שוב גמילה

שוב גמילה../images/Emo19.gif

טוב, אז סימנים יש כבר מזמן. רודפת אחרינו לשרותים. מודיעה שעשתה. קובעת מתי להחליף טיטול. מורידה לעצמה את המכנסים ומבקשת לשבת על האסלה. מודדת את הישבנון באדיקות ערב ערב. זה כולל השמעת קולות פשפוש ולחיצה של שריר הבטן. מעולם לא עשתה באסלה או באמבטיה. רק בטיטול. השאלה מתי להוריד. להחליט שזהו, מנסים. אין לי בעיה לחכות עוד ואין לי בעיה להתחיל עכשו. מה שכן, אני יותר מאשמח אם היא תיגמל לפני שיכנסו טיטולי ניו-בורן אלינו הביתה, בתחילת יולי, אמצע תמוז.

maya100

New member
אני הייתי מנצלת את חופשת פסח הקרבה

ובאה להוריד טיטול ובכלל, להסתובב ערומה בבית (או עם חולצה). העירום נותן תחושה מצויינת של הצרכים ואז אפשר לקשר את התוצאה עם הישבנון/שירותים. הייתי עושה את זה מאוד ברגישות - שמה לב לכל סימן קטן של חרדה, כדי לוודא שזה לא מוקדם מידי. ולגבי הכניסה של NB אליכם הביתה - אני ממליצה לך לא לפתח ציפיות, כדי שלא תיאלצי להתאכזב. תזרמי איתה - כן כן, לא לא (ואגב, יכול להיות שבכל מקרה תהיה רגרסיה עם הולדת חכונא)

לאה_מ

New member
מסכימה עם מאיה, וגם

היתרון של החופשה הוא, שאם תראי שבכל זאת היא לא מעוניינת להוריד לחלוטין את הטיטול, עדיין תקופת הביניים של העירום לא תהיה בגדר נסיון לא מוצלח.

ומוסיפה

להמנע מללחוץ אפילו לחץ סמוי, כי בסוף עוד תמצאי את עצמך הרבה אחרי יולי עם יותר ממידת חיתולים אחת בבית

Shellylove

New member
למה "להוריד וזהו"?

את מציעה לה ללכת בלי? היא מכירה את האפשרות?

כמה אני מרגישה בבית פתאום../images/Emo8.gif

יותר מכרגיל. היא מבקשת לפעמים לא להלביש טיטול חדש לאחר ההורדה. אבל לא יותר מכמה דקות. ועוד שאלה. חופשת פסח קצת בעייתית מבחינת נסיעות. אז איך עושים את זה? מציעים לה בבית ללכת בלי וכשיוצאים להלביש? ובעצם, היא לא ממש בחופשה. מבחינתה הכל כרגיל. היא הולכת לגן עד סוף השבוע. ועוד בעניין הגן. אין שם גמילה קבוצתית. ילד ילד לפי צרכיו והוריו.

Shellylove

New member
תני לה לקבוע

היא הרי שבלולה חכמה. אחרי החלפת טיטול את יכולה לא להציע לה חיתול חדש, אלא לתת לה לבקש. לא הייתי מורידה לה בנסיעות אלא יותר בבית או אם אתם בחוץ (ים, פארק, מפגשי פורומים שונים
).

לגבי החלפת טיטול

כפי שאת יודעת אני פריק של ניסוחים וסמנטיקה... בד"כ אני לא מציעה לה להחליף. היא אומרת "עכשו טיטול" ומגיעה אלי עם טיטול נקי. כך שמבחינתה זה להחליף. אם היא הרבה שעות עם אותו אחד, או שהוא מחורבן אני מציעה לה להחליף. גם אז, אם היא מסכימה היא מיד רצה להביא אחר.

לאה_מ

New member
גם אורי היה מבקש טיטול חדש

ואת יודעת מתי הצלחתי הכי טוב להשאיר אותו עירום? או מחוץ לבית במקום ש"דורש" עירום (שפת הים) או בבית, נניח לפני האמבטיה (הייתי מפשיטה אותו ואז לא רצה למלא מים באמבטיה), או אחרי שיוצאים מהאמבטיה... בקיצור "סביב" כל מיני דברים שדורשים התפשטות מטיבם.

אפרתש

New member
רק שלי נודיסטיות?

