שוב אני

Woking

New member
שוב אני

בעקבות ההתעלמות ההפגנתית של תפוז מהבקשה שלי שהם יפרסמו הבהרה בעניין החסות שהם נתנו לרשומה "ההיא", החלטתי להעלות עצומה שקוראת להם לעשות כן. אודה לכם אם תצטרפו.

Woking

New member
../images/Emo41.gif לתשומת לב מי שחתם על העצומה ../images/Emo41.gif

הובא לידיעתי שלפחות במקרה אחד החתימה לא נקלטה. אם הצטרפתם לעצומה, אנא בידקו כי שמכם מופיע ברשימת החותמים. במידה ולא, אנא נסו שוב. אם גם אחרי נסיון חוזר, שמכם לא מופיע, אנא שילחו לי מסר. תודה.

Woking

New member
../images/Emo41.gif סיכום ביניים ../images/Emo41.gif

ראשית ציטוט מתגובה שקיבלתי מתפוז: אינני חוששת מלהתנצל בפניך על כך שנפגעת בשל העובדה שיש גולשים שסבורים אחרת ממך, ועל כך שהם פורסמו בעמוד הבית. לא אוכל להבטיח לך שלא נחזור על קידומים שלא ימצאו חן בעיניך. אם כן, צר לי על כי נפגעת בגין הפרסום. כלומר, ההתנצלות של תפוז מטילה את האחריות על הגולש. תפוז מצטערים על אי הנוחות שנגרמה לי בשל דעותי, אבל לא חוזרים בהם מהחסות שנתנו להודעה. תפוז לא מבחינים בין דעה קיצונית שנהנית מחופש הביטוי, לבין דעה שאינה לגיטימית. עד עתה הצטרפו לעצומה קצת יותר ממאה אנשים. למען האמת זאת אכזבה, שכל כך מעט אנשים, שלכאורה אמורים היו להפגע מההתנהגות של תפוז, מוכנים לעבור על כך בשתיקה. אני מסכים שזהו עניין פעוט, אבל דווקא בגלל זה, אם אי אפשר להשיג משהו כל כך קטן, אז איזה סיכוי יש לקדם את זכויות הקהילה ההומולסבית בישראל, או זכויות מיעוטים בכלל. אני שב וקורא לאנשים להביע את דעתם. אפשר לחתום על הרשומה בשם המשתמש בתפוז ולתת אימייל פיקטיבי (למי שלא רוצה להזדהות). תודה.

ro99

New member
זה צפוי

שני usual suspects כשזה בא לדברים כאלו בקונטקסט ישראלי: 1. חוסר היכולת להבדיל בין אספקטים שונים בויכוח ולכן להבין מה בדיוק חורה פה - במילים אחרות העדר מוחלט של הכרות אפילו בסיסית עם יסודות החשיבה/אנליזה קריטית של רעיונות. 2. אפטיות - וכל המוסיף גורע. זה מה שיש. Welcome to the land of milk and honey.

TrigATUSA

New member
יש אולי אנשים שנמנעים מכל קשר

עם מארגן העצומה רק חומר למחשבה

Nirvana0

New member
לדעתי הצנועה,

ולמרות שאני מבינה למה אתה מכוון, אלא שאין במקרה הנ"ל שום קשר בין ה"מארגן העצומה", לתוכן העצומה ומה שהיא באה לייצג. צריך לדעת לפעמים להפריד בין השניים במקרה זה, אולי במקרים אחרים לא, בכל אופן לא במקרה הנ"ל, אלא אם כן יש משהו אחר שלא הבנתי/ ראיתי - אולי תסביר יותר.

TrigATUSA

New member
אני חושב שאם היה מדובר בנושא חשוב

משהו שמתקרב לחיים ומוות הייתי משתדל להתגבר על תחושת הבחילה הקלה שלי אבל כולה הודעה זניחה, באתר זניח למחצה, להרגשתי לא ממש מצדיק השקעה מצידי זכויות הקווירים בישראל לא ממש יקומו או ייפלו על זה, לא משנה מה יגידו דרמה קווינס מסויימים עם הפרעות נרקיסיסטיות אני דווקא חושב שיש מאוד קשר משנותי הרבות בהתארגנויות התנדבותיות למיניהן, למדתי שיש דווקא קשר מאוד ישיר בין אישיותו של המארגן לנכונות של אנשים ללכת בעיקבותיו, ואולי, רק אולי, שזה גם המצב במיקרה שלנו כמו שאמרתי, חומר למחשבה

Nirvana0

New member
ידידי,

מאידך גיסא, אם לא הייתי רואה עכשיו (למטה) את תגובתו של "מארגן העצומה",שלא אהבתי במיוחד, אולי היינו עוד מדסקסים בנושא למחשבה שהעלית. לגבי האם להתרגש או לא כשדברים מופיעים באתר "זניח", נדסקס בפעם אחרת בשרשור אחר, וזה לא בא להמעיט מערך הנושא (אותו העלה ווקינג לראשונה - אאל"ט), פשוט הלו"ז שלי לא עומד בעומס בעבודות שיש לי להגיש. מחד גיסא, מותר לך להגן על עקרונותיך. לילה טוב ושנת ישרים

