שוב כאן....

שוב כאן....

אז עברתי דירה לפני ארבעה חודשים, בקיבוץ הכי מהמם בצפון! והכל נפלא.

אבל אני לא מצליחה לחסוך!!!! לא מצליחה לצאת מהמינוס, הציעו לי פה לרשום כל הוצאה והכנסה שלי באקסל, אבל מכיוון שהמחשב שלי בדירה מעפן ואיטי וגם אני לא מוצאת זמן כי אני עובדת כמו חמור, אז זה לא הולך, יש אולי למישהו עצה אחרת? איך חוסכים??? אני מבזבזת ולא שמה לב בכלל שאני מבזבזת, גם הייתי מכורה ללאכול בחוץ שזה הכי נזק! ואני מצליחה איך שהוא להיגמל מזה.
יש אולי אפליקציה באייפון לרשום כל הוצאה והכנסה??? האייפון הרי תמיד איתי,עולה הטכנולוגיה.
אני באמת מיואשת כבר חשבתי על עבודה נוספת,אולי בייביסיטרים,אבל אין כוחות לעוד משהו נוסף בגלל שאת כל הכוחות שיש לי אני מוציאה בעבודה.

עצה?!

היי

אם המחשב מעפן ואיטי אולי כדי לטפל בזה? ובינתיים אם אין אפשרות לעבוד עם אקסל, למה שלא תרשמי הכל בכתב יד?

אני לא יודעת לגבי אפליקציה, אבל כשאני רוצה לרשום משהו ולהיות בטוחה שאזכור אותו, אני שולחת לעצמי SMS בנייד, ומשאירה את ההודעה כלא נקראה עד שמטפלת בזה.

עוד שאלה חשובה זה האם את באמת מסוגלת לחסוך. לפעמים אנשים לא מודעים לכך שמה שבאמת נדרש זה קיצוץ של ממש בהוצאות או הגדלת ההכנסות, באופן שלא תמיד ריאלי. אני אתן לדוגמה מקרה של אדם שמשתכר מינימום וגר בשכירות - ברוב המקרים אדם כזה לא יצליח לחסוך לא משנה כמה הוא יקצץ בהוצאות, כי ההוצאות הקבועות ההכרחיות למחייה לא מאפשרות לחסוך.

אני בטוחה שיש דברים שאני יכולה לווותר עליהם..

אם קצת מאמץ וקושי, כדי שאני אצליח להסתדר עם ההכנסות ולהפחית את המינוס (הדל.)
אני ממש רואה קושי לעקוב אחרי הוצאות והכנסות בכתיבה. וגם אם המחשב היה עובד לא נראה לי לצערי הייתי מוצאת באמת זמן כל הזמן לעקוב אחרי אקסל...

אני חוזרת מהעבודה במצב שאני לא זוכרת אפילו את שמי. :/

הלוואי שדברים היו יותר קלים....סורי על החוסר אופטימיות אבל זה פחות או יותר המצב לגבי זה.

גליזה

New member
הם קלים.

הייתה תקופה שהייתי מנהלת תקציב קבוע ואני ממש רוצה לחזור על זה. זו לא כזו בעיה. תתחילי מלקחת איתך פנקס לכל מקום, וברגע ההוצאה, לרשום. "ארוחת צהריים - 20" לדוגמא.
אחרי חודש תוכלי לשער מה ההוצאה החודשית הממוצעת שלך בכל תחום, ואליה תוסיפי הוצאות קבועות שאת יכולה לצפות (דוג': ארנונה פעם בחודשיים עלתה לך 50 ש"ח, תכפילי ב6 זה 300, חלקי ב12 (כי צריך כסף לזה כל חודש בצד) ושמרי כל חודש 25 ש"ח לארנונה).
שימי סעיף מסוים של "בלתי צפוי" (אם יש לך אפשרות להגיע לזה, 5% מהמשכורת). רשמי לעצמך כמה היית חושבת שריאלי עבורך לבזבז עבור בילויים וכו'.
כל הוצאה שאת עושה - בסוף יום תורידי מהסעיף הרלוונטי ותראי כמה נשאר לך להמשך החודש.
לא בעייתי בכלל, את כל זה עשיתי בכתב יד. ממליצה מאוד לקנות מחברת כזו מיוחדת, של ראיית חשבון או משהו כזה. אני זוכרת שביקשתי מהמוכר בחנות ספרי הלימוד כזה והיה לו.
סך ההוצאות לא חייב להיות זהה להכנסה שלך, ואם ההוצאות שלך מתוכננות לנניח, 4 בחודש, ואת מקבלת משכורת של 5, את יכולה לשים בחיסכון 1000 ש"ח בכל חודש.

