שוב השד העדתי?

צביקה5311

Well-known member
ביבי טעה, היה צריך למנות את משה גפני לשר החינוך, הכיתות היו פחות צפופות?
עכשיו ברצינות. אני כאשכנזי חילוני, מבין מאיזה מקום זה בא ועדיין...
אני מכיר כמה מוסדות, בעיקר קדם צבאיים כמו בית ספר לקציני ים בעכו ובית ספר הטכני של חיל האוויר במפרץ חיפה,
המיונים שם מאוד מחמירים. הילדים עוברים מבחני התאמה. אם התלמיד הוא "חלש" בלימודים והציונים הם לא משהו, הסיכוי שיתקבל לא גבוהים.
תארו לכם שהתלמיד נכשל המבחני התאמה לרמה וחלילה, שם המשפחה שלו הוא בוחבוט או ביטון.
אני מניח שדרעי כבר היה מתראיין בכל ערוץ אפשרי והגוואלט היה עד השמיים.
"זה בגלל שהילד מרוקאי"?
אם אתם כל כך מתפארים בחינוך שלכם, למה את הבנות שלו, דרעי שלח אל האשכנזים? כי רצה לתת להן את הכי טוב? כי בחינוך של ש"ס קיבלו את כולם? לא חשבו להרים את הרף?
כי... ש"ס הקימה את החינוך שלה מתוך אג'נדה אחרת לגמרי. לא רמת הלימודים עניינה את מקימי הרשת
הם הטיפו במשך שנים ל "פרו ורבו".
הציבור המזרחי הלך אחריהם כמו עדר.
התברר שפרו ורבו לא תאם למצב הכלכלי של המשפחה.
התפתח עוני. המוסדות של ש"ס נועדו רק למנוע התדרדרות לפשע. מצב הדמוגרפי של אוכלוסיית האסירים בבתי הכלא, לא החמיא להם.
רוב האסירים מזרחיים.
בש"ס מעולם לא חשבו במונחים של רמת החינוך.
האם אפילו בעולם התורני הילדים יקבלו כלים להתפתחת. אז דרעי מדבר על "שקופים"?
השתיקה של דרעי רועמת. אין לו בעיה להיות "שקוף"
כל עוד זה לא אצל החילוניים.

Harrington

Well-known member
מנהל
אני מכיר כמה מוסדות, בעיקר קדם צבאיים כמו בית ספר לקציני ים בעכו ובית ספר הטכני של חיל האוויר במפרץ חיפה,
המיונים שם מאוד מחמירים. הילדים עוברים מבחני התאמה. אם התלמיד הוא "חלש" בלימודים והציונים הם לא משהו, הסיכוי שיתקבל לא גבוהים.
תארו לכם שהתלמיד נכשל המבחני התאמה לרמה וחלילה, שם המשפחה שלו הוא בוחבוט או ביטון.
"זה בגלל שהילד מרוקאי"?
אם אתם כל כך מתפארים בחינוך שלכם, למה את הבנות שלו, דרעי שלח אל האשכנזים? כי רצה לתת להן את הכי טוב? כי בחינוך של ש"ס קיבלו את כולם? לא חשבו להרים את הרף?
כי... ש"ס הקימה את החינוך שלה מתוך אג'נדה אחרת לגמרי. לא רמת הלימודים עניינה את מקימי הרשת
התפתח עוני. המוסדות של ש"ס נועדו רק למנוע התדרדרות לפשע. מצב הדמוגרפי של אוכלוסיית האסירים בבתי הכלא, לא החמיא להם.
רוב האסירים מזרחיים.
צריך כשרון מיוחד בשביל להצליח לערבב כל כך הרבה התקפות לכאילו נושא אחד, שאפו :).

תכל'ס אין שום קשר בין מצוות פרו ורבו (שלא צריך מפלגה פוליטית שתטיף לה ודי באמונה מבית ושמירת מצוות לשם כך), לענייני עוני (שכלל לא בטוח שבאמת קיים*), ומשם לסוגיית ההפרדה האתנית בלימודים במגזר החרדי. ההפרדה הזאת נובעת מכמה דברים. מידה מסוימת של גזענות, פערי תרבות מובנים**.

זה שרוב האסירים מזרחיים, ככל שנכון, יכול לנבוע משלל עניינים. אבל אין עניין לדון (גם) בזה מהטעם הפשוט ש(גם)זה לא קשור במאומה לנושא הדיון/שרשור.

