שוב אני :)

R750-Girl

New member
תתעלמי מהקישור האחרון, לא מה שהתכוונתי לשלוח

בכל מקרה, זה המסלול מMarket Harborough לLeicester

בקר12

New member
האמת היא ששטחים פתוחים ופארקים יש די והותר

בכל עיר באנגליה (כולל לונדון). הבעיה היא מזג אויר בשביל למצל אותם.
הפתרון המושלם בשבילי הוא מזג אויר כמו בארץ (מינוס הלחות במישור בחוף) עם הפארקים של אנגליה. זה היה יכול להיות טוב.

jonbaum

New member
אם באנגליה היה מזג אויר כמו בארץ

אז מן הסתם הפארקים באנגליה לא היו נראים כמו הפארקים באנגליה.....

בקר12

New member
כן ולא. אפשר להשקות אם יש מספיק מים זמינים

וזולים (לאו דוקא מי גשמים) אבל הבעיה בארץ היא לא רק היעדר המים אלא גם היעדר השטחים הפתוחים.

יעלי9

New member
למען האמת, מה שמתאים לארץ הם בוסטנים

כמו שהיו בה פעם - עצים שנותנים הרבה צל, מסתפקים במים שזורמים באזור ואפילו נותנים פרי.
העולים מאירופה חלמו על המדשאות שהשאירו מאחור וניסו להביא אותן אל הלבנט.
אבל, אנחנו חורגים מנושא הדיון.

newfolder

New member
דווקא זה דיון מרתק

כשסוף סוף נצליח לחזור לארץ אני אוכל להתחיל לעשות את מה שאני חולמת עליו בחמש השנים אחרונות... לקנות שטח אדמה קטן ולהקים חווה אורגנית בשיטת פרמקלצ'ר, אם אתם מכירים. הכוונה לגדל לעצמינו את העשבים והירקות וגם כמו שאמרת, בוסתן עם כמה עצי פרי. אולי כמה תרנגולות. אני מסכימה איתך בקר12 שהבעיה בארץ אינה מחסור במים, בכל זאת, זה לא אמצע הסהרה. יש די הרבה גשם ורזרבה רצינית באקוויפרים. בסה"כ צריך להפסיק לזהם, להשקיע בתיקון הצנרות (30 אחוז מהמים דולפים דרכן), למחזר מים אפורים, אגנים ירוקים, לאגור מי גשמים והכי חשוב, כמו שיעלי אמרה, להתאים את הצמחיה לאקלים. לארץ יש הרבה יותר פוטנציאל בתחום הזה מאשר לאנגליה או לונקובר (בדיוק אותו אקלים) כי בארץ יש שמש.

בקר12

New member
אם תגיעי לבריטניה תראי ששם המים דולפים עוד

יותר מהצינורות, אין מונה מים ברוב הבתים וככה גם לא משלמים לפי צריכה.

newfolder

New member
זה מסתדר עם מה ששמעתי על המדינה הזאת

שהכל בה דולף או רופף... :) מצד שני מי שאמר לי את זה הוא גרמני... אני משערת שהכל יחסי.
מה שכן, לא נראה לי שמחסור במים זאת הבעיה הכי גדולה של בריטניה.

R750-Girl

New member
דווקא עכשיו

מצחיק ככל שישמע, יש מחסור. לא כזה שיימנע מאיתנו לעשות מקלחת אבל שמורת הטבע ליד הבית, האגם עם כל הברווזים שלנו פשוט מרוקן. אם פעם היה בוץ ליד החניה, כי המים היו כל כך קרובים - היום אפילו לא רואים את קו המים מהחניה. עצוב עד מאוד.

newfolder

New member
איזה יופי של תמונה!

איך זה קרה? חשבתי כל הזמן גשום שם...