זה רק נשמע מסובך, וזה כך בימים הראשונים, אבל צ'יק צ'ק זה מתחיל להיות קל. הכי קל - לשמור קבלות! הן יזכירו לך אם שכחת לרשום.

זה לא קל,זה מסובך....

אם כבר מדברים על חשבונות בכלל לא הבנתי איך הולך העניין הזה בקיבוץ שבו אני משכירה דירה.
מדי פעם שמים לי על הדלת דף ובו פרטי החשבונות שאני צריכה לשלם, ולפי מה שאני רואה זה לא קבוע!
פעם אחת-הגיע לי חשבון חשמל ואני גרה שם כבר ארבעה חודשים...
אפילו חשבון דירה, לא זכור לי שירד לי שכר דירה ארבעה פעמים, על כל חודש שאני גרה שם! ואני עוקבת גם אחרי כמה פעמים אני מקבלת את הדף הזה על הדלת וגם במצב האשראי לגבי זה...

אם זה היה יותר מסודר אולי היה לי יותר קל להתנהל מול זה. אבל גם זה בלאגן!

גליזה

New member
על מנת למנוע אי נעימויות

שימי בכל זאת בכל חודש הקצבה לחשבונות האלה, ע"פ ממוצעים שתוכלי לברר מאנשים שגרים באזור או מחבר/ה ששוכר דירה והתמודד כבר עם חשבונות מהסוג הזה.
אם אחרי כמה חודשים תראי שיש ערך צבור בהקצבה לתחום הזה, תוכלי להעביר חלק ממנו לחיסכון.

זה באמת הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע, מבטיחה לך!

שני דברים שנראים לי מהותיים

אחד - קל ומסובך זה נורא סובייקטיבי. בדרך כלל מה שקל לנו זה מה שנורא בא לנו לעשות ומה שקשה זה מה שאנחנו נמנעים ממנו. אז העצה שלי אלייך היא למצוא מוטיבציה פנימית מטורפת לעניין - ככה הוא יהפוך לקל

שתיים - הוא בעצם נגזרת של אחד. את לא לוקחת אחריות. אני לא מנסה להעליב, אבל זה מה שמשתמע מדברייך. את לא כותבת הוצאות כי זה קשה. את לא טורחת לברר איך עובדים החשבונות במקום שאת שוכרת בו. זה א' ב' של לקיחת אחריות.

קשה או קל - הנקודה היא שגם אם זה סופר קשה זה ממש אפשרי. ברור שזה אפשרי. אז פשוט צריך לבצע בלי תירוצים או סיבות או הסברים. פשוט לעשות.

נוח לך יותר לכתוב הוצאות באייפון? פתחי גוגל - תכתבי אפליקציה לתכנון הוצאות או כל חיפוש דומה ותמצאי לך מאות כאלה.

את לא זוכרת לכתוב הוצאות? תעשי לך באייפון 7 תזכורות ביום או תזכורת כל שעה עגולה או משהו בסגנון - האם עדכנתי את ההוצאות שלי? או לעדכן הוצאות!!!!!!!

הנקודה היא שזה יזכיר לך את זה ובטווח השעה עדיין תזכרי כמה ועל מה הוצאת. בטווח הרחוק תפתחי את ההרגל. כי זה כל מה שזה. הרגל. לא פיזיקה תיאורטית.

אז הנקודה היא - לקחת אחריות. לא להכנס לסרטים עם עצמך. פשוט לבצע.

