שוב כואב :[

LINKING5

New member
שוב כואב :[

אוף שוב כל כך כואב לי ואני מרגישה חלשה. הלבד הזה יכול להרוג אותי, אני מרגישה שכבר הרבה זמן הוא הורג אותי- לוקח ממני את כל הכוחות. ושוב - מרגישה חלשה. והכאב מתפשת בכל הגוף. מחבקת את השמיכה כאילו מחפה שאין מישהו שעושה את זה. רוצה כבר לטעום את טעם האהבה, מרגישה שלכולם זה קורה ואני... לבדי. כולם בזוגות, מתפנקים אוהבים, לא נפרדים. ושוב עוד לילה, ובאמת מנסה להיות חזקה.... אבל עכשיו אני הכי פגיעה. אופטימית יודעת לשלכ אחד מגיע, אבל הכאב בכל זאת עולה בי בלילה ועכשיו במקום לחייך אני כותבת שיר - להוציא כאב. יודעת שמגיע לי אהבה, כמה אפשר לחכות
הכאב....

ע ו פ ר ה

New member
../images/Emo24.gifערב טוב

כשאני חוויתי את הלבד הזה וחיבקתי את השמיכה במקום את בן זוגי שהחליט לקחת חופשה היה תרגיל בדמיון מודרך שמאוד חזיק אותי. דמיינתי את עצמי כילדה קטנה ואת עצמי כגדולה ואני הגדולה חיבקתי את הקטנה. חזרתי על התרגיל הזה פעמים רבות והוא מאוד מרגיע בשעתו. אפשרות אחרת היא לשלוח אור לתוך המקום שמרגיש בודד כל כך. אולי להוסיף צבע סגול לריפוי. ולא כל הזוגות שאת רואה אכן מתחבקים ומתפנקים. אני מציעה לך לחזק את עצמך ולמצוא את הדברים שעושים לך טוב. אולי מוסיקה, אולי כתיבה, כמו שאת עושה פה, אולי ריקוד או כל דבר אחר. תחזקי את הדברים הטובים שיש והם יביאו לך עוד דברים טובים. באהבה עופרה

אהלן לינקינג../images/Emo24.gif

ממש כרגע פתחתי נושא חדש לדיון... למה אנחנו זקוקים לזוגיות, אם בכלל.... אשמח אם תשתפי אותנו בחוויותייך, ואולי אפילו ללמוד גם ממך, כמה תובנות לגבי זה. קבלי
ענק בינתיים, ממני שעוברת לא מעט ממה שאת עוברת כרגע. צרת רבים חצי נחמה, אומרים

איך מתמודדים עם תחושת הלבד???