כהרגלך בקודש, אתה מבקש לתקוף דבר אחד, אבל מרוב התלהבות והתלהמות עצמית מתבזר ל1,001 נושאי התקפה שונים לשם כך :). התוצאה היא, כמו שקורה לך בדרך כלל, חיבור בין דברים שהקשר היחיד בינם הוא רצונך לתקוף את כולם. השורה התחתונה היא 'תפסת מרובה לא תפסת', קרי אף אחת מהתקפותיך לא ממוצה ולא בנויה כדבעי, באופן שאפשר לעשות איתה משהו (להתדיין, לנתח,מה שתבחר).

* נזכיר שבחינת העוני בישראל הוא יחסי, לא אבסולוטי. לכן נתוני העוני הרשמיים לא מלמדים מאומה בשאלה מי באמת עני ומי לא.
** שבניגוד לאיך שזה מוצג לעתים, לא מלמדים בהכרח על טוב יותר מול טוב פחות, אלא ניתן לראותם כפשוטם, פערי תרבות בין אשכנזים לספרדים, כאשר בעולם החרדי זה מתבטא בין השאר בשיטות לימוד שונות וכיו"ב.

evglev1

Well-known member
מנהל

תכל'ס אין שום קשר בין מצוות פרו ורבו (שלא צריך מפלגה פוליטית שתטיף לה ודי באמונה מבית ושמירת מצוות לשם כך), לענייני עוני (שכלל לא בטוח שבאמת קיים*), ומשם לסוגיית ההפרדה האתנית בלימודים במגזר החרדי. ההפרדה הזאת נובעת מכמה דברים. מידה מסוימת של גזענות, פערי תרבות מובנים**.

זה שרוב האסירים מזרחיים, ככל שנכון, יכול לנבוע משלל עניינים. אבל אין עניין לדון (גם) בזה מהטעם הפשוט ש(גם)זה לא קשור במאומה לנושא הדיון/שרשור.

כהרגלך בקודש, אתה מבקש לתקוף דבר אחד, אבל מרוב התלהבות והתלהמות עצמית מתבזר ל1,001 נושאי התקפה שונים לשם כך :). התוצאה היא, כמו שקורה לך בדרך כלל, חיבור בין דברים שהקשר היחיד בינם הוא רצונך לתקוף את כולם. השורה התחתונה היא 'תפסת מרובה לא תפסת', קרי אף אחת מהתקפותיך לא ממוצה ולא בנויה כדבעי, באופן שאפשר לעשות איתה משהו (להתדיין, לנתח,מה שתבחר).

* נזכיר שבחינת העוני בישראל הוא יחסי, לא אבסולוטי. לכן נתוני העוני הרשמיים לא מלמדים מאומה בשאלה מי באמת עני ומי לא.
** שבניגוד לאיך שזה מוצג לעתים, לא מלמדים בהכרח על טוב יותר מול טוב פחות, אלא ניתן לראותם כפשוטם, פערי תרבות בין אשכנזים לספרדים, כאשר בעולם החרדי זה מתבטא בין השאר בשיטות לימוד שונות וכיו"ב.
אבל כל אחד מההתקפות באה להצדיק את הגזענות של מערכת החינוך החרדית אשכנזית ואת הגיבוי שקיבלה מח"כ גפני.

Harrington

Well-known member
מנהל
אבל כל אחד מההתקפות באה להצדיק את הגזענות של מערכת החינוך החרדית אשכנזית ואת הגיבוי שקיבלה מח"כ גפני.
איך בדיוק? מה הקשר בין מצוות פרו ורבו שנוהגים שומרי מצוות ל"גזענות של מערכת החינוך החרדית אשכנזית" כהגדרתך? מה הקשר בין עוני, ככל שקיים בכלל (נושא בפני עצמו גם הוא) לנ"ל?
לא מערכת החינוך האשכנזית-חרדית ולא חה"כ גפני מעלים את הטיעונים האלה בבואם להסביר את מה שאתה מגדיר כ"גזענות" של המערכת. אז כאמור מעלה, נחמד שרוצים לתקוף ונחמד לא פחות שרוצים לתקוף הרבה דברים (שניתן לתמצת את כולם ל'התקפת חרדים שגרתית', אבל ניחא). אבל קשר, אתה מצאת ביניהם? כי גם אתה לא הצבעת על כזה בתגובתך.