המזל שלך הוא שאלו לא דברים מסובכים לביצוע בכלל - ברגע שתפתחי את ההרגל זה כנראה יהיה לך קל מאוד

BloodyRose

New member
אשראי מול מזומן

אם את רגילה לשלם הכל עם כרטיס אשראי, תעברי לשימוש במזומן. ככה תדעי בכל רגע נתון כמה כסף יש לך בארנק, ותדעי ש*זה* מה שאת יכולה להוציא היום.
הרבה יותר קל להוציא כסף בכרטיס אשראי. אפקט ה pain of paying נעלם, וגם אין הגבלה לכמה אפשר להוציא. יותר קל לאבד שליטה על כמה הוצאת החודש (במיוחד אם את גם משלמת בתשלומים), ואם את לא עוקבת באופן קבוע אחרי מצב הכרטיס באינטרנט, תמיד תקבלי הפתעה בסוף החודש.
תתרגלי להוציא תמיד כסף בכספומט, ועם הזמן תלמדי כמה את מוציאה בחודש, כך שתוכלי להוציא כסף רק פעם בחודש ולא כל כמה ימים.
היתרון היחידי של כרטיס אשראי מול מזומן הוא הדיווח והפירוט של ההוצאות, לכן אם את רוצה לנהל דו"ח הוצאות, תצטרכי לעשות את זה ידני. עצם פעולת הכתיבה על כל הוצאה, תגרום לך להוציא פחות באופן שוטף ("וואו, באמת הוצאתי היום X על אוכל?" וכו')
אם יש לך משמעת ברזל, תוכלי להציב בפנייך עובדה - "החודש אני מוציאה 1000 ש"ח מהכספומט, וזהו. בזה מסתכמות ההוצאות שלי". זה יגרום לך לחשוב פעמיים על כל קנייה, ולהעריך מחדש איפה ואיך אפשר לחסוך.

בנוגע לאפליקציות - הכי פשוט, תנהלי רשימות. כל הוצאה שאת עושה, תרשמי באותה רשימה. הרשימה יכולה גם להכיל רק את ההוצאות המשתנות ולא הקבועות (שכ"ד, חשבונות...) כדי שתלמדי כמה את מוציאה ועל מה.

בהצלחה

וואו רעיון מעולה שממש אהבתי!

חשבתי על זה בעבר הרחוק, ואף פעם לא עשיתי את זה...
זה דבר שיכול מאוד לעזור לי!

להוציא סכום מסוים לכל החודש וככה גם אני יראה כמה בכלל אני צריכה לכל החודש ואם זה יותר מידי אני אדע פשוט להוריד את זה,שיש כסף ביד ולא אשראי אז ההוצאות משתנות, אשראי זה כרטיס ואתה לא שם לב בכלל כמה אתה מוציא כי זה לא שאתה רואה את הכסף "נוזל" ככה לפחות זה אצלי, ואז בפירוט אשראי אני לא מבינה איך הגעתי למצב כזה!

השאלה היא נגיד אני מוציאה סכום "נכבד" לכל החודש בפעם אחת. מה נכנס בסכום הזה בעצם? מה כן אני משלמת באשראי...יש את החיובים הקבועים שכבר יורדים באשראי בכל מקרה. כמו שכר דירה, כושר,טיפולים למינהם שאני צריכה לעשות וכאלה...

קניות בסופר? אוטובוסים? זה חלק מהסכום הזה שאני מוציאה מהבנק במזומן פעם בחודש?
קניות בסופר עדיף לשלם באשראי לא??

BloodyRose

New member
תסדרי את זה איך שנח לך

לי הייתה תקופה שהדבר היחיד שירד לי מחשבון הבנק ישר היה שכר דירה וחשבונות על האינטרנט. כל השאר (דלק, קניות סופר, הכל) היה במזומן.
הצלחתי לחסוך ככה לא מעט.

בנוגע לסופר - שוב, איך שנח לך, אבל יש יתרון בלשלם בסופר במזומן - את יודעת בדיוק כמה כסף יש עלייך, וזה מה שאת יכולה להוציא. בלי להוסיף שטויות שאת לא באמת צריכה ("וואו, באמת מזמן לא קניתי מגבות מטבח", "איזה קערות יפות, אולי נקנה כמה?", "במבה! שנים לא אכלתי במבה!". אלה המחשבות שעוברות לי בראש כשאני בסופר
). את מגבילה את עצמך לסכום מסויים, ויודעת לא להתפרע איתו.