הגדולה התרוצצה עירומה בערך חודשיים לפני הגמילה ה"מוחלטת". הקטנה עוד רחוקה מגמילה, אבל היא כבר מתרוצצת עירומה. נסי להוריד לה את החיתול ולא לשים חדש. או להציע שתשימי אותו עוד מעט.

Shellylove

New member
אם בסמנטיקה עסקינן

הרי שטיטול הוא שם ג'נרי שנגזר מהמותג טיטולים. זו לא "המילה התקנית" לחיתול חד-פעמי. ולגבי החלפת שבלולות- כשהיא מביאה את החיתול, תשאלי אותה אם היא רוצה להישאר קצת בלי.

../images/Emo6.gifהגולם הזה כבר ענק

אני שמעתי מי שאומרים "טיטול" בד. וחוץ מזה, שלנו באמת טיטולים.
שאחליף לך תפנוק?

מעדכנת../images/Emo158.gif

היום פתאום ביקשה תחתונים. הצעתי לה להוריד טיטול וללבוש תחתונים. מהשעה 5 עד 7 וחצי הייתה ללא טיטול. לבשה והורידה חליפות. ישבה מדי פעם על האסלה. אבל לא עשתה כלום. אז איך אפשר לגמול ילדה שלא משתינה???

ציפי ג

New member
אני מבדילה בגמילה בין 3 שלבים

יש שלב ההתאפקות, שלב המיקום מחדש ושלב ההתרגלות להיות ללא חיתול. אני חושבת שאחת הבעיות הגדולות בגמילה לא נובעות מחוסר יכולת התאפקות, אלא מכך שהילד התרגל להיות כל הזמן מחותל, ולהתרגל להיות ללא חיתול, זה כמו להתרגל ללכת בגופיות אחרי שהלכת כל חייך בשרוול 3/4. אני חושבת שהעדר חיתול הוא אובדן גדול מאוד לילד. אם הילדה מסוגלת להתאפק שעתיים, אז אין לה בעיית התאפקות. עכשיו היא צריכה לסגל לעצמה שני הרגלים חדשים - מיקום אחר, כלומר לא לעשות בכל פינה, אלא רק במקום אחד, ולהיות ללא חיתול. אם היא יזמה את ההתפשטות, זה דבר נהדר - היא יזמה חלק חשוב מהגמילה. אם היא לא מוכנה לעשות בשירותים, זאת אומרת שהיא מתקשה להביא את עצמה לעשות רק במקום שיועד לכך. תשאלי אותה איפה היא מעדיפה לעשות. אולי בסתר בסתר היא כבר סיגלה לעצמה איזו פינה בבית ששם היא בד"כ מטילה שתן, והיא תשמח אם תשימו לה שם סיר.

לאט לאט

כשאת אומרת מתאפקת- את מתכוונת לכך ש"אין לה פיפי" נכון? לא שהיא נמנעת מלעשות. מקוה שהבנתי נכון. אין אצלנו עוד בד"כ כי התחלתי רק לפני יומיים. אהבתי מאד את הנתוח צפי, תודה.

שרוֹן

New member
אני אוסיף כאן ואומר

שגם עידו היה מתאפק מצטיין שהתקשה לשחרר, והזרם הראשון שיצא לחלל האוויר היה על דשא "צמא", ועל עץ שרצה לשתות. זאת אומרת השיחרור הראשון היה חלק מסיפור. אח"כ היה קל לעבור עם היכולת "לשחרר לפי החלטה" - לשירותים. אגב, עם הקקי אנחנו עדיין שמים חיתול. בקיץ הבא נמצא אדמה שזקוקה לדישון(?!)...ונעבור זריז לשירותים, אינשאללה.

אז איך באמת אפשר לדעת

אם היא מתאפקת או שסתם "אין לה פיפי" היא לא נראית לחוצה. משחקת ומשתוללת כרגיל ומדי פעם נכנסת לשרותים למדידת אסלה. איך ששוכחים מהר...כולה 7 שנים מהגמילה הסטראופונית שלנו.

ציפי ג

New member
על סמך פעם אחת אי אפשר לדעת

אבל על סמך כמה פעמים כבר אפשר. אפשר גם לחוש את שרירי הבטן המאומצים להתאפקות.

למעלה