרון על הרצפה בחדר שלו, כדי שתוכלי פשוט לשכב שם ולישון ולנצל את הנוכחות המרגיעה שלך גם לקצת שינה. אבל כמו שאמרתי, אני הייתי לוקחת אותו למיטה שלי, מחבקת אותו ומנסה להרגיע אותו באמצעות דיבורים שקטים, באמצעות שיר ערש, באמצעות נדנוד... כל מה שהיה עולה בדעתי. אם זה לא היה עובד, והוא היה מתעקש להשתולל או לשחק, הייתי מציעה לו פעילות שקטה שהוא יכול לעשות לידי (למשל, לצפות בקלטת וידאו) והייתי אומרת לו שאני הולכת לישון, והוא יכול להמשיך בפעילות שלו, ולהצטרף אלי כשירגיש עייף. ורק מחשבה אחרונה - מכיוון שאת אומרת שזה קורה מדי פעם, ולא כארוע חד פעמי, אולי זו איזו תגובה שלו לכך שמאיה נמצאת אתכם? אולי הוא פשוט גם רוצה לישון אתכם? נשמע לך שזה יכול להיות?

maya100

New member
גם לי יש תחושה שזה קשור למאיה

היות והיא בת חצי שנה ובטח מתחילה להתגלגל לה מפה לשם, אולי "פולשת" לשטחים שהיו קודם של נוריאל בלבד (שלא לדבר על המיטה של אמא ואבא!) ויתכן שזה מאיים עליו. הוא רוצה עוד להרגיש קטן ורוצה את האישור שלכם שאתם אוהבים אותו כמו קודם. ויש לי עוד ניחוש - האם הוא יודע שאבא נוסע? אולי הוא מגיב לזה? אולי הוא מחפש להיצמד לפני הפרידה?

חשבתי על הכיוון של מאיה

אני בטוחה שהוא מודע לכך המאיה ישנה עם אמאבא. אין לי ספק בכך. אז הוא רוצה גם?...זה הזמן לעשות העברות?...

לאה_מ

New member
אולי דוקא בגלל שאבא עוד מעט נוסע

זה זמן טוב עכשיו. איך היו הלילות האחרונים?

למעלה