שוב היי לכם

שוב היי לכם ../images/Emo140.gif

אם אתם זוכרים, לפני חודשיים בערך, התחלנו עם ריטלין 10 מ"ג בהדרגה, כדי לבדוק אם זה עוזר לADD קל של הבת שלי (בת 9) מכיון שלא הצלחנו לעמוד במשימה השבועית הזאת, כי לא תמיד הילדה רצתה לאכול בבוקר לפני הכדור וגם בגלל שיומיים מתוך זה, לא הלכה לבית הספר. לכן, לאחר שהילדה ביקשה שננסה שוב, התחלנו שוב פעם השבוע יומיים ראשונים חצי כדור ומהיום השלישי כדור שלם. אני רואה שיפור בכתב שלה במחברות, ואני רואה שיפור גם בהתנהגות שלה (יודעת שזה לא קשור לכדור כל כך), המורה לא התקשרה לדווח לי על התנהגות לא טובה בכתה (שזה מצוין
) השאלה שלי היא: הרי יש תופעות לוואי שהזהירו אותי מפניהם (כאבי בטן,רייבאונד, חוסר תאבון ועוד) אבל לבת שלי אין תופעות לוואי (לא שרוצה שיהיה), ונראה שהכל בסדר מה זה אומר? שאולי מינון הכדור נמוך לה? האם הכדור באמת משפיע, או שסתם מיקרי שהיא בסדר בכיתה עכשיו? יש מקום לבירור בענין מול הרופאה???

b a r b a i m a

New member
זה אומר שאתם בדרך הנכונה והכל

נהדר
גם לבן שלי לא היו תופעות לוואי לא כאבי בטן, לא חוסר תאבון (היום יש חוסר תאבון כי הוא מקבל קונצרטה) הילדה שלך בת 9 - מה היא אומרת?היא מרגישה שינוי? מאד חשוב לשאול גם אותה. לגבי המורה...בקרוב בטח יהיו אסיפות הורים - תהיה לך הזדמנות לגשש ולשאול איך הילדה. לגבי הרופאה - אם אין תלונות, והילדה בסדר...לדעתי אין צורך ללכת אליה אלא למעקבים שנדרשים. בהצלחה

סירוקית

New member
סופעונה יקרה:

המינון - כדור אחד נשמע בסדר, אלא אם כן היא מעל משקל של 30 ק"ג. אם היא מעל - אולי צריך להוסיף רבע כדור, כמובן בהתייעצות עם הרופאה. חוסר תופעות לוואי אכן יכול להצביע על מינון נמוך מדי, למרות שאני מכירה אישית ילד שאוכל יפה כשהוא תחת השפעת ריטלין. כשמתחילים - צריך להמשיך. תנסי שהיא תאכל משהו קטן עם כוס חלב או שוקו ולא לוותר על הכדור. זה מאד מבלבל עבור הילדה, כי ההרגשה שלה משתנה כל יום. היא ילדה גדולה, אפשר להסביר לה את החשיבות של ארוחה קטנה לפני התרופה. אם תתמידו - תוכלו להיות בטוחים שהשיפור בתפקוד שלה אינו מקרי אלא הוא תוצאה של הטיפול התרופתי. אם הילדה לא הולכת לביה"ס, עדיין אפשר לתת לה כדור ואז תוכלו לראות אותה תחת ההשפעה כשהיא בבית. הכדור משפיע עד 11:30 בערך, כך שסביר שאתם לא רואים את הריבאונד, אלא הוא עובר עד שהיא מגיעה הביתה. אל תדאגי, כל ההתחלות קשות. בהצלחה!!

סירוקה ../images/Emo39.gif

הבת שלי שוקלת יותר מ 30 ק', קרוב ל 50 ק' השבוע היא מקפידה לאכול את המשהו הקטן שאני מכינה לה, ואני מרוצה מזה. כל הזמן אומרת ומשננת לה שזה חשוב לפני הכדור

../images/Emo39.gif

הבת אומרת שגם היא מרגישה שינוי, וטוב לה עם זה שגם המורה מאד מרוצה ומצ'פרת אותה בפרסים התקשרתי למורה היום כדי לברר, והמורה אמרה "בלי עין הרע, טפו טפו טפו, הילדה שלה מפתיעה"

05 מיכל

New member
למה השיפור בהתנהגות לא קשור?

קשור וחצי, וגם מלמד אותך משהו: ההתנהגות השלילית לא היתה בחירה חופשית. עם הכדור יש לה בחירה חופשית, ואז היא בוחרת להתנהג יפה. מה שזה מלמד אותך על הילדה שלך? נכון! שהיא ילדה טובה שרוצה להתנהג יפה! (אל תשכחי לתת לה קרדיט על זה!) כמו שאמר הבן שלי כשהתחיל לקחת רטלין: "כשאני עם הכדור, אם אני רוצה לא לפטפט - אני יכול."

