שוב חשמל ..

LiranViper

New member
שוב חשמל ..

סליחה שאני מציק .. פשוט יש לי מבחן ביום ראשון ואני רוצה להיות בטוח שאני מבין .. אם זה לא קשה, האם אני אתן תרגיל וגם פתרון ואתם רק תגידו לי אם צדקתי או טעיתי .. זאת מאחר ואין תשובה בספר וזה תרגיל שאם צדקתי בו אז אני חושב שהבנתי את כל הרעיון.. תודה. (התרגיל +הפתרון מצורפים כקובץ) נ.ב השתמשתי בחוקי קירכהוף ..

PooKiPsiT

New member
בשביל להגיע מספרית לזרם זה נכון,אבל

שים לב לכיווני המתח/זרם. כיוון המתח על נגדים הוא תמיד הפוך לכיוון הזרם, כלומר במקור מתח עם ה6V, לפי כיוון הזרם שציירת במשוואה אמור להופיע: ddd 6+4*I4 dd ולא מינוס, כמו שכתבת. מבחינה מספרית התשובה כנראה תצא נכונה, אבל אם תתבקש למצוא את כיווני הזרמים האמיתיים תהיה לך בעיה לעשות את זה ככה. אני מצרפת תמונה להמחשה. הזרם זורם מפוטנציאל גבוה לפוטנציאל נמוך וכיוון המתח הוא מפוטנציאל נמוך לפוטנציאל גבוה.

LiranViper

New member
אז הייתי צריך

הייתי צריך ב2 המשוואות במקום כל המינוסים לשים פלוסים? לדוגמא, המשוואה הראשונה כך: dd 6 + 4I[4] + 3 + 8[I1] = 0 ? זה משנה את כל התוצאה .. (כי השש נשאר אותו דבר ב2 המשוואות) אז איך יכול להיות שמספרית אני אגיע לאותה תוצאה?

PooKiPsiT

New member
כמעט

המשוואה הראשונה צריכה להיות dd 6+4*I4+8*I1-3=0 (אני מניחה שסתם התבלבלת עם זה כי המינוס 3 מופיע גם במשוואות המקוריות שלך). כשאתה הופך את כיווני הזרמים אתה הופך רק את הסימן של התוצאה. גודל הזרם שיצא לך יהיה נכון. רק הסימן שלו לא יהיה נכון. הרי כשאתה מקבל תרגיל אתה לא יודע מהם כיווני הזרמים האמיתיים. אז מנחשים מהם כיווני הזרמים ואם גודל הזרם שמתקבל הוא חיובי, זה אומר שניחשת נכון. אם גודל הזרם הוא שלילי זה אומר שצריך להפוך את הכיוון של הזרם שציירת. אבל הגודל שלו (בערך מוחלט) עדיין יהיה נכון.

PooKiPsiT

New member
הפתרון הנכון לשאלה אגב:

I1=0.535A וכיוונו למטה. I2=0.858A וכיוונו למעלה. I4=0.321A וכיוונו למטה. מקווה שזה עוזר.

LiranViper

New member
תודה רבה לך.. אבל עדיין

אני עדיין לא 100% מבין :/ אם תוכל לנסות להמשיך עוד טיפונת .. לא הבנתי למה -3 ולא +3? הרי גם הסוללה 6v, גם הנגד 4אום, הסוללה 3v והנגד 8אום מחוברים על ענפים בעלי אותו כיוון זרם (מנוגד לכיוון השעון) - אזי לכולם צריכה להיות אותה חיוביות שלילית. עוד שאלה לא קשורה .. זה לדעת אם זה יהיה נכון לפתור בצורה הזאת: מאחר ובחיבור מקביל, המתח שווה, אז אפשר לקחת את צד ימין ולעשות חיבור טורי לנגד ולסוללה: 3v + 8I[1] לענף האמצעי המתח הוא: 6v + 4I[4] ואז בגלל שהמתח שווה, להשוות ביניהם: 3v + 8[I1] = 6v + 4I[4] וזאת תהיה משוואה ראשונה. עכשיו אפשר לעשות אותו הדבר עם ה"ריבוע" השמאלי ועוד משוואה עם נוסחת קירכהוף לזרמים (סכום זרמים נכנסים=סכום זרמים יוצאים) ולפתור מערכת משוואות .. האם זה נכון לפתור גם כך? אני מאמין שתשובה על 2 השאלות הללו תקדם מאוד את הבנתי .. תודה רבה!

PooKiPsiT

New member
עשית קצת בלאגן..

כיוון המתח על נגד הוא הפוך לכיוון הזרם. כיוון המתח של מקור מתח לא תלוי בזרם. הוא תמיד מההדק השלילי להדק החיובי. ציירתי את כיווני המתחים בתמונה שהעלת לכאן (ע"פ כיווני הזרמים שאתה ציירת). אני מקוה שעכשיו זה יהיה קצת יותר ברור. ובקשר לדבר השני שכתבת, כן, אפשר לכתוב את המתח על שני ענפים מקבילים ולהשוות ביניהם. אבל שוב יש לך שם בעיית סימנים. המתח על המקור של ה3V הפוך בסימנו למתח על הנגד של ה8 אוהם, לכן הסימנים שלהם צריכים להיות הפוכים. ואגב, אני בחורה

למעלה