שוב זקוק לעזרתכם.....

• פותח הנושא snup
  • פורסם בתאריך

snup

New member
שוב זקוק לעזרתכם.....

התיאוריה שלי תמיד היתה שתואר ראשון זהו התמקצעות בתחום מסויים ותואר שני זהו שילוב של תחום אחר עם התואר הראשון. כבר כתבתי פה בעבר, אז אנסה לחדד את העניין - אני סטודנט שנה שניה בדרבי והחלטתי לעבור לאוניברסיטה הפתוחה מכיוון שאינני יכול לעמוד במעמסה הכספית ועוד כמה יתרונות ברורים שיש לאוניברסיטה הפתוחה על פני אוניברסיטת דרבי(החלטה זו נתקבלה בעזרתכם). החלטתי לבחור במסלול מדעי המחשב, אבל נודע לי שאם ארצה להמשיך תואר שני במנהל עסקים יהיה לי קצת קשה להתקבל אלא אם אעשה תואר ראשון בניהול ומדעי המחשב. יש שוני גדול בקורסים לקבלת שני התארים, והאמת שאני לא כל כך אוהב את הקורסים שקשורים לניהול ואוהב יותר את הקורסים במדעי המחשב. אני רואה את עצמי בעתיד כאיש שמתמחר פרוייקטים או איש שיווק ומכירות של חברה כלשהי שמפתחת מוצרים יחודיים ומנסה למכור אותם בשוק החופשי כולל חו"ל, לכן אני חושב שהתמקצעות במדעי המחשב יתן לי את ההכשרה המקצועית והעמוקה בכל מה שאעסוק(תואר ראשון), ותואר שני במנהל עסקים יתן לי את הכישורים בכל הנוגע לניהול פרוייקטים, תמחורם ושיווק נכון שלהם. יש לציין שכרגע אני מחזיק בהסמכות מקצועיות המקובלות מאוד בעולם המחשבים ואני שואף להשיג עוד כמה הסמכות שכאלה(יש לי MCSE, ואני שואף להשיג MCDBA ועוד כמה הסמכות של CISCO), אבל לימודים ברמה אקדמית אין לי. אז איך אני מתייחס לתיאוריה שתיארתי מקודם כאשר אני רואה שהאוניברסיטה הפתוחה לא שותפה לתיאוריה שלי ?

H20

New member
למיטב ידיעתי, רוב הסטודנטים לתואר

שני במנהל עסקים לא למדו ניהול לתואר ראשון.

נכון...

למעשה, אני חושב שרבים שרוצים להתקדם לאחר תואר "מקצועי" כלשהוא(מדמ"ח/הנדסה) אל עבר תפקידי ניהול, ממשיכים לתואר שני במנה"ע(אפילו לאחר שנה של לימודי השלמה אם יש בכך צורך)... אגב, יש התמחויות בנ"ל בניהול חברות הייטק/טכנולוגיות מתקדמות וכיו"ב.. (למרות שבינינו אני לא יודע עד כמה זה שונה-לפחות מנק' מבטי הלא-מקצועית)

snup

New member
תודה רבה

, אז כנראה שהתיאוריה שלי היא לא רק תיאוריה.

למעלה