שוב אני :)

newfolder

New member
שוב אני :)

הפרופסור שהציע לבן זוגי משרה בחנט הציע עכשיו עוד משרה (בנוסף, לא במקום) בלסטר, אנגליה. המשרה הזאת בעיקרון פחות אטרקטיבית מבחינת תנאים (טייטל, משכורת) אבל פותחת אפשרות לקביעות בעתיד. אנחנו לא יודעים כלום על לסטר. לא נעים להגיד אבל זאת פעם ראשונה ששמעתי את השם הזה. אני מניחה שיש שם ישראלים, כמו בכל מקום. מישהו מכיר?
האם 26K פאונד מספיק כדי לחיות? כי אני כנראה לא אוכל לעבוד, יהיה לנו תינוק...

תודה רבה!

בקר13

New member
אין הרבה מה לדעת על לסטר. עיר סתמית

26000 פאונד לשנה זה כמעט בדיחה עצובה כהכנסה לזוג +תינוק.
בלונדון בכלל אי איפשר להתקיים עם זה אבל לדעתי גם בלסטר יהיה מאוד קשה.

newfolder

New member
כתוב באתר מתחיל מ-26

בעצם אין כמעט סיכוי שזאת תהייה המשכורת כי זה יהיה כבר פוסט שני... אבל אין לי מושג כמה יותר. יכול להיות שלא בהרבה. אנחנו בבירורים של כל הפרטים האלה אבל זה לוקח זמן. מה לדעתך תהיה משכורת סבירה? לא רעב אבל לא מותרות?

תודה

בקר13

New member
+35 לזוג עם תינוק וגם זה לא משהוא אבל כיוון

שזה חור שאין בו הרבה מה לעשות חוץ מלשבת בבית (שהוא כנראה זול יחסית כי זה לא לונדון) אפשר לשרוד.

annadolly

New member
בשביל בקר12

כל מה שלא בלונדון זה חור. אז אני מסיקה שזה אותו אחד

בקר13

New member
אנחנו מתרבים ואכן העלת סוגיה מעניינת.

האמת היא שבגדול כן. יש את לונדון רבתי ויש את אנגליה.
יש לדעתי מרחק עצום בין לונדון וערים אחרות באנגליה. יש ארצות אחרות שזה גם כך ויש כאלה שפחות.
יש לא מעט ערים סתמיות באנגליה ולסטר בודאי אחת מהן.
גם לישראל לא הייתי עושה רילוקיישן לבאר שבע או לפחות חושב שהיא אטרקטיבית במיוחד

newfolder

New member
אם היו מציעים לו משרה בבאר שבע...

היינו לוקחים בלי יותר מידי הרהורים. בכל זאת, בירת הנגב

אבל בנתיים יש את חנט ואת לסטר, כי בונקובר אנחנו לא מוכנים להשאר יותר. אפילו שזה הבית קברות הכי טוב בעולם. אה, סליחה, התכוונתי בית אבות.

טוב, עברתי קצת על אתרי נדל"ן ונראה שהשכירות פחות או יותר אותו דבר בשתי הערים. עוד כמה שעות הפרופסור אמור להתקשר ואז סוף סוף נקבל קצת מידע מוצק (משכורות וכן הלאה).

תודה לכל העונים!

בקר12

New member
בקר13 קצת סילף את כוונתי. האמת, אם היית מציעה

את באר שבע, גנט, לסטר וונקובר אז רוב האנשים היו מעדיפים את וונקובר.
צה שאומר שאי אפשר לדעת.

newfolder

New member
אוקיי... OMG!!!!

