שוב? כבר?

liats80

New member
שוב? כבר?

היי בנות, אם אתן זוכרות כתבתי שאלך למומחה אנדו פה בחו"ל לאור זה שכדורים שלקחתי גרמו לי לאולקוס. אז הלכתי היום במטרה לקבל ממנו מרשם לכדורים אחרים (האמת שקיוויתי שיתן לי הפניה לרופא שמומחה לכאב). בפעם האחרונה שייתי אצלו (לפני שנה) הייתי ממש אחרי הלפרוסקופיה והוא פשוט הפנה אותי לטיפולי פוריות. עכשיו הוא פשוט שאל אם הלכתי לרופאה שהוא המליץ עליה - אמרתי שכן ושעשינו שתי הזרעות והפריה ושמסתבר גם שלבעלי יש בעיית זרע. ואז הוא שאל לשם מה באת אליו - עניתי שרציתי לבוא לביקורת כדיי לודא שהאנדו לא משתולל. סיפרתי שיש לי כאבים חזקים מאוד במחזור ושהכדורים לא עוזרים ופגעו לי בקיבה כך שאני צריכה תחליף וגם ציינתי שכאבים נוספים לא בזמן מחזור וגם הבחילות חוזרים גם הם. ואז - בלי בדיקה הוא אמר שאני צריכה לעבור לפרוסקופיה נוספת. הוא המשיך והסביר שלדעתו אני צריכה למקסם את סיכוי ההצלחה של ההפריות. הוא גם אמר שבניתוח הקודם רק צרבו את המוקדים ולא הסירו אותם לגמרי וסביר שהם חזרו (הוא טוען שבצריבה הם חוזרים אחרי שנתיים בממוצע ובהסרה אחרי 4 שנים בממוצע) ושהדרך לשפר את הכאבים ואת הסיכויים להריון היא אחת והיא לפרוסקופיה. בקיצור
מה אתן אומרות? נראה לי מוקדם אחרי שנה. מצד שני כואב לי. אוף!!

galim29

New member
ליאתי

נשמע לי מוזר שזה ההסבר שלו. הייתי הולכת לעוד חוות דעת. זה לא עניין הזמן אלא התשובה שלא הסירו את המוקדים. שאלת למה לא הסירו? ומה זה אומר שרק צרבו? מה זה נותן לצרוב בלי להסיר? אני יכולה להבין שלא מסירים את כל המוקדים אם הניתוח אורך זמן רב וזה מורכב, אבל לא להסיר? זה לא נקודת חן שצורבים. ובלי לבדוק אותך? לנסות להרגיש? ייתכן כי הוא צודק אבל הייתי שוקלת ללכת לעוד חוות דעת. את לא מגיעה בקרוב לארץ? צר לי שאת עוברת את זה רחוק, קבלי -
ומחכה לשמוע מה את מחליטה.

דפי 29

New member
הי מותק

גם אני הייתי פונה לחוות דעת נוספת. ידוע לי שלפרסקופיה מעכבת את תהליך טיפולי הפוריות שנכנסת אליו. לי באופן אישי פרופסור אמר שכרגע לדעתו צריך לעשות הכל כדי להשיג הריון ואני כבר בסבב רביעי של ivf (והחלטתי שהפעם זה מצליח!!) שווה לשמוע עוד מומחה אולי פה בארץ ולעשות את השיקולים. האמת שגם אני סובלת מכאבים איומים ונוראים (גם עכשיו ממש...) אני כבר עשרה ימים אחרי המחזור והכאב לא מפסיק וההורמונים מלבים את הכאב זה ברור(אני תוך כדי זריקות עכשיו) אין ספק שזה סיוט מתמשך אבל בסוף נצליח!!!!

