שוב אני

terra2

New member
שוב אני

עזבתי את נושא האיגואנה (אחרי חשבון נפש ארוך ומייגע) חשבתי במקום זאת לגדל נחש. הבעיה שלי היא שהנחשים אוכלים עכברים וזה נשמע קשה לשים להם כל פעם עכבר. יש אפשרות להביא להם משהו אחר? ואם אני מתחיל בתחום ואני רוצה לגדול נחש באקווריום מטר איזה סוג הכי גדול אני יכול לגדל? חימום תאורה? וכמה השקעה פיזית וכלכלית אני אצטרך להשקיע? תודה מראש

רן333

New member
יש נחשים שאוכלים חולדות,

אבל זה בטח יפריע לך באותה מידה. ישנם גם נחשים שניזונים מדגים. הנחשים הרלוונטיים לענייננו כאן הם נחשי בירית, אבל חלק גדול מהמגדלים מוצאים שהנחשים האלה לא כל כך נחמדים, בהשוואה למינים אחרים. כנראה שזה עניין של טעם. בכלוב שאורכו פחות ממטר, ורוחבו כ-40-50 ס"מ אתה יכול לגדל פיתון מתכדר. מדובר בנחש לא ארוך במיוחד (רוב הבוגרים מגיעים לאורך של 100-140 ס"מ), אבל די מסיבי. יש עוד מספר מינים שמומלצים לגידול כנחש ראשון. אתה יכול למצוא מספר שרשורים ישנים בנושא, בעזרת אופציית החיפוש המתקדם. אחרי שתחליט על מין הנחש שבו אתה מעוניין, אני ממליץ לקרוא ספרון הדרכה רציני כלשהו שמתייחס לנחש הזה (אתה יכול למצוא מבחר של ספרונים כאלה **כאן**), ורק אז למצוא מקור מתאים לרכוש ממנו את הנחש. קריאת הספרון המתאים תתן לך בסיס מידע מצויין, ותוכל לחסוך לך טעויות רבות. אם הכלוב שלך שקוף, או לפחות בעל חלק שקוף גדול (כמו חלון זכוכית בחזית), וממוקם בחדר מגורים שמואר בצורה נורמלית במהלך שעות היום, אין צורך בתאורה מיוחדת. חימום הוא עניין חשוב כשמדובר בגידול נחשים. רצוי מאוד להכיר את דרישות הטמפרטורה של הנחש שאותו אתה מתכוון לגדל, ולהיערך בהתאם. תוכל למצוא מספר מלים בנושא חימום בהודעה **הזו**. את ההשקעה הפיזית והכלכלית שתדרש ממך קשה לי להעריך. אולי גולשים אחרים יוכלו לעזור לך בזה.

gaichuk

New member
יש גם נחשים שלא אוכלים...../images/Emo8.gif

הבעיה היא שהם לא מחזיקים הרבה זמן...

השקעה כלכלית בגידול נחש

בתור אחד שהתחיל מאפס לגדל נחש, הרי לך העלויות הצפויות: 1. נחש (כי הרי לא תרצה לגדל אוויר) - בממוצע בין 300 ל-500 ש"ח לנחש כבן 6-3 חודשים (מתכדר, כרכן, גופר). לא לקנות בחנויות לחיות, רק אצל מגדל מנוסה. 2. טרריום - יש מגוון עצום של חברות וסוגים שונים (פלסטיק, זכוכית, מכסה עליון, דלתות הזזה, וכו'). בוא נאמר שתמצא את עצמך מוציא בין 200 ש"ח לפלסטיקיה נוחה שתתאים לשנה הראשונה ועד 1000 ש"ח לטרריום זכוכית שילווה אותך משך תקופה ארוכה. אפשר גם לקנות משומש, אפשר גם לבנות. 3. מד טמפרטורה, מד לחות - שוב, סוגים שונים, איכויות שונות. בסביבות 200 ש"ח לזוג מודדים סבירים. 4. חימום - כבל? פד חימום? מנורה? תלוי במה תבחר. אנחנו משתמשים בכבל 15W לזוג מתכדרים שחיים יחד באקווריום מאוורר, ובפד חימום 15W לגופר וכרכן שחיים בנפרד בפלסטיקיות (צמודות, כך שהפד מחמם את שניהם). הפד עולה כ-120 ש"ח. הכבל כ-60 ש"ח למיטב זכרוני. 5. אוכל - נחש צעיר יאכל אחת לשבוע בממוצע, בין ולדה אחת ל-3 (תלוי בגודל הנחש ובגודל הולדה). כל ולדה עולה בין 1.5 ש"ח ל-3 ש"ח, תלוי איפה אתה קונה ואיזו כמות. אתה יכול גם לגדל, אבל זה מסריח. לא ציינתי אביזרים נלווים כמו מסתור, כלי מים, ענף לטיפוס ומצע, היות ועבור נחש צעיר אלו דברים שניתן לאלתר ממה שכבר יש בבית (כלי מים - קופסת פלסטיק קטנה תעשה את העבודה. מצע - נייר סופג. מסתור - כל קופסה אטומה שתעשה לה חור בגודל של הנחש תספיק. ענף - מהגינה, אך יש לחטא היטב. אפשר גם לאלתר - לקחנו את הבסיס של גליל הנייר ועשינו בו חריצים - ראה התמונה המצורפת). בקיצור, נראה לי שבהשקעה ראשונית של כ-1,000 ש"ח אתה יכול לארגן מרחב מחייה נחמד מאד לנחש.

terra2

New member
בעניין הולדות

נראה לי קצת אכזרי לתת לנחש לאכול ולדות ועכברים אי אפשר להביא לו בשר רגיל שניצל או משו כזה??

