שוב אני....

אושרת312

New member
שוב אני....

היי לכולם... בהמשך למה שרשמתי בפעם הקודמת : {שלום רב! יש לי כמה שאלות אשמח אם תוכלו לעזור לי..... אני ובעלי נשואים קרוב ל 10 שנים יש לנו 3 ילדים קטנים והוא המפרנס היחיד. קרה "פיצוץ" ביני ובינו אתמול שגרר אותו היום להביא לי מן דף למלא של הרבנות ובסיבות הבקשה הוא רשם שיש חוסר תקשורת הגורמת לבעיות נוספות. אני כמובן לא חתמתי .... הוא טוען כי זה שאני לא חותמת אומר שאני "סרבנית" ושההליך יהיה קשה וארוך. ולכן הוא נתן לי שבוע כדי לחתום לו. האם הוא יכול לפעול כך לבדו מבלי שידברו איתי קודם? האם ה"דף" הזה הוא התביעה של הגרושין טו סתם...? אני רוצה שלום בית בכל מחיר מה עליי לעשות? {הוא מצידו לא רוצה} האם יש משהו {כל דבר} שאני אוכל לעשות בכדי למנוע את הגירושים? יש לציין שבעלי מאד עקשן ולכן גם נראה לי {והוא טוען שלא} שיש מישהי אחרת.. אנא עיזרו לי אני לא יכולה יותר אם חסרים פרטים תאמרו לי ואני אוסיף.} אז בינתיים הייתי האישה "הטובה" ולא נידנדתיולא שאלתי ולא ולא ולא ולאאאא בינתיים הוא גם חזר לישון איתי במיטה וביומיים האחרונים בלבד הוא מראה קצת יחס מצידו "פוצי מוצי" כזה..... אני שאלתי אותו אם הוא אוהב אותי ומה שהיה לו לומר זה : "ברגע שאני ירגיש אני יאמר לך אני מבטיח" מה זה זה????? אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף אני עדיין בדעה שיש לו מישהי אחרת למרותתתת שהוא חוזר הביתה ישר המעבודה ואני פחות או יותר יודעת איפה הוא אם הוא לא בעבודה והוא גם עונה לטלפונים { מה שהוא לא היה עושה לפני כן} והוא מקיים איתי יחסים ואתמול הוא יזם. אבל הראש שלייייי לא מפסיק לעבוד שאולי יש מישהי ואולי זו מישהי מהעבודה { בעבודה שלו כולםםם מכירים אותי כי עבדתי שם לפניו} ובגלל זה הוא לא מצליח לומר לי שהוא אוהב אותי כי הלב שלו שייך למישהי אחרת..... מה אני עושה????????????? איך אני אדע אם הוא בוגד או לאאאא???? אני כבר לא בודקת לו את הפון כי אני יודעת שיכול להיות שהוא מוחק וגם כי לא בא לי להיכנס לסרטים אוףףף תעזרו לי בבקשה אני מתחילה להשתגעעעעע מרוב מחשבות !!!!!!!!!!!

זה נורא פשוט

יש ביניכם מאבק את רוצה שהוא יגיד לך כל היום מת מת מת מת מת עליך כפרעליך חייייייייייייייