שוב. הזמנה.

אמץ

New member
וכל עובדי הרשויות כמובן קיבלו כסף..

לוועדים הקטנים אין כוח בהסתדרות ומרכזי המפלגות ולכן לא ממש דואגים להם. ולאנשי הצבא (שגם הם עובדים, לא?) הוא לא דאג ולא ידאג, כי אין להם ועד, אין להם כוח במרכזי המפלגה, ואם ייפגעו, לא יזיז לו ולאחרים.

זו לא הסיבה

לכוחות הבטחון לא היה ולא יהיה וועד וזאת מסיבות מובנות. תקרא קצת בארכיון של גלובס ותראה כמה מאמץ עשתה ההסתדרות כדי לדאוג לעתידם של עובדי "קלאבמרקט" שפשטה את הרגל, תקרא קצת על המאבק של עמיר פרץ לטובת עובדי חברות כח האדם, שכר מינימום ויש עוד הרבה דוגמאות. דרך אגב, לאנשי הקבע יש את ראש וועד העובדים החזק במשק, הרמטכ"ל (גם הוא עובד, לא?!).

וקצת על היאוש...

היאוש הוא האויב הגדול ביותר של הדמוקרטיה. המרחק בין היאוש לדיקטטורה הרבה יותר קטן ממה שחושבים. כל אחד יכול לנסות ולהשפיע, זה לא חייב לבוא ממניעים אישיים. הכי קל לשבת בבית ולצעוק שכולם קקות.

mic1511

New member
יואב כל אחד עושה בדרך שלו בוא לא

נתחיל גם פה כי לא נראה לי שתצא מזה ראש.

שוט. אין לי בעיה.

אני חושב שהתכוונת לאמר, ותקני אותי אם אני טועה, "יש אנשים שונים שעושים דברים שונים, כל אחד בדרכו" וזה מקובל עלי ואני מכבד כל אחד כזה. כי לא כל אחד עושה, בדרך שלו, לפי יכלתו, לטובת אחרים.

אמץ

New member
הרמטכ"ל?

הוא לא יושב ראש של שום ועד עובדים ולא יכול לשנות שום גזירה כי אין לו כוח כמו למגזרים אחרים במשק שמשביתים. עמיר פרץ ידע להשבית מגזרים שלמים כהזדהות עם מפוטרים אחרים כשרצה (והיה משתלם לו), אבל לא היה אכפת לו מאנשי הצבא, כי לא יצא לו מזה כלום וכמו שאמרתי זה אפילו טוב בשבילו, כי יוריד את מכסות הפיטורין מהוועדים שלו... ואני לא יושב בבית ו"צועק שכולם קקות", אבל בנושא הזה, עמיר פרץ לא עושה עלי שום רושם טוב.

יואב, אבל אחד קטן

לפני מספר שנים התברר לי , שלהסתדרות אינטרס די ברור, לפטר עובדים , שעובדים במקומות עבודה דרך חברות כוח אדם. היחס של ההסתדרות לעובדים אלה גובל ביחס של אדונים לעבדים, נוח להם שעובדים אלה, שעפ"י רוב אינם חברי הסתדרות או ועד כלשהם, יפוטרו, מצד אחד, ומצד שני, חלק מחברות כוח האדם, שייכות, שים לב לזאת, להסתדרות עצמה. נוח מאוד לומר שההסתדרות דואגת לעובדים, אבל במסווה של הדואגת לאנשיה היא מפטרת את האנשים שהיא מעסיקה. וכל השאר זיל גמור.......

למעלה