דיברנו סוף סוף עם הפרופסור. הוא מציע את שתי המשרות אבל אומר שלסטר עדיפה מכמה סיבות:
1. זאת מעבדה מבוססת במוסד יוקרתי עם גישה מעולה לכל הפסיליטיז הכי מתקדמים, מעט מאוד בירוקרטיה, אנשים מוכשרים ופרגמטיים. המוסד בחנט מאוד בירוקרטי וקשה להזיז דברים. המעבדה חדשה, יש שם רק שני אנשים כרגע.
2. בנוסף לפוסטדוק הוא מציע משרת עורך בעיתון מדעי מכובד שכמובן שתשפר משמעותית (מאוד!) את הסיכויים לקבל פרופסורה בארץ. ביחד, המשכורת תגיע ל-2200 פאונד לחודש אחרי מיסים. נראה לי שזה כבר מאפשר חיים נוחים, לא? למיטב הבנתי מחיר דירת שני חדרים במצב מצויין במרכז העיר הוא 700 פאונד. מישהו יכול להעריך כמה בערך המחייה שם?
3. הוא מציע עזרה טכנית - פוסטדוק מתחיל שיעבוד 100% מהזמן במעבדה. בקיצור, עוד זוג ידיים. נגמרו ימי העבדות של לבוא למעבדה פעמיים-שלוש כל סופ"ש!!!
4. לסטר מאוד רב תרבותית, על פי ויקיפדיה - הכי רב תרבותית בבריטניה! שזה מצויין בפני עצמו, בלי להזכיר שהשפה הרשמית היא אנגלית.

אם זה לא מספיק, הוא מציע שבמקרה שלא נהיה מרוצים בלסטר - תמיד נוכל לעבור לחנט (בגלל שהמעבדה שם כל כך עשירה)...

בקיצור, נראה שהבנאדם עושה כל מה שביכולתו בשביל לקדם אותנו!!! אני לא יכולה להסביר כמה אני מתרגשת... זה ההיפך המוחלט ממה שהיה לנו עד עכשיו! במקום לשים רגליים כל הזמן, יש כאן מדען רציני ובעל השפעה שמאמין בבן זוגי שיחיה ורוצה שהוא יהיה פרופסור!

וכל זה יקרה תוך שלושה חודשים. מה אני אגיד לכם, צריך אמונה בחיים האלה.

בקר12

New member
"רב תרבותיות" היא בד"כ מונח מכובס לאוכלוסיה

מוסלמית ולא הייתי בונה עליה כמרכז תרבותי ו/או קוסמופליטי. בכל אופן, ביום יום זה לא צריך להטריד אתכם.
2200 פאונד נטו בחודש יאפשר מחיה בהנחה שאת תהיי עם התינוק (או שתעבדי).

newfolder

New member
30% הודים ופקיסטנים.

11% מוסלמים.
עם תינוק לא מעניינת אותנו סצינת המועדונים או הברים. חשוב לנו שתהיה אוכלוסיה מגוונת יחסית ושזה לא יהיה חריג להיות זר. חשוב לנו שלא יהיה רק אוכל בריטי. אני לא אעבוד אבל אהיה עם התינוק. אבל כל זה לא ממש משנה... זה זניח. אנחנו לא עוברים לשם כי שמענו שלסטר זה המקום הכי רב תרבותי באנגליה. אנחנו עוברים לשם כי זה מבחינתינו כרטיס "צא מהכלא אתה חופשי" מונקובר והמעבדה הנוראית שבן זוגי עובד בה כרגע. זה גלגל הצלה לקריירה שלו וזה הדבר הכי חשוב כרגע. המטרה שלנו לחזור לארץ ולסטר היא תחנת ביניים.

בקר12

New member
נו אז מה הבעיה? רק מסרתי לכם עובדות

הרע אני כנראה כבר לא אעבור ללסטר (ואפילו לא ל"חנט").
דווקא הכלא הנורא שנקרא וונקובר די מצא חן בעיני שביקרתי שם (יותר מפעם אחת).
שיהיה לכם בהצלחה

newfolder

New member
מי אמר שיש בעיה?