צביקה5311

Well-known member
איך בדיוק? מה הקשר בין מצוות פרו ורבו שנוהגים שומרי מצוות ל"גזענות של מערכת החינוך החרדית אשכנזית" כהגדרתך? מה הקשר בין עוני, ככל שקיים בכלל (נושא בפני עצמו גם הוא) לנ"ל?
לא מערכת החינוך האשכנזית-חרדית ולא חה"כ גפני מעלים את הטיעונים האלה בבואם להסביר את מה שאתה מגדיר כ"גזענות" של המערכת. אז כאמור מעלה, נחמד שרוצים לתקוף ונחמד לא פחות שרוצים לתקוף הרבה דברים (שניתן לתמצת את כולם ל'התקפת חרדים שגרתית', אבל ניחא). אבל קשר, אתה מצאת ביניהם? כי גם אתה לא הצבעת על כזה בתגובתך.
ציינתי בהתחלה, אני מבין מאיפה זה בא.
חסידויות אשכנזיות מאז ומתמיד התנשאו על מזרחיים.
זה שתנועת התלמידים החא לא דו סיטרית, אומר משהו.
לא שמעתי על מקרים שבנות החסידות אשכנזית רוצות ללמוד בסמינר לבנות של ש"ס.
מה זה אומר?
הספרדים מודים, הם לא בליגה הזאת.
אז אם אתם מסתפקים בבינוניות, אל תבכו.
אין לכם שאיפה למצויינות. לחסידויות אשכנזיות יש ובגדול

Harrington

Well-known member
מנהל
ציינתי בהתחלה, אני מבין מאיפה זה בא.
חסידויות אשכנזיות מאז ומתמיד התנשאו על מזרחיים.
זה שתנועת התלמידים החא לא דו סיטרית, אומר משהו.
לא שמעתי על מקרים שבנות החסידות אשכנזית רוצות ללמוד בסמינר לבנות של ש"ס.
מה זה אומר?
הספרדים מודים, הם לא בליגה הזאת.
אז אם אתם מסתפקים בבינוניות, אל תבכו.
אין לכם שאיפה למצויינות. לחסידויות אשכנזיות יש ובגדול
או, סוף סוף פוסט שנטו מדבר על נושא הדיון :). אשריך צדיק, ידעתי שאתה מסוגל!

לגופם של דבריך, בהחלט יתכן שאתה צודק. עם זאת סיפא דבריך אני לא בטוח שנכון. זה בדיוק מה שש"ס ניסתה (והצליחה במידה רבה) לעשות, להוציא את המזרחים מתחושת ה'אנחנו פחות טובים'. אז נכון, יש ספרדיות שמבקשות ללמוד בסמינרים של הקהילה האשכנזית. אגב, בהרבה מאוד מקרים בכלל לא מדובר ברצון של אותן ספרדיות, אלא בחלוקה שהעירייה עושה על-פי מקומות פנויים. אבל אין ספק שיש גם כאלה שבאמת מעוניינות ללמוד דווקא אצל 'האחרים'.

יתכנו לכך כלל סיבות. צריך לשאול את הורי אותן תלמידות מה עומד מאחורי זה מבחינתם. אצל חלקם זה מן הסתם אכן התחושה שהסמנריונים האשכנזים טובים יותר, שהחינוך בהם איכותי יותר. אצל אחרים יתכן שזה עניין דתי, במובן זה שתיתכן תחושה שהספרדים מקלים בדברים שהאשכנזים מקפידים עליהם (למשל הורים עם טלפון לא כשר וכיו"ב). אצל עוד אחרים זה בס"ה עניין של מנהג משפחתי קדום. ההורים למדו במקום X אז הם שואפים שגם ילדיהם ילמדו שם. ים של אפשרויות.

מה באמת? לא יצא לי להיתקל בספרדיות (בוגרות) שפחות מחונכות או משכילות מאשכנזיות. יש את הגזענות המובנית בקטע הזה, אבל בתכל'ס, גם אם בגיל התיכון זה חשוב להורים, בפועל, במבחן התוצאה, אני לא מכיר בעיה מיוחדת בנושא. אלה מצוינות ואלה מצוינות.