החלוקה הכי נוחה היא שחשבונות קבועים ירדו מכרטיס האשראי/הוראת קבע (כמו שכ"ד, חדר כושר, חשבונות סלולר/אינטרנט...) בעוד שכל ההוצאות הנוספות ישולמו במזומן (יציאות, אוכל, תחבורה ציבורית/דלק, קניות).
עוד טיפ - נגיד ובתחילת החודש הוצאת 1000 ש"ח - אל תסתובבי כל החודש עם כל הסכום הזה בארנק. תשאירי חלק מזה בבית, ותצאי עם נניח 200 ש"ח. קל לאבד שליטה עם 1000 ש"ח, לא יודעים בדיוק כמה יש בארנק וכמה כבר הוצאת, בתחילת החודש יותר קל להוציא הרבה ורק בסוף החודש מבינים שהרוב כבר יצא... אם תשימי 200 ש"ח בארנק ליום "רגיל", תצליחי יותר בקלות לשמור עליהם. יוצאי הדופן הם המקרים בהם את מתכננת ללכת לסופר / לעשות קנייה גדולה אחרת. במקרה הזה תשימי יותר מ 200 (אבל שוב, תגבילי את עצמך לסכום מסויים).

אם את מגיעה למצב שיש לך הרבה שטרות של 50, תפרטי אותם לשטר של 200. אלה שטרות שהרבה יותר קשה "להיפרד מהם" ("מה, אני אפרוט שטר של 200 בשביל כוס שתייה ב 10 שקלים?")
עם הזמן תלמדי איך נח לך להתנהל ומה יותר נח לך להעביר לתשלום באשראי, אבל לדעתי למרות שמזומן זה "נזיל", הרבה יותר קל לחסוך איתו מאשר עם כרטיס אשראי.

חחחחחח וואי גם לי!!!

אני עובדת בבית תינוקות ואני רגילה לאכול אוכל מרוסק (לא לצחוק) והתמכרתי לרסק תפוחים אז אני מעמיסה ומעמיסה , איזה הוצאה מיותרת! מי מסתפק באחד! אין המחשבות האלה בסופר יכולים להיות מייאשים הם אחד הסיבות למינוס!

nariko

New member
כמה עצות

קודם כל, לדעתי זה מאוד יעזור שתרשמי לפחות חודש אחד את כל ההוצאות. תעשי מאמץ, תשמרי קבלות ותרשמי. אחרי חודש את תדעי איפה הנזק הכי גדול ותוכלי להתמקד רק בזה. אני גיליתי ככה שאני מוציאה מעל 600 ש"ח בחודש על קפה

מזומן מול אשראי, זה עניין של העדפה. אם נוח לך מזומן, BloodyRose רשמה לך עצות נהדרות. אני באופן אישי בחורה של אשראי כי אח"כ אני יכולה לראות פירוט בבנק ואני לא צריכה לרשום מיידית אחרי הקניה לאן הלך הכסף.

אקסלים, יומנים, אפליקציות - תבחרי מה שנוח לך, ותעשי חלוקה לקטגוריות (ביגוד, אוכל, אוכל בחוץ, בילויים, אירועים, קוסמטיקה וכו', בהתאם להוצאות שלך).

תשקיעי מאמץ ותוכלי לראות אח"כ איפה יש בעיה, אם בכלל.

זה ברור לגמרי שאני צריכה לרשום...

אני מאוד אשתדל החודש!!!! אני מפחדת לגלות מה אני אגלה עם אני ירשום, אתה קונה דברים ופשוט לא שם לב אליהם.
אני למשל-מכורה לארומה וללאכול בחוץ...

וגם התמכרתי להודיס לאחרונה, אבל היה להם מבצעים טובים אז זה עוד בסדר...

אני הולכת לבלבל אותך קצת כי העצה שלי הפוכה

אם תשלמי את הכל באשראי ולא במזומן, יהיה לך פירוט מדוקדק של על מה את מוציאה כסף- מחברת האשראי.
ככה אני עושה, אני משלמת על כל דבר שהוא מעל 10 שקלים באשראי, חוץ מתחב"צ כי אי אפשר (אבל יש לי אוטו אז לא יוצא לי לסוע הרבה בתחב"צ). בסוף החודש אני יודעת בדיוק לאן הלך כל שקל, ויכולה לנתח את זה ולהחליט איפה לחסוך.

