שוב- חוסר התעניינות

bumperz100

New member
שוב- חוסר התעניינות

אתמול בערב היה משחק בליגה בין ביג בלו לקינגס. לצערי נודעה לי התוצאה המצערת 26-20 לקינגס. זה לא הוזכר כאן, ולא נכתבו הערות על\לגבי המשחק, שתסכימו איתי שהתוצאה מפתיעה ומשנה קצת את המיקום בליגה. כנראה שת"א תסיים ראשונה. חוץ מזה אני לא יודע כלום כי אני תקוע בגרמניה אז אשמח שמישהו מחכמי הפורום ינדב קצת יותר מידע תודה ושבת שלום

בקצרה

חוץ מהקינגס שנלחמו יפה מאד, כל שאר המשחק היה מעפן. בהתקפה: חטיפות, פאמבלים על קו אחד היארד, השמטת מסירות. בהגנה: עבירות מטופשות, ובמעט התפיסות שהיו להם היה blown coverage מזעזע (משהו במו 10 יארדים בין התופס למגן הקרוב ביותר). נגד הריצה יחסית הסתדרנו. בניהול המשחק: פסקי זמן איומים דווקא ברבע השני, ודקליין מטופש על עבירה מהסייד-ליין (חנן) שהיתה גומרת אותם. שיפוט גרוע, והפעם אני יוכל לומר שבחלק ניכר מהקריאות הלא נכונות הייתי חצי מטר מהשופט שקרא אותן, כך שאי-אפשר לומר שלא ראיתי טוב. לקינגס היו קבוצות מיוחדות מעולות, 2 מהלכי פייק חבל על הזמן, ולקינוח פאמפ פייק שאורן קפץ עליו במקום לתקל, ומס-49 שלהם רץ את כל המגרש לטאצ'דאון. לסיכום, לשמור את מה שהקינגס עשו. לשכוח את כל השאר ומהר.

bumperz100

New member
תודה

עידו, תודה על חומר הבערה בנושא אורן. אני אעשה מזה מטעמים!!

stan123

New member
../images/Emo13.gif

דיברתי איתו אתמול בלילה על המשחק מעניין שהוא לא הזכיר את זה... הוא ציין לטובה את הנחישות של הקינגס. לפי מה שהבנתי ממנו גם במשחק הזה היו מעט מסירות בס"ה?

לא היו הרבה מסירות, אבל כל מסירה

שלהם הושלמה להמון בגלל כיסוי גרוע (לא של אורן). יהיה מעניין לראות את זה בסטטיסטיקה, אם כי הסטטיסטיקות של אתר הליגה רחוקות מהאמת בד"כ. אם אתה רוצה לרדת על אורן אז גם היתה לו פדיחה של PI באנדזון, שנתנה להם את הכדור על יארד אחד וכך הם עשו את הטאצ'דאון הראשון שלהם 10 שניות לתום המחצית הראשונה. (אילו 2 דקות נוראות להגנה שלנו, מקו האחד יארד שלהם בגלל פאמבל של ההתקפה ב-two minute warning , לטאצ'דאון)

arielgreisas

New member
אני לא אכנס להערת השיפוט הגרוע

כי זה משהו מאוד סובייקיטיבי (אני יכול לומר לך שכל השופטים במשחק הזה יצאו מהמשחק בתחושה שהיה שיפוט טוב מאוד ותזכור שהיה שופט חמישי ולכן זוג עיניים נוסף שוידא שהשריקות היו נכונות) אני רק אומר לך, שזה שהיית ליד מהלך לא אומר שראית מה ששופט רואה. כשאתה משחק אתה לא רואה רבע מהדברים ששופט רואה וזה שאתה חושב שראית משהו לא אומר שהוא באמת היה. וזה לפני שאני מדבר על זה שאתה משוחד לטובת הקבוצה שלך.