בון דוק

Well-known member
או, סוף סוף פוסט שנטו מדבר על נושא הדיון :). אשריך צדיק, ידעתי שאתה מסוגל!

לגופם של דבריך, בהחלט יתכן שאתה צודק. עם זאת סיפא דבריך אני לא בטוח שנכון. זה בדיוק מה שש"ס ניסתה (והצליחה במידה רבה) לעשות, להוציא את המזרחים מתחושת ה'אנחנו פחות טובים'. אז נכון, יש ספרדיות שמבקשות ללמוד בסמינרים של הקהילה האשכנזית. אגב, בהרבה מאוד מקרים בכלל לא מדובר ברצון של אותן ספרדיות, אלא בחלוקה שהעירייה עושה על-פי מקומות פנויים. אבל אין ספק שיש גם כאלה שבאמת מעוניינות ללמוד דווקא אצל 'האחרים'.

יתכנו לכך כלל סיבות. צריך לשאול את הורי אותן תלמידות מה עומד מאחורי זה מבחינתם. אצל חלקם זה מן הסתם אכן התחושה שהסמנריונים האשכנזים טובים יותר, שהחינוך בהם איכותי יותר. אצל אחרים יתכן שזה עניין דתי, במובן זה שתיתכן תחושה שהספרדים מקלים בדברים שהאשכנזים מקפידים עליהם (למשל הורים עם טלפון לא כשר וכיו"ב). אצל עוד אחרים זה בס"ה עניין של מנהג משפחתי קדום. ההורים למדו במקום X אז הם שואפים שגם ילדיהם ילמדו שם. ים של אפשרויות.

מה באמת? לא יצא לי להיתקל בספרדיות (בוגרות) שפחות מחונכות או משכילות מאשכנזיות. יש את הגזענות המובנית בקטע הזה, אבל בתכל'ס, גם אם בגיל התיכון זה חשוב להורים, בפועל, במבחן התוצאה, אני לא מכיר בעיה מיוחדת בנושא. אלה מצוינות ואלה מצוינות.
ישיבות הבנים של ש"ס איכותיות
הם צריכים להקים גם לבנות סמינרים איכותיים

Harrington

Well-known member
מנהל
ישיבות הבנים של ש"ס איכותיות
הם צריכים להקים גם לבנות סמינרים איכותיים
מי קבע שהסמינרים לבנות לא איכותיים? זה שלחלק מהציבור (ובמפורש מדובר בחלק בלבד ואפילו לא חלק גדול במיוחד) יש רגשי נחיתות כלפי העולם האשכנזי, לא אומר שהסמינרים שלהם לא טובים בדיוק כמו אלה של העדה השניה. נסה לחשוב על נשים מזרחיות שאתה מכיר מול נשים אשכנזיות. האם נתקלת בהבדל משמעותי בחינוך או בהשכלה שלהן? לכל עדה יש כמובן את התרבות שלה והדרכים שלה, אבל אני לא מכיר פערים גדולים. התחושה הזאת, כאמור מעלה, קיימת בגילאים מסוימים והורים שמבקשים להשיג את המקסימום לבנותיהם, מרגישים לעתים צורך ללכת על הסמינרים האשכנזים דווקא. אבל בהמשך החיים הדברים* לא באמת מורגשים.

* הכוונה לפערים תיאורטיים, לא מדבר כאן על רגשי הנחיתות שבהחלט יכולים לבוא לידי ביטוי גם בשלבים מאוחרים יותר בחיים, אם כי לאו דווקא בקרב הנשים עצמן.

צביקה5311

Well-known member

אני מדבר על עובדות. עליתי לארץ בגיל 11 (1972)
במו עיני ראיתי תינוקות שבקושי שתחילו ללכת, מי משגיח אליהם? מי אומר להם מה מותר ומה אסור? אח או אחות בני 3-4. אמא או אבא לא משתלטים.
זה מה שקורה כשהורים יודעים בעל פה את פרשת השבוע אבל בורים מוחלטים בניהול חיים.
גם חתולים יודעים להתרבות.
בשביל פרו ורבו לא צריך מפלגה, נכון. צריך כמה רבנים מנותקים מהמציאות שהציבור על עיוור הולך אחריהם.
ש"ס הקימה חינוך, רק כדי להציל ילדים מהרחוב, מי חשב בכלל על רמת ההשכלה?
מה הפלא שדרעי, בעל אמצעים, שלח את בנותיו אל אשכנזים?