Nirvana0

New member
תודה רבה, ושכחתי לציין

(האמת לא רציתי... אבל בכל זאת אומר) ששברתי בכוונה את התבנית של מחד גיסא.... ומאידך גיסא..... (זה לא חשוב כל כך, רק מונעת ממי שירצה מחר בבוקר לשפשף ידיים ולהעיר:) חסרות לי הרבה שעות שינה, אני אלך להחזיר כמה עכשיו. לילה טוב

ro99

New member
More food for thought

I apologise in advance for writing in English, but I am very short on time and Hebrew takes too long. The social mechanisms that influence behaviours and attitudes in people are complex. They involve what you consider to be trivial incidents which help by lowering the thresholds of acceptability. By giving the message that it is acceptable to voice views that in any other context would be considered too disgusting to earn a public platform, Tapuz is not just helping legitimise this kind of dissemination of hatred, but also making it easier (for others or for the same person) to go one further next time. Once again, freedom of expression is vital - it's the uncritical highlighting of such views that is the problem here. These kind of background noises, whether or not made by a madman/idiot, make similar or louder noises more acceptable. Ignoring so-called unimportant issues is the default mode in Israel, only the definition of unimportant is very wide ranging. Show me a widespread and involved campaign by the lgbt community for any issue (Jerusalem Pride anyone?) and I'll change my mind. That's why things look as bad as they do: it never is important enough. There is an apathetic and general acceptance of racism and homophobia and so much more because of that. And boy does it show. It makes all the "really terrible" behaviours seem much less of a leap of the imagination and therefore much easier.​

ro99

New member
I pressed send too quickly as usual

I just wanted to make clear the distinction between overt and covert racism/homophobia etc. It's seemingly tiny differences like this that make all the difference. The difference is between the knowledge that your views are socially unacceptable and therefore not voicing them and the knowledge that they are socially acceptable and therefore voicing them without fear. These are all very significant thresholds that determine human behaviour.​

Woking

New member
כבר אמרתי פעם

ואני עדיין סבור כך, שהמאבק הוא לא נגד אלו שמופיע להם קצף בזוויות הפה בכל פעם שהם מדברים על הנושא, אלא הרוב שהם אנשים די מאוזנים ומתונים, ושעדיין חושבים שהומוסקסואליות היא lifestyle choice. אני בהחלט יכול לדמיין אנשים שהולכים ל"רשומה מומלצת" כזאת, מסתייגים מאופן ניסוח הדברים, אבל בהחלט מהנהנים מנטלית, ואומרים: "באמת הם עושים יותר מדי רעש ההומוסקסואלים האלו. אפשר לחשוב!". אני אומר את זה בבטחון, כי לפני שהתעניינתי בנושא, גם אני הייתי כזה. אני בהחלט מסכים שהעצומה היא סערה בכוס תה. דווקא בגלל זה חשבתי שהיא יכולה להצליח, ושזה יתן קצת מוטיבציה לאנשים להלחם על דברים יותר חשובים. זאת אומנם סערה בכוס תה, אבל כל מה שנדרש ממי שלא מסכים עם הרשומה היא להקליד את שמו (לאו דווקא האמיתי). לדעתי זה היה שווה את זה. לסיום, לענין האישיות של מוביל העצומה, אני רוצה לציין שעבר יותר שבוע מאז פרסום הרשומה עד לפרסום העצומה. אם היחידי שהיה מוטרד מספיק מהעניין זה איזה "דרמה קווינס עם הפרעות נרקיסיסטיות", ואני יכול להוסיף גם הטרוסקסואל צדקני, אז בהחלט המצב בכי רע. אם בפעם הבאה מישהו יותר ראוי ירים את הנס זה רק יהיה לטובה העניין.

odedee

New member
גם סערה בכוס תה היה דבר ראוי.

מי יודע, אולי אחד מאנשי תפוז יפנים איזה לקח קטן מכל זה, ובפעם הבאה יחשוב אם באמת ראוי לתת במה לתמהונים כאלה (וזו מילה מאוד מחמיאה לדעתי האמיתית על המחבר הזה). מילא לבזבז עליהם מקום בשרת, אבל זה לא משהו שאני מוכן לראות בשער תפוז (היפוטתית כמובן - אני לא ראיתי את שער תפוז שלוש שנים מינימום).

Woking

New member
תשובה

מי שחושב שהעניין כאן זה כמה חתימות ווקינג יצליח לגייס, באמת עדיף שלא יחתום. האמת זה די מעליב שרק 100 אנשים חתמו עד עכשיו על העצומה שלי (ככה שממש הכנסת לי), אבל זה היה הרבה יותר מעליב אותי אם הייתי הומוסקסואל (או לוקה במחלת נפש, או דיסלקט), ורק ל-100 אנשים היה אכפת שתפוז הפכו אותי ל-freak show שלהם בשביל הרייטינג.

למעלה