../images/Emo39.gif

בדיוק מקודם כשחזרה וסיפרה שהיה קצת "בעיות" עם ילדה אחרת מהכיתה (שתיהן כמו חתול ועכבר
) אבל יחסית לפעמים קודמות עם אותה ילדה, זה היה עדין
כל הזמן עובדת איתה על חיזוקים חיוביים

mic295

New member
לדבר עם המורה

קודם כל נורא כיף לשמוע לדעתי חשוב לשאול את המורה מה קורה בכתה. את לא מתה מסקרנות? בטוח יש הורים קרציות שכל הזמן מתקשרים. תתקשרי גם את פעם אחת או שתעשו מחברת קשר לצורך המעקב בהתחלה אצלנו הילד בגן חובה ואפילו שמחברת קשר זה לא דבר מקובל בגן - גם הגננת וגם הגננת המחליפה משתפות פעולה ורושמות לי וזה ממש נהדר. הגננת אמרה שגם אחרי שהכדור גומר להשפיע זה עדיין משליך על כל היום (יום לימודים ארוך). כי הוא מתחיל את היום כמו שצריך, אז ממש חבל שתעשי לה הפסקות גם הבן שלי לא רעב בבוקר. אנחנו יוצאים ב-7 מהבית. אז אני מתעקשת איתו על 4 כפיות מעדן. זה משהו כמו חצי מעדן וזה הולך מצויין. הוא מסכים בשמחה כי הוא, כבר בגילו הצעיר, מרגיש שהכדור עוזר לו בהצלחה

בטח שמתה מסקרנות

חשבתי שהמורה בעצמה תתקשר אלי, ותתפעל מהשינוי והשיפור, כי הילדה שלי עשתה המון בעיות לפני כן. אז התקשרתי אני היום, כבר הייתי ממש סקרנית, והמורה אמרה "טפו טפו טפו בלי עין הרע, הילדה מפתיעה לחיוב, אין לי שום בעיות איתה השבוע"
הפעם לא אעשה הפסקות, השבוע דוקא זה היה מצוין ועיקבי, כולל הארוחה הקטנה שלפני הכדור. האם אפשר לוותר על הכדור בשבת? כי השבת היא אצל אבא שלה ואני לא אוכל לראות את ההשפעה של הכדור.

mic295

New member
כן

אני לא נתתי בשבת ולא ב-10 ימים של פסח לי יש נסיון רק של חודש, אבל לפי מה שהבנתי מהפורום ומשיחות עם אנשים - אין צורך לתת בשבת או בחופשים, אלא אם כן הילד מרגיש צורך או שיש איזה ארוע חשוב שההתנהגות בלי ריטלין לא מתאימה בו. שהאבא ישבור את הראש

אבל

אם מדובר בחופש של כמה ימים כמו פסח למשל כשמתחילים שוב, שוב צריך בהדרגה? או שישר כדור שלם?

mic295

New member
ישר

שוב, אין לי הרבה נסיון, אבל אני התחלתי ישר ותחשבי שהבן שלי קטן ב-3 שנים וזה היה מעולה. ביום שישי הוא קיבל, אח'כ שבת לא ואח'כ מיום ראשון ובינתיים כל יום יש לי דיווח מהגננות שהכל (טפו טפו טפו) מעולה

וואלה, נשמע ממש מעודד

ואני חשבתי שכל פעם שעושים הפסקה, צריך להתחיל בהדרגה
שימשיך טוב אצלכם

סירוקית

New member
הפסקה בריטלין:

ראשית, תבדקי שוב טוב טוב את עניין המינון בהשוואה למשקל. אם הילדה שוקלת כ 50, כדור אחד ממש לא מספיק. הוא עושה אפקט מסויים, אבל לא האפקט המיטבי. בחופשים אפשר להפסיק, תלוי בהרגשה שלכם ושל הילדה. לאחר הפסקה של כמה ימים אצלנו מתחילות שוב תופעות לוואי חזקות יותר, כאבי ראש ובטן ובחילה. הן חולפות אחרי כמה ימים, כשהגוף שוב מתרגל. לא מתחילים שוב בהדרגה, אבל אם יש תופעות חזקות - אפשר לתת אקמול ליום-יומיים הראשונים.

אוקיי הבנתי

חושבת שבשיחת טלפון יכולה רופאה לאשר הגדלת המינון?? איך זה עובד בדרך כלל? חייבים ללכת לרופא בשביל זה?

סירוקית

New member
כן. אנחנו מטופלים דרך המכון

להתפתחות הילד, ושם מקובל לשוחח עם הרופאה על דברים כאלה (כמובן בתנאי שהיא מכירה את הילד מקודם) בטלפון או להעביר לה שאלה בפקס והיא מתקשרת חזרה עם תשובה. הרופאה מעדיפה ככה, כי זה מקטין את כמות התורים המוזמנים... רק מה, את צריכה שהיא תכין לך מרשם חדש, עם המינון הנכון. כמה שתדווחי לה מהר יותר, היא תבין שחשוב לך לבדוק שוב את המינון.

yonitbrk

New member
לדעתי תני לזה עוד קצת זמן

חוסר התיאבון זו תופעה ידועה ומוכרת, אצל כל אלה,שאני מכירה,אשר נוטלים ריטאלין, אך לגבי שאר התופעות, לא מחייב שיהיו. אצלנו ריבאונד מופיע בסוף ההשפעה של הכדור, אך למשך של 20-30 דקות וזה חולף, כאבי בטן וראש לעיתים, לא יכולה לאמר לך מתי, כי זה מאוד לא עיקבי.

למעלה