ליאל ד

New member
קצת מוזר

שהרופא מדבר על ניתוח לפני שמבצע בדיקה. הייתי פונה לרופא נוסף להתייעצות.. האמת אני כרגע במצב מאוד דומה לשלך, אומנם הניתוח הראשון היה לפני 4 שנים כמעט, וכל הזמן הייתי בדיכוי ומאוד נהנתי ממנו (בלי מחזורים וללא כאבים!), אבל מזה 9 חודשים אני מנסה להרות, והמחלה הרימה את ראשה בקצב מסחרר.. דר' שינמן אמר משהו דומה למה שרופא שלך אמר לך - שכנראה שלא ניקו אותי כמו שצריך בניתוח ולכן המוקדים צמחו באותם מקומות איפה שהיו גם לפני הניתוח הראשון והציע ניתוח נוסף לניקוי יותר מעמיק ומוצלח של מוקדים. קצת מוזר שרופא שלך יודע להעריך את מועדי חזרתה של מחלה.. כמובן שקשה לקבל את ההחלטה לעבור ניתוח נוסף, אבל אם הרופאים אומרים שלא ניקו כמו שצריך - אז אולי באמת כדאי לעבור ניקוי יסודי יותר (זאת כמובן ההתלבטות שלי כרגע, בינתיים התחלתי עם דיכוי אבל בקרוב אצטרך לקבל החלטה). הרופא לא הציע דרכים חלופיות? בדיקות? דיכוי זמני כהפסקה בין טיפולים?

nicolada

New member
היי ליאת

אז כמו שכבר כתבו לך, ברור שחוות דעת נוספת היא הכרחית. להחליט על ללכת לניתוח רק מלשבת מול הרופא מבלי שהוא אפילו יבדוק אותך, מה אני אגיד לך- זה קצת מוזר... אחרי שתעברי בדיקה קצת יותר מקיפה, יהיה לך קל יותר להגיע להחלטה. לגבי משך זמן של שנה בין ניתוח לניתוח- אין ספק שזה מאוד מעצבן, אבל, אצלנו כמו אצלנו- הכל יכול לקרות. ברור שכדאי שתקבלי תשובות מקיפות למה לא הסירו את כל המוקדים מלכתחילה, עוד לפני שאת מחליטה על צעד כלשהוא. אל תשכחי שבסך הכל, הרופא צודק. ניתוח נוסף יכול לעזור לך להיקלט להריון (תלוי, כמובן, איפה המוקדים נמצאים!), וגם להשכיח ממך את כל הכאבים הכל כך מיותרים האלו... את כבר התחלת בטיפולי פוריות, ואולי כדאי לך להציב לעצמך איזשהוא גבול- כמה טיפולים את מוכנה לעשות לפני שאת שוקלת שוב ניתוח. מחזיקה לך אצבעות, ומקווה שבפגישה עם רופא נוסף תצאי עם קצת יותר מידע ותשובות מקיפות!!

היי ליאת

גם לדעתי רצוי לפנות לחוות דעת נוספת......... תבררי גם לגבי דיכוי "כבד" לתת מנוחה לגוף לפני שרצים לניתוח...או טיפולים. אנחנו כאן.

פיצ 50

New member
יקירתי../images/Emo201.gif

מצטרפת לבנות כאן......חוות דעת נוספת עדיפה מלרוץ לעוד ניתוח בלי לבדוק שזו ה-אופציה...... מצד שני הסבל....אז ייתכן ובאמת אין מנוס מניתוח נוסף שבהחלט יכול להגדיל את הסיכויים שהריון ייקלט, וכמובן יקטין/יעלים את הכאבים מתוקה, אם תצטרכי משהו אני כאן.... אוהבת והרבה
פיצ..... נ.ב שולחת לך