מצויין

זוהי אכן הזדמנות ללבן את הדברים. אני לא חושב שאני או אתה פוזלים. הגדלת מספר השופטים זה אכן דבר מבורך, שאני מעודד מתחילת ה(מיני) ליגה. אני לא אומר שהייתי ליד מהלך, אני אומר שהייתי מעבר לכתף שלך. כך שאכן ראיתי מה שאתה ראית. דיברתי על כך עם גדי אחרי המשחק. זה שאתה ראית חסימה בגב ואני לא ראיתי, זה אכן עניין אישי, שקשה לערער עליו. זה שבפעם השניה אתה ורק אתה שורק על PI בדיוק לאותו שחקן (הסייפטי שלנו, פעם הקודמת נגד חיפה), והעובדה שהשחקן הזה לא קיבל עבירה כזו מאף שופט אחר במשחקים אחרים, זה אומר דרשני. אתה באופן אישי או לא יודע מה זה הפרעה למסירה או מפרש PI לחומרא, יותר מיתר הליגה כולל כל יתר השופטים שמפרשים לקולא. אלה היו 2 מקרים שמאד הפריעו לי. אני יכול לדבר גם על זוטי דברים אחרים. דרך אגב, על אותו משקל אתה בתור שופט לא רואה רבע מהדברים שאני לא רק רואה אלא חש על בשרי בתור שחקן. העליתי את הטענה שאני ליד כי בדיוק בפעם שעברה התגוננת על עבירת ה-PI נגד הסייפטי שלנו בטענה שהייתי רחוק וכו' וכו', ולכן כאן אני אומר במפורש לגבי 2 המקרים שהייתי ליד, ואני לא פוזל, ולכן יש לי ספק בכמה אתה מבין מה זו באמת PI ומה לא. אני חושב שגם אם תצוגת השיפוט היתה טובה יותר היינו מפסידים. בהזדמנות זו, אחרי שסיפקתי לגיא הזדמנות לרדת על אורן, אני רוצה להבהיר שאורן שיחק טוב מאד על אף הטעויות שציינתי, ואם זה היה תלוי בי הייתי משאיר אותו יותר על המגרש.

DEJ

New member
הוויכוח הזה מיותר

עידו, רד מהנושא. להגיד שאריאל לא יודע מה זו עבירת PI זה כמו להגיד שאתה לא יודע מי ה-QB במהלך. זה לא פחות ממגוחך, ולא לעניין. דווקא משום שאני מעריך אותך מאוד כאדם רציני, ולא איזה מתלהם חמום מוח, די מפתיע אותי לראות אותך כותב דברים כאלו. עבירת PI היא בהחלט אחת מהעבירות היותר קשות לפרשנות, שמצריכה הפעלת שיקול דעת אישי, ובהחלט יכול להיות מצב שבו שופט אחד רואה משהו כעבירה, ואחר יעביר את זה. הדיון בפורום לא מוסיף כבוד לאף אחד. להפך. אז אני מציע שפשוט נעצור את זה כאן. אגב, אני מציע שאם למישהו יש שאלה ספציפית לגבי חוק מסוים, שהוא ישאל כאן, לא באופן תוקפני (ובטח לא באמירה כוללנית של "שיפוט גרוע"), אלא על מנת לקבל הבהרה. המטרה של כל צוות השופטים היא לשפר את ההיכרות של השחקנים עם חוקי המשחק (ולכן משוחררים מעת לעת בולטינים של עדכונים), ואם באמת מישהו מרגיש שפסיקה מסוימת לא הייתה ברורה לו, הוא יכול לשאול. מעבר לכך, אני מציע שנצמצם את הדיונים בפורום להתנהלות המשחק, ולא לאיכות השיפוט.

אין לי אפשרות אחרת

אמנם במשחק המסוים הזה, דיברתי גם עם גדי אחרי המשחק, אבל באופן כללי, הפורום הוא המקום היחידי בוא שחקנים שאינם בהנהלת הליגה יכולים להעלות נושאים לדיון, ובפרט השיפוט. אפשר להמשיך ולהתעלם, אבל במקרה המסוים הזה, אחרי שניקיתי את כל ה-judgement calls ופרשנות מוטעית וכו' נשאר עניין ה-PI בתור סטיה סטטיסטית שקשה להתעלם ממנה. אני לא טוען שאריאל ממש לא יודע מה זה PI, אלא שנראה שפרשנותו שונה מאד מיתר השופטים. לכן, אחרי מופע רקדנית הבטן בהתכנסות הבאה של קהילת השופטים אני מבקש שתדונו בכובד ראש ומחדש בעבירות הבאות: PI, הולדינג, דיליי אוף גיים, וחסימה בגב. עידו.

arielgreisas

New member
יש אפשרות להתדיין

אבל זה ממש לא מה שעשית, מה שעשית הוא לא מכובד ולא לעניין. התחלת בקביעה שהשיפוט היה גרוע וברגע שנתנו לך פתח תקפת על רקע אישי בלי שום ביסוס. יש דרך להשמיע ביקורת ולי אין בעיה לקבל ביקורת, אבל זאת ממש לא הדרך. להזכיר לך, אתה בסוף המשחק זעמת על אחד השופטים שהעיר לך הערה תמימה שלך נשמעה כמו ביקורת מקצועית, אם זה נכון לגביך, למה שזה לא יהיה נכון לגבי השופטים? איך היית מרגיש אם אחד השופטים היה מגיע לפה בפורום ובפומבי אומר לך שהקבוצה שלך הפסידה כי אתה לא יודע לתקל? (ולא שאני אומר את זה, כמובן, אני נותן דוגמא)? תשים לב, אני לא מתייחס בכלל לתוכן הביקורת כי זה חסר ערך. אתה חושב שראית משהו ואני חושב שראיתי משהו אחר ואין שום דרך בעולם, אני מניח, לשכנע אותך שאני צודק או להיפך. אני רק אומר - אם יש לך ביקורת, אפשר להגיד אותה בצורה תרבותית ולא תוקפנית. בדרך שבה עשית את זה, אין שום סיבה שנתייחס לזה ברצינות.