יעלי9

New member
לא מכירה את לסטר

אני חושבת שעם משכורת של מעל 30,000 , בעיר לא יקרה, אפשר להתחיל לשקול. בכ"ז תצטרכו איזשהו הון קטן ראשוני כדי לספוג את העלויות של המעבר וההתאקלמות.
כדאי לבדוק מחירי שכירות באזור שבו תרצו לגור ואת המיסים העירוניים כדי להבין כמה תצטרכו להוציא רק ע"מ שיהיה לכם גג מעל הראש.
כדאי למצוא מקום שמרושת היטב עם תחבורה ציבורית כדי שלא תצטרכו להקנות אוטו כבר בהתחלה.
לונדון היא היוצא מן הכלל בכל תחום בבריטניה וכמובן שגם ביוקר המחיה.

newfolder

New member
אנחנו מקווים שישלמו לנו על הרילוקיישן

אבל כל זה יתברר בקרוב, אני מקווה.

תודה על הטיפים!

newfolder

New member
זה לא בדיוק פוסט... לא בבלגיה לפחות

זאת משרת סגן פרופסור, או מה שזה לא יהיה, עם משכורת של 50-60K (יורו)... המעבדה קיבלה תקציב ענק, אז יש סיכוי. או שאני חיה בסרט. גם זאת אופציה.
אבל לגברי לסטר, כנראה שאת צודקת. למרות ששתי ההצעות מגיעות מאותו פרופסור (יש לו שלוש מעבדות...)

forglemmigej

New member
כדאי לחשוב רק על מקום עם סכוי לקביעות

מה אם יגמר הכסף פתאום (דברים כאלו קורים לא פעם ולא פעמיים) ככה תשארו עם תינוק לבד ובלי כלום .

גרתי בלסטר 3 חודשים...

היי, סתם דפדפתי פה ונתקלתי.

גרתי בלסטר, קרוב למרכז העיר, ב 2006 , אז הייתי בן 22, אז מן הסתם ראיית העולם שלי אז שונה מהיום ובטח ממבט של זוג עם תינוק. אבל ממה שאני זוכר, פגשתי ישראלים שגרים בעיר בקביעות, יש גם איזה רב וכנראה סוג של קהילה אבל מעולם לא ביקרתי אצלם אז אני לא יודע כלום.

חיצונית, העיר יפה מאד, ספריות, כנסיות, פארקים, כו'. מבחינת הנוף האנושי.. תנסי לחפש בגוגל, אני זוכר שאמרו לי שזו העיר עם אחוז הבריטים הנמוך ביותר ושכמות המהגרים עולה על 50% , בעיקר מהודו ופקיסטן. אני לא זוכר שזה הפריע לי בשום מקום אבל לראות בקניון אשה עם בורקה זה לא מאד נדיר.

ובכל זאת, לא הייתי מתנגד לעבוד ולגור שם עם משפחה, מרכז העיר יפה, זו עיר עתיקה, יש מדרחוב, ושוק. ובאמת הרבה פארקים.
בעניין המחירים אין לי שמץ, באותו זמן כמובן שהסתפקתי בהרבה פחות.
עופר.

R750-Girl

New member
לסטר

העיר המועדיפת עלינו לשופינג (חצי שעה נסיעה מאיתנו). חנויות בוטיק נחמדות לצד רשתות ידועות יותר.
גישה ישירה ומהירה ללונדון ברכבת
הרבה סטודנטים (אוניברסיטה די נחשבת, עד כמה שידוע לי)
לגבי רב תרבותית - אני מניחה שזה שקשור לפחות במעט לסטודנטים.
לחובבי אוכל אסייתי (הודי / בנגלדשי וכו') זו עיר החלומות (The Golden Mile)
לא חושבת שאני (באופן אישי) הייתי רוצה לגור שם - אבל לא בטוחה שזה רלוונטי ואמור להשפיע על החלטתכם

newfolder

New member
אז למה לא היית רוצה לגור שם?

איזה ערים מעניינות אחרות יש בסביבה?

jonbaum

New member
לא מזמן השף ג'יימי אוליבר

עשה תכנית בטלויזיה על האוכל בלסטר.
נראה מאוד מעניין.
הלינק מצורף.

למעלה