שוב וייטי

גן חיות

New member
שוב וייטי

כבר התייעצתי פה בעבר לגבי וייטי, חתול זכר מסורס בוגר. הוא אצלי כבר כמה שנים אבל הגיע בוגר, לכן גילו לא ידוע. הווטרינרים מנחשים 6-8.
שהוא אצלנו, ווייטי סובל מדלקות בדרכי השתן חוזרות ונשנות. כבר כמה פעמים כמעט מת (גם בשבוע שעבר). החלפנו ווטרינר כי לא הייתי מרוצה מהבדיקות, וכי התרשמתי שהווטירנרים במרפאה לא ממש מנסים להבין למה הבעיה חוזרת שוב ושוב.
אז הווטרינר הנוכחי לא חוסך בבדיקות והתייעצויות וניסיונות.

ידוע שבדרך כלל אין קריסטלים בשתן, גם בשיא הדלקת והחסימה (היה מעט קריסטלים רק פעמיים מתוך איזה 30).
ידוע שבחלק מהפעמים, החסימה נגרמת מספאזם בשריר שהוא לא מצליח לפתוח כדי לתת שתן.
חלק מהזמן, הדלקות מחמירות תוך כדי טיפול אנטיביוטי.
בעבר, לאחר מספר תרביות שתן, נמצאו חיידקים שלא מצפים למצוא שתן.

הפעם הזאת, וויטי פיתח דלקת, החל לקבל סינולוקס בזריקה (הוא לא משתף פעולה כשהוא לא סמרטוט). לאחר יומיים, הוא נחסם ומצאתי אותי שוכב ללא תגובה בארגז חול, בהכרה אך לא מגיב. טסנו למרפאה, שמו קטטר, רוקנו אותו ושטפו אותו בעזרת מזרק וסביור מדולל. יצא המון המון המון שתן דמי וגושים מוצקים של מוגלה. החליפו אנטיביוטיקה ל מרבוציל.
לאחר שלושה ימים עם מרבוציל, שוב נחסם (אבל הייתי בבית ותפסתי בזמן) והפעם , לאחר פתיחה ושטיפה, תפרו לו את הקטטר וזה נשאר במקום 4 ימים.
במשך כל התקופה הזאת הוא קיבל נוזלים תת-עורי מספר פעמים ביום ובשלב מסויים הוסיפו לו גם חומר מזין לאינפוזיה.
הוא נשאר במצב סמרטוטי וכל פעם שהתעוררנו או שחזרנו הביתה, רצנו לבדוק אם וייטי עדיין בחיים.
ואז ... פתאום , מצבו השתפר פלאים.
הוא עדיין בטיפול מרבוציל.

בבדיקת ביוכימיה, מצאו סידן גבוה. גם בדלקת שהיתה לו דצמבר, מצאו סידן גבוה. (הדלקת חלפה לאחר שלושה שבועות עם סינולוקס).
הווטרינרים הסבירו לי בשני המקרים, שסידן גבוה יכול להעיד על סרטן.
עכשיו אני מבולבלת.
האם הוא אולי סובל מסרטן כלשהו והדלקות הם בעצם סימפטום או סיבוך משני???
האם העובדה שהדלקות בסוף מגיבות מאותת שזה לא סרטן??
אני לא ממש מבינה מה זה אומר לגביו ולגבי מצבו בהווה ובעתיד. ולמען האמת, אני גם לא יודעת מה השאלות הנכונות לשאול.

אשמח לכל תשובה, הכוונה או עצה.
תודה

אפשרויות להתקדם

1. ברמת החסימה - יתכן והוא בכל זאת מועמד נכון לניתוח פתיחה של פתח מחודש ורחב יותר לאורתרה. בעבר הניתוח היה נפוץ יותר והיום הרבה פחות בשימוש בזכות המזונות הרפואיים שיש בשוק. החיסרון העיקרי של הניתוח הוא שהוא מגדיל רגישות לזיהומים, וגם כך הוא סובל מהם לא מעט.
2. תרבית שתן וטיפול אנטיביוטי בהתאם - כולל תרביות עוקבות וחוזרות לראות שלא מתפתחת עמידות תוך כדי טיפול.
3. תרופות להרחבת האורתרה באופן קבוע ולא רק בסמוך לחסימה
4. הרחבת האבחון - בעיקר אולטראסאונד בטן - לנסות לראות אם יש גידול, לחפש אבנים בשלפוחית, ולנסות לראות חסימות ושינויים אחרים במערכת השתן.
5. לשקול צילום עם חומר ניגודי של דרכי השתן.
6. לבדוק אם ערך הסידן אמיתי (יש צורך לעשות תיקון לפי רמת החלבון בדם). עודף סידן יכול להצביע אכן על גידול, אך לא בהכרח. מצד שני רמות גבוהות של סיגן לאורך זמן בהחלט מזיקות לכליות, ואין להקל ראש בממצא הזה.

אסף

גן חיות

New member
תודה דר אסף

תשובותיך תמיד ברורות ומובנות.
עכשיו יש לי מה לשאול את הווטרינר המטפל.

אגב, אחד הדברים השבוע שמאד מצאו חן בעיני- הווטרינר אמר לי :"אני מתוסכל עם החתול הזה. עשינו כל-כך הרבה וכל פעם שאנחנו חושבים שפתרנו את הבעיה .... שוב הוא חולה. מפריע לי שאני לא מצליח לאתר ולמגר את הבעיה."

sapirdvm

New member
עוד דבר וחצי

שאולי יעזור:
בדיקה ציטולוגית של השתן: לבדוק מיקרוסקופית את השתן. האם יש שם תאים זרים/סרטניים מדרכי השתן (מהכליה ועד השופכה). לדעתי אולי אפילו לשלוח לפתולוג ולא להסתפק באיבחון במרפאה.
והחצי: לשלוח לבדיקת קלציום יוני, שנותן מידע נכון יותר לגבי רמת הסידן מאשר התשובות שהמכשירים הרגילים נותנים. חלק לא קטן מתוצאות סידן גבוה מתבררות כלא נכונות כאשר בודקים קלציום יוני
בהצלחה

גן חיות

New member
תודה לך

אנחנו עוד מעט הולכים לביקור היומי אצל הווטרינר שלנו כדי לקבל זריקה.
אשאל אותו לגבי הכל.

למעלה