korver26

New member
לא הייתי במשחק ואני לא יודע מה היה אבל אריאל

צודק.. להגיד שהשיפוט היה גרוע או להאשים שופט ספציפי שהוא קורא שריקות לא נכונות זה לא במקום.. מבחינתי האישית אני ממשחק למשחק רואה כל הזמן שכמו שהשחקנים משתפרים כך גם השיפוט, תמיד יהיו עבירות שלא ישרקו וזה בלתי אפשרי לראות את כל העבירות שכל השחקנים עושים ויש הרבה כאלה אבל אין צורך להאשים שופטים אלא להגיד לשופט אחרי המשחק מה אתה חושב שהיה מוטעה ודברים שאתה ראית ובזה לגמור את העניין ולעבור הלאה..

DEJ

New member
הרקדנית התפטרה. לא תגיע יותר.

ועל אף שנדמה לך שחיי השופטים מלאי זוהר, עמוסים במסיבות קוקטיילים ורקדניות ממינים וסוגים שונים, הרי שהמציאות קודרת בהרבה (כפי שהבנת מהכותרת, אין יותר רקדנית. אללי). לגופם של דברים, אנחנו דנים בכובד ראש בעבירות אלו, ואחרי כל משחק יש התייחסות לאירועים משמעותיים שהיו במהלכו, מתוך כוונה להגיע לאחידות בשיפוט, וכמובן ללמוד מנסיונם של אחרים. נדמה לי שאין עבירה שנדונה יותר פעמים מעבירת PI (יחד עם HORSECOLLAR ו-HOLDING), דווקא בגלל המורכבות שבה. לכן, לא נזקקנו להצעתך כדי לקיים דיון בעניין. אני חושב שאריאל ואני מייצגים את אותה העמדה, והיא שזה בסדר גמור להעלות שאלות לגבי השיפוט, גם כדי שהשחקנים והצופים יוכלו ללמוד, וגם על מנת שלא יווצר הרושם שאנחנו מתעלמים מהתחושות של השחקנים. רק שיש דרך לעשות דברים בצורה מכובדת וראויה, שמבוססת על ההבנה שאנחנו עושים כמיטב יכולתנו בכדי לאפשר משחק חוקי ככל שניתן. אין לאף אחד כוונה לפגוע בשחקן זה או אחר, בוודאי שלא בקבוצה זו או אחרת. אנחנו עושים טעויות, בדיוק כמו שהשחקנים עושים טעויות (מכאן ההתייחסות של אריאל לעניין התיקול), ואנחנו עושים מאמץ לצמצם ככל שניתן את היקפן ואת הישנותן. צא מנקודת הנחה זו, והתייחס לאירועים ולהחלטות שהתקבלו על הבסיס הזה, ותקבל תשובות הוגנות. אמירות בעלות אופי משמיץ או פוגע (השיפוט היה גרוע, השופט זקוק לעוד סט של משקפיים, לא מכיר את החוקים וכד'), לא מועילות, לא מלמדות ולא תורמות כלום לשיח בפורום. ההפך הוא הנכון. זה מדרדר אותו לרמת השיח המקובלת במדינה היום, וחבל שכך יהיה.

arielgreisas

New member
כמו שאמרתי

אני לא הולך להכנס להתנצחות. זה שאתה לא ראית משהו, לא אומר שהוא לא היה, זה מה שהיה לי להגיד לך ובזה אני אסיים.

arielgreisas

New member
ודרך אגב

בשני המקרים ששרקתי ל-PI, היה שופט אחר שראה את אותו דבר. ובוא אני אגלה לך סוד - באחד המקרים, המאמן שלך עצמו נבח על השחקן שעשה את ה-PI. לשחקנים המון פעמים יש נטיה להסתכל על הכדור ועל הידיים של הרסיבר והם לא רואים דברים אחרים - לדוגמא, מגן שתופס את הרסיבר בגובה המותניים, שזה מה שקרה באחד ה-PI ולכן לפעמים אתה לא תראה דברים ששופט יודע להסתכל עליהם.

למעלה