liats80

New member
תודה בנות אני בהתלבטות

בעקרון אין לי ממש איך לקבל כאן חוות דעת נוספת. האפשרות היחידה היא טיסה לארץ וביקור אצל סוריאנו. בעקרון הרופא פשוט אמר שמיד אחרי הניתוח זה המצב האידיאלי לתחילת טיפול ונשמע שמבחינתו זוהי סיבה מספקת. את הניתוח הראשון עשה סוריאנו. אני לא בטוחה למה צרבו את המוקדים ולא הסירו אותם לגמרי. בטח היו איזשהם שיקולים בהחלטה. אני כן יכולה להגיד שיש לי כאבים באותם המקומות כמו לפני הניתוח ושכאבי המחזור מעולם לא נעלמו כך שכן הגיוני לי שהמוקדים לא הוסרו במלואם. הבעיה העיקרית שלי היא שיש לי פה עוד שנה. את טיפולי הפוריות אני כרגע עושה כאן. לפני הניתוח הראשון כתבתי לרופא פה וביפרתי שעוד לא אובחנתי וקבעתי אליו תור. כשהגעתי אליו הייתי כבר אחרי הניתוח והוא עשה פרצוף. אם עכשיו אני אלך לסוריאנו לחוות דעת והוא ימליץ על ניתוח - אני אעשה את הניתוח אצלו (סוריאנו) כי אותו אני מכירה ועליו אני סומכת. אם סוריאנו ימליץ לא לנתח אני לא ינותח. אבל בכל אחד מהתסריטים האלו אני מאבדת את הרופא פה. כי אי אפשר ללכת לרופא ולהתעלם ממנו כשהוא נותן המלצה. אז אני פשוט לא אוכל לחזור אליו. ואז תהיה לי בעיה בשנה הזו. אם לא אכנס להריון אני צריכה לעקוב אחרי האנדו במהלך הטיפולים. אם כן אכנס להריון יש מצב שלאנדו תהיה השפעה ואצטרך אותו גם אז. אני יודעת שניתוח יכול לעזור לכניסה להריון. אבל כמובן שאת זה אף אחד לא מבטיח לי. מאוד קשה לי להחליט כי הלב אומר ללכת לסוריאנו אבל סביר שאצטרך את הרופא פה.
המון תודה על התמיכה שלכן!

galim29

New member
ליאתי

מה שתחליטי, אנחנו פה בשבילך. חושבת שזה מאוד נכון לשמוע עוד דיעה ואז להחליט.

liats80

New member
../images/Emo24.gif

Thanks sweetie! Didn't see you online in the afternoon and I'm on vacation since an hour ago :) I'll be back in a week and a half and will try to call you then.

זואילי

New member
באמת התלבטות מורכבת

ממש לא יודעת מה לחשוב או להציע. איתך בכל החלטה שתקבלי

זהבה240

New member
לא בהכרח המוקדים חזרו

לפי מה שקראתי על האנדו' אין קשר בין רמת הכאבים למוקדים. לכן, גם ניתוח לא תמיד עוזר. אז יכול להיות שהמוקדים הוסרו ועדיין, או שוב ,יש כאבים. חוץ מזה , ההסבר שלו על הצריבה נשמע לי מוזר. סביר שגם סוריאנו היה יודע אם כדאי יותר להסיר את המוקדים. בניתוח שלי, גולדנברג צרב את המוקדים. ולפני הניתוח הוא הסביר לי את כל הנושאים שהיתה לגביהם התלבטות בין שתי פעולות [והכל מיוזמתו], כולל האם לעשות ביופסיה לציסטות כבר כשאני מורדמת או לא. אז אני מניחה שם היה כדאי יותר להסיר את המוקדים הוא היה עושה את זה. וכנ"ל סוריאנו אצלך. קשה לי לקבל [אם כי יכול להיות שהרופא שלך צודק בכל זאת] אחרי שנה לחזור על הניתוח, ובלי לנסות את כל שאר האופציות קודם. זה לא עושה רושם טוב כל כך. אבל, כמובן שעדיין ייתכן שהוא הצודק. לכן, כדאי לך לחזור למי שניתח אותך, סוריאנו, ולשאול אותו לדעתו. זהבה

למעלה