האמת שזו מחשבה נכונה ככה אפשר לעקוב בקלות בלי לרשום.

ואתה יודע בדיוק מה יצא על מה. נראה אני אקח את כל העצות שקיבלתי פה ואעשה חושבים מה מתאים לי. בכל מקרה תודה לכולם!

בהצלחה!

אני בטוחה שתצליחי.
חשוב לשים לב איפה הכסף מנוצל (וזה בסדר להוציא כסף, כי וואלה את עובדת בשביל שיהיה לך לא בשביל שיהיה לבנק) ואיפה הוא פשוט מבוזבז. אני יכולה לספר שאצלי הבזבזנות מתמקדת בשני נושאים:
א. אכילה בחוץ במקום סופר+בישול. זה הרבהההה יותר יקר (40 שקל לצלחת פסטה במקום 5 ש"ח לחבילה) אבל לפחות מישהו מבשל בשבילי, שוטף אחריי את הכלים ואני נהנית מחברת החברים שאיתם יצאתי לאכול... ובד"כ יותר טעים אפילו. בתיכון, כשחייתי על חשבון ההורים, היו שבועות שהייתי אוכלת 10 ארוחות בחוץ.
ב. קניות רגשיות: לפעמים בימים קשים (ולכולנו יש כאלה, מה לעשות), כשהשוקולד והפנקייקים כבר לא עוזרים, אני מוצאת את עצמי בערב עם שרשרת חדשה שעלתה 400 ש"ח...

עברתי לויזה נטענת של בנק הדואר וחסכתי לא מעט

גם אני פעם היתי חיה קבוע עם מינוס, עשיתי מהפך בחיים ובחשיבה שלי
קודם כל, שמתי לב שמה שגמר אותי היו דווקא הדברים הקטנים ש"לא נחשבים" ולא הקניות בסופר או הביטוח או השכ"ד
היום יש לי ויזה נטענת של בנק הדואר (מטעינה דרך אתר אינטרנט)
שמה עליה כל שבוע 500 ש"ח וזה מה שיש לי לשבוע. הוצאות של שכ"ד, ביטוח, דלק יורדים מהחשבון ישירות אבל קניות בסופר, ביגוד, בילויים וכו' יורדים מהויזה הנטענת.
אני יכולה לאמר לך שממצב של שקל אחרון בחשבון, עברתי לרכישת מותגים בכיף. אני יכולה להרשות לעצמי בגדים מחנויות שלא חלמתי עליהן כי הפסקתי להוציא "בקטנה". אם פעם היתי קונה כל שבוע איזה בגד ב20 שקל, היום אני קונה אחת לחודשיים שמלה מפפה ג'ינס ב500 ש"ח \ נעליים של קלארקס ומרגישה עם זה מעולה. נכון אין לי כמויות כמו שהיו פעם אבל מעדיפה היום זוג נעליים איכותיות מאשר 10 זוגות שקניתי בזול
זה שינוי גדול בתפיסה, לא הבנתי פעם איך יכול להיות שאני קונה כ"כ בזול ואין לי כסף והיום אני קונה די ביוקר ונשאר לי לא מעט

גם אני אגב עושה בייביסיטר פעם בשבוע (לפעמים פעמיים, אם זה נורא חשוב למשפחה) ואת הכסף שעשיתי שמה בקופה. בסוף כל חודש אני לוקחת מה שיש שם וקונה משהו ממש שווה \ נוסעים לסופ"ש בבית מלון ביעד שווה \ הולכים לספא וכו'
הבייביסיטרים האלו זה לא מעט כסף! תשמרי לך בקופה ותקחי בסוף החודש לפינוקים

LemonLimeLilach

New member
אם העצות שנרשמו לא עזרו לך

יש אינספור אפליקציות לניהול תקציב. אני משתמשת באפליקציה toshl, את יכולה לכתוב שם הכל. תריצי חיפוש בחנות עם המילים budget, expenses, ובטוח תמצאי משהו שתסתדרי איתו.

למעלה