הבדידות היא לא אויב. צריך להתמסר אליה ולא להלחם בה. אם תתמסר, היא גם תראה לך את הדרך החוצה. להתמסר לבדידות ... והיא תראה לך את הדרך החוצה... לאט לאט, לחפש עיסוקים שנהנים מהם. והלבד כבר לא כל כך מפחיד. לאט לאט להחדיר את ההרגשה שאת קצת יותר חזקה, קצת יותר אמיצה להתמודד מול העולם. במקום כל הזמן לברוח מהבדידות,פשוט לעמוד מולה. לחוות אותה עד הסוף ולבדוק אותה מקרוב כמו שבודקים אויב בזירת האגרוף. ופתאום מגלים שהיא לא כל כך מפחידה.... ואולי יום אחד אפילו אוהבים אותה... צריך לדעת להעסיק את עצמנו גם כשאנחנו לבד. ניתן להיות טיפוס חברותי ובמקביל גם אם נמצאים לבד,הם ולדעת ליהנות גם מזה. וכאשר פוגשים בן זוג לא לצפות ממנו למלא את כל עולמינו ואת כל חסרונינו הרגשי. אלא זה מישהו לרוץ איתו-מישהו שלפעמים נמצאים איתו ולפעמים לא-כי כרגע הוא יכול או הם לא יכולים. ואם לא??? אז זה בסדר,יש להם עוד אלף עיסוקים מלחכות לפגישה או טלפון. היחסים לא תלותיים,אלא משותפים. כל אחד תורם לשני.אין ציפיות ואין אכזבות. הדברים זורמים.יש רוגע. לא להיות מסוג האנשים שכ"כ סובלים כשהם לבד. הם נואשים,בודדים,בוכים ומרגישים דפוקים כשהם לבד. עד כדי כך שהערך העצמי שלהם תלוי באחר. כאשר הם כבר מוצאים זוגיות,הם חונקים את בן הזוג, כי הם רואים בו ספק האמור לספק להם ה"חמצן" כדי שלא ירגישו שוב לבד. ואז מתחיל משחק תופסת,אחד בורח השני רודף. ואם בן הזוג לא יכול ,לא רוצה,או לא מסוגל בכלל לספק את כל צרכיהם הרגשיים הם נ פ ג ע י ם... עד עמקי נשמתם ומי אשם??? כמובן בן הזוג בכל מיני חסרים רגשיים כאלו ואחרים. דיברתי פעם עם ידיד שסיפר איך לפעמים הוא מכין לעצמו ארוחת גורמה,יושב בשולחן עם כוס יין אדום ופשוט מתענג לו. ואם יש סרט טוב ואין לו עם מי ללכת,אז הוא הולך לבד. פתחתי עליו עיני עגל,וקיבלתי מן התקפת חרדה קלה. ככה לבד??? לסרט??? ארוחה רק לעצמך??? ופתאום הכתה בי ההכרה,למה הוא יכול ואני לא??? למה באמת שאעשה כזה דבר רק עבור מישהו אחר אבל לא עבור עצמי??? מי האדם הכי חשוב בעולם בשבילי??? אם הוא יכול אז גם אני יכולה. והכל בראש. הכל תלוי איך אנחנו רואים את עצמנו,מה שאנחנו חושבים שאחרים חושבים עלינו. פעם קראתי פתגם שאומר: "אל תהיה עסוק בלחשוב מה אנשים חושבים אודותייך הם עסוקים בלחשוב מה אתה חושב אודותם". מה המשקל שאנו מייחסים למחשבות של אחרים עלינו. ודבר הכי חשוב, מה שאנו מרגישים כלפי עצמנו משפיע מאוד על איך אנשים אחרים יתפסו אותנו. וממש כמו גלגל זה חוזר אלינו איך אנחנו תופסים את עצמנו. לא??? אולי אם באמת נהיה מאוהבים בעצמנו, נרגיש שאנחנו מתנה לעולם.ונתנהג כמו מתנה... הדברים יראו לנו אחרת גם אם נהיה בגפנו בין אנשים בזוגות. או בארוחה רומנטית שלי עם עצמי ואנוכי. {ראיתם??? כבר מאחד קפצנו לשלושה} ובלילה שנשאר לבד,ונרגיש חשופים,ריקים וחסרי יכולת.. נבין כי אלוהים רוצה שנלמד לאהוב אותנו את עצמנו. אלוהים רוצה שנמצא תכלית לחיינו שלא תהיה תלויה במישהו אחר. אלוהים רוצה שנגיע בכוחות עצמנו למקום שבו נרגיש שעשינו את זה לבד ושאנחנו חזקים ועצמאים. אלוהים רוצה שנחשוב ונבין ש"האני" זה הדבר הכי נפלא שהוא אי פעם ברא ומי שיזכה בתשומת הלב שלנו, צריך פשוט להודות לאלוקים ששלח מתנה מופלאה כמונו לחייו. בהחלט שלא, לא מגיעים לשם, למקום הזה, בלי דם יזע ודמעות. לא מגיעים לשם בלי להיות לבד. רק כשנהיה הכי לבד שבעולם, נאלץ למצוא לנו תכלית לחיינו, לברר בינינו ובין עצמנו מה מייחד אותנו מהעולם, מה תפקידנו הייחודי בעולם, מה גורם לנו לאושר עילאי. בלי להגיע לתחתית הבאר לא מגיעים ל"שם".

למעלה