Harrington

Well-known member
מנהל
זאת אמירה נחמדה, אבל אין בכוחה לחבר בין נושאים שאין כל קשר ביניהם :). גם אם כל מילה שכתבת למעלה היא עובדתית נכונה (ובכלל לא נכנסתי להיבט הזה), זה לא יוצר קשר יש מאין.
במו עיני ראיתי תינוקות שבקושי שתחילו ללכת, מי משגיח אליהם? מי אומר להם מה מותר ומה אסור? אח או אחות בני 3-4. אמא או אבא לא משתלטים.
מברוק. וזה קשור למערכת החינוך החרדית-אשכנזית ולאי-התלהבותה לקבל תלמידות מזרחיות, כיצד בדיוק?
מברוק. וזה קשור למערכת החינוך החרדית-אשכנזית ולאי-התלהבותה לקבל תלמידות מזרחיות, כיצד בדיוק?
אשריהם.
בשביל פרו ורבו לא צריך מפלגה, נכון. צריך כמה רבנים מנותקים מהמציאות שהציבור על עיוור הולך אחריהם.
שום קשר לרבנים (שוב התקפה/השמצה חסרת כל קשר לעניין במסווה של "אני מדבר על עובדות"?). אלו לא הרבנים שמורים לצאן מרעיתם לפרות ולרבות. זאת התורה, קרי הקב"ה. כך מאמין היהודי המאמין ומסיבה זו מקיים היהודי שומר המצוות את המצווה. קשירת הרבנים לעניין קיים רק בדיונים עם חילונים שלא ממש מבינים את הקטע, את העולם התורני, או שסתם מנסים, כמוך כאן, להשחיל עוד התקפה על עוד נושא על אף שאין לו שום קשר לכלום :).
כן, כך כתבת גם למעלה. שוין. אז למדנו שדרעי שלח את בנותיו לחינוך אשכנזי. פויה גדול. וכעת לשאלה מה הקשר בין 800 הנושאים שתקפת בדבריך (אלו או הקודמים) לנושא הדיון/שרשור שלך עצמך?

בון דוק

Well-known member
כלומר אתה שייך לעלייה של גולדה שנתנה לך אמצעים על חשבונם
הם היו כאן קודם.

evglev1

Well-known member
מנהל
"זה בגלל שהילד מרוקאי"?
רוב האסירים מזרחיים.
פרו ורבו זה גם אצל גפני, שאייכלר מהמפלגה שלו חגג את ביטול לימודי הליב"ה שכפה לפיד כשר אוצר. שלא להזכיר שש"ס עצמה הוקמה בגלל הגזענות של אגודת ישראל (אז לא היה פילוג לדגל התורה ואז איחוד ליהדות התורה). החרדים המזרחיים גם היו שמחים להתגייס, זה הליטאים מחזיקים אותם בגרון ומתייחסים אליהם כאל חיות מחמד. החרדים הליטאים בזים לכל מה שהקידמה של המאות ה-20 וה-21 הביאו לאנושות.

צביקה5311

Well-known member
פרו ורבו זה גם אצל גפני, שאייכלר מהמפלגה שלו חגג את ביטול לימודי הליב"ה שכפה לפיד כשר אוצר. שלא להזכיר שש"ס עצמה הוקמה בגלל הגזענות של אגודת ישראל (אז לא היה פילוג לדגל התורה ואז איחוד ליהדות התורה). החרדים המזרחיים גם היו שמחים להתגייס, זה הליטאים מחזיקים אותם בגרון ומתייחסים אליהם כאל חיות מחמד. החרדים הליטאים בזים לכל מה שהקידמה של המאות ה-20 וה-21 הביאו לאנושות.
ועדיין, הספרדים מקבלים את הגזענות של החסידויות האשכנזיות די ההכנעה.
אילו זה היה קורה בחינוך חילוני ממלכתי, האדמה היתה רועדת

בון דוק

Well-known member
ועדיין, הספרדים מקבלים את הגזענות של החסידויות האשכנזיות די ההכנעה.
אילו זה היה קורה בחינוך חילוני ממלכתי, האדמה היתה רועדת
רוצה לעדכן אותנו למה יש בתי ספר נפרדים למועצות האזוריות
זו גזענות פר אקסלנס

למעלה