שוב בעית n-tier... ג´ט כן ODBC לא?

שוב בעית n-tier... ג´ט כן ODBC לא?

יש לי בעיה מוזרה - יש לי DLL שדרכו אני מתקשר לDB שלי. מוגדר לי DSN בשם X שמצביע לקובץ ACCESS. כשאני מגדיר connection string כזאת:
Private Const CONN_STR = "Provider=MSDASQL.1;Persist Security Info=False;Data Source=X"​
זה עובד לי רק כשאני קורא ל DLL מתוך תוכנת VB, ודרך דף ASP הוא לא מצליח לפתוח את ה connection. כשאני מגדיר connection string שיעבוד עם JET, ישירות עם הקובץ, ככה:
Private Const CONN_STR = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=E:\x.mdb;Persist Security Info=False"​
אז זה עובד לי גם דרך ה ASP. יש סיבה לתופעה הזאת?

oferbar

New member
כנראה הרשאות

מן הסתם אתה רץ בהרשאות Administrator אבל ה- ASP רץ כמשתמש IUSR_machine או IWAM_machine כאשר machine זה שם המכונה. אי לכך עליך לדאוג שלאפליקצית ASP יהיו הרשאות גישה מתאימות, הן לקבצים או ל- registry. הדרך הקלה ביותר לדבג בעיות הרשאה לקבצים היא עם כלי filemon ול- registry עם regmon את שניהם אפשר להשיג ב: http://www.sysinternals.com תוכל גם להריץ את האפליקציה תחת VID ולראות מה השגיאה שחוזרת, אבל זה לא בהכרח יעזור לך למצוא את התקלה. בהצלחה עופר

תודה, ושאלה בנושא - איך משנים?

אכן, ה ASP רץ כ IWAM_MACHINE. איך אני מגדיר של ASP יהיו ההרשאות המתאימות, או לחילופין - מאפשר גישה ל ODBC בהרשאות נמוכות יותר?

תודה - פתרתי את הבעיה.

טעות מטומטמת - ה DSN היה USER ולא SYSTEM.
תודה רבה על העזרה! גם בבעיה הקודמת!

למעלה