רן333

New member
יש נחשים, כמו פיתונים בורמזיים,

שבד"כ ישמחו לאכול חתיכת עוף, או כל דבר אחר שמריח מעוף. אבל: 1. לא בריא להאכיל נחשים בחלקי בעלי חיים (כמו תרנגולות). כדי לספק את הצרכים התזונתיים שלהם, יש להאכיל בבעלי חיים שלמים. 2. אם אתה שואל אותי, האכלה בעכברים מתים לא כרוכה בשום אכזריות מיותרת. אני לא רואה מה "אכזרי" בזה יותר מהאכלת הנחש (או האכלת בני אדם) בחלקים של תרנגולת מתה ("שניצל או משו כזה").

tzvitzi

New member
יואב שאלה בקשר לטרמומטרים העגולים

שמודבקים על הזכוכית , אתה קובע לפיהם את הטמפ' של הטרריום,אתה בטוח שהם מדויקים? פשוט לי יש כאלה אבל אני לא משתמש בהם כי הם נראים לי מסורבלים ולא אמינים.

לא סומך עליהם ב-100%

הטרמומטר ומד הלחות העגולים (exoterra) מיועדים לתת תמונה כללית. למדידה מדויקת יותר אני משתמש במדחום מזון דיגיטלי - רגיש מאד ומדויק מאד, ואני מודד מדי יום-יומיים בעיקר את התחתית של הטרריום, היכן שהנחשים אוהבים לשבת.

רן333

New member
חשוב להבין את הדבר הבא:

ללא קשר לשאלת האמינות/דיוק של מדחומים שנדבקים לדופן (ואני מאמין שהם אכן לא מדוייקים), ישנה שאלת הרלוונטיות של מה שהם מודדים. הטמפרטורה של דופן הכלוב אינה הדבר שאותו צריך לבדוק. יש למדוד את הטמפרטורה במקומות שבהם הנחש שוהה.

רן333

New member
תיקון קל:

בתגובה הקודמת התייחסתי למדחומי-מדבקה (מה שבילבל אותי היו המלים "שמודבקים על הזכוכית"). עכשיו שמתי לב לכך שהשאלה מתייחסת למדחומים מהצורה שנראית בתמונה של יואב (אני מניח שאחד המכשירים שנראים שם הוא מדחום, והשני - מד לחות). אין לי מידע באשר למידת האמינות או הדיוק של מדחומים כאלה. בכל מקרה, דברי באשר למקום שבו יש למדוד את הטמפרטורה עדיין בתוקף.

terra2

New member
למה לא בריא?

לאיזה חומרים הם זקוקים וויטמינים? יש אנשים שניסו להאכיל לא בחיות קטנות? ובקשר לולדות ולעכברים- אתם קונים אותם מתים? תודה על התשובות ומצטער על השאלות פשוט אני רוצה לדעת לפני שאני קונה חיה כזאת.

רן333

New member
אני לא טוען שהאכלה

בפריטי מזון כאלה, כשלעצמה, תגרום נזק. העניין הוא שאם הנחש אוכל רק אותם, אני מאמין שהוא יסבול מחסכים תזונתיים. נחשים מעכלים את לא רק רקמות שריר, כמו אלה שאתה יכול למצוא בשניצל, אלא גם איברים פנימיים, כולל המעיים ותכולתם, והם מעכלים גם עצמות, על המינרלים שנמצאים בהן. לכן, למיטב ידיעתי - נחש שהמרכיבים האלה של הטרף ימנעו ממנו לאורך זמן, יסבול מכך. אני לא מכיר מגדלים שמאכילים את הנחשים שלהם בשניצל, או במזון דומה. (בארה"ב משווק מזון נחשים שדומה לנקניקיות, אבל ככל שידוע לי, ה"נקניקיות" האלה מורכבות מעכברים שלמים, על כל חלקיהם, שנטחנו לצורך הכנת המזון המדובר.) אם אתה מחפש ראיות מדעיות לכך שהזנת נחשים בשניצל לאורך זמן מזיקה לבריאותו - צר לי, אבל אין לי מאמרים מדעיים בנושא, או חומר דומה שאליו אני יכול להפנות אותך. אולי גולשים אחרים יוכלו לעזור לך כאן.

רן333

New member
למיטב ידיעתי, אתה יכול לקנות עכברים

מתים ב"בית החיות". השאלה היא האם יש לך מקפיא שבו תוכל לאחסן אותם (לצאת ולקנות עכבר מת לקראת כל האכלה נשמע לי כמו טרחה גדולה מדי).

אוכל

את הנחשים הקטנים אנו מאכילים בולדות - קונים "סטוק" של כ-20 ולדות קפואות, ומפשירים לפני כל האכלה. את הנחשים הגדולים יותר (2 מתכדרים בני שנה ושנתיים) אנו מאכילים בטרף חי (עכברים או גרבילים). כשיחזרו לאכול באופן סדיר ננסה להרגיל אותם לטרף מופשר.

למעלה