תודה רבה על המידע. ממש לא באתי בטענות.
יש אנשים שסבבה להם בונקובר (בעיקר ביולי-אוגוסט). גם לנו היה סבבה איזה תקופה, אבל זה עבר. ויש לנו נסיבות מיוחדות שהפכו את ונקובר לכלא עבורינו (לכאורה, מה הבעיה לעזוב?), כמו שיש לנו נסיבות מיוחדות שגורמות ללסטר להיות אטרקטיבית כרגע. ברור לי מהדיון שלנו שאתה לא מכיר את עולם המדע לעומק ואשריך. זאת לא קריירה מומלצת, זר לא יבין זאת. בבחירת מקום עבודה יש לנו מערך שיקולים מאוד שונה מרוב האנשים.
אם אתה מתכוון לעבור לונקובר כמובן שיהיה בהצלחה ואתה מוזמן לפנות אלי עם כל שאלה שיש לך. חמש וחצי שנים זה הרבה זמן להכיר מקום. אם כשרק הגענו לונקובר היינו קצת פחות עקשנים וקצת יותר מקשיבים לעצות של ותיקים מאיתנו היינו יכולים לחסוך לעצמינו די הרבה עוגמת נפש. כגודל האשליות כן גודל האכזבות...

בקר12

New member
מכיר וגם מכיר ובמיוחד את עולם הביולוגיה

שכמדומני בעלך משתייך אילו (אכן?). בכל מקרה, ביליתי לא מעט זמן עם מספר פוסט דוקים בתחום הזה שגרו בלונדון.
אני גם מבין את מערך השיקולים המקצועיים בבחירת פוסט דוק ועל הרצון להשתלב במשרה אקדמית בארץ. התחרות אכן מאוד קשה וצריך לבדל את עצמך.
והגבתי לא עליהם אלא על המקום שעליו שאלת (בהיבט של מגורים) כדי שלא תפתחי ציפיות שוא.

newfolder

New member
תודה

כן, הוא ביוכימאי. באמת שאין לי ציפיות, been there done that, צריך להתקדם בחיים וללמוד מטעויות. אני רק רוצה לוודא שהמקום לא קטסטרופה. מה כבר אפשר לעשות עם תינוק כל היום? בעיקר להסתובב בעיר ובפארקים.

R750-Girl

New member
בלסטר עצמה יש פארק גדול

במרכז, אם תהיו עם רכב, במרחק 10 דקות נסיעה מחוץ לעיר יש כל כך הרבה ירוק, שזה לא יאומן.

newfolder

New member
איזה כיף! ירוק וטבע נורא חשוב לנו

תגידי, מה בדיוק הטופוגרפיה של האיזור? אני רואה בגוגל מאפ שאין יותר מידי אגמים... יש הרים? עמקים? אני מניחה שבכל מקרה יש נופים יפים ומקומות מגניבים לפיקניק או קמפינג.

R750-Girl

New member
East Midlands

יש די הרבה שמורות טבע באיזור.
בעלי שמדווש להנאתו מאוד אוהב את האזור, כי הוא לא שטוח ולא הררי עד מאוד (מצד שני, אנחנו גרים בכפר שנמצא בנקודה הכי גבוה במחוז, ככה שלחזור הביתה תמיד יותר קשה מהדיווש בהתחלה).
אם אתם חובבי ירוק (כמונו), שווה לבדוק בתים להשכרה בכפרים שהם בין 5 ל15 דקות מרחק נסיעה ברכב מהאוניברסיטה. זה אומנם אומר שחייבים רכב, אבל לדעתי אין מה להשוות בין לגור באחד מהכפרים האלו ללגור בלסטר עצמה.
אפשרות נוספת (מומלצת אפילו יותר) היא לחפש מגורים בMarket Harborough למשל. עיירה קטנה וחמודה עד מאוד ורוב הסיכויים שלא תמצאי עצמך מבודדת כמו שייתכן ויקרה אם תגורו באחד הכפרים מסביב (מה שכן, זו נסיעה של חצי שעה לכל כיוון, אבל לפחות עם תחבורה ציבורית ישירה שאולי תחסוך לכם צורך ברכב)
http://maps.google.co.uk/maps?hl=en...code_result&ct=title&resnum=2&ved=0CEQQ8gEwAQ

למעלה