שוב- טמפרטורות

ה ת פ ס ן

New member
שוב- טמפרטורות

אנשים יקרים בבקשה עזרו לי לצאת מהבעסה לי ולחברי יש מחשבי DELL XPS 1530 לי יש מעבד T7500 ולחבר T9300 הטמפ' אצלי בזמן עבודה (אופיס, אינטרנט) היא 58 מעלות לפעמים מתחרפנת ל65 מעלות אצלו היא 48-42 שנינו מריצים ויסטה מחשבים חדשים דנדשים מה יכולה להיות הבעיה אצלי? תודה רבה!

bar666xp

New member
א. זה לא רק המעבד אלה מה משפיע עליו...

בעיקרון מעבד חזק יותר מתעמץ פחות כדי לעשות את אותן פעולות לכן צפוי כי יתחמם פחות... וזאת בנוסף לכך כי יתכן מערך קירור שונה לגמרי כי בעל המעבד החזק יותר סביר שמתוכנן למשימות כבדות יותר = יותר חום = צורך במערך קירור טוב/חזק יותר = בעבודה רגילה מעבד/מחשב מקורר יותר. בנוסף מעבד חזק/מהיר יותר לכאורה מסיים את החישוב/פעולה מהר יותר וחוזר למצב חיסכון כלומר צריכה נמוכה=פחות חום, צריכה גבוה=יותר חום. לדוגמה בT61 הזה יש T7250 הוא כרגע באיזור קריר יחסית {עדיין חם אבל בהשוואה לחום איזור קריר יותר} בקיצור טמפ' המעבד/ליבות על 47 מעלות אגב שליחת דף זה כניראה תיגרום לקפיצה לכיוון ה50+- לכשניה או 2... אגב אני לא זוכר בעל"פ אבל אאל"ט הT9### בעיקרון מתחממים פחות מהT7### ככלל. בנוסף לכל זה תוסיף שבטוח לא התקנתם והסרתם בדיוק את אותן התוכנות ואף פעם אי אפשר לדעת במדויק מה עבר על כל מחשב {אפילו זהה לכאורה}. מספיק שהיה איזה שינוי ביגלל איזה אתר שביקרת בו כדי שתשב לך איזה תוכנה בזיכרון בלי שאתה מודע שלך ואפילו מעסיקה את המעבד... יש בעיקרון כלים כדי לבדוק זאת.

ה ת פ ס ן

New member
תודה. אבל בכל מקרה-

זה לא צריך להדאיג אותי שמעבד מגיע ל65 מעלות? (בלי שהעמסתי עליו)

bar666xp

New member
מגיע לא עובר כן.

בכל מקרה לבדוק בחדר בו טמפ' סבירה של 15-20 מעלות... ואז אם הטמפ' מעל 45-50 משהו כניראה לא כשורה... או שמשהו מעסיק את המעבד או שמשהו בחומרה לא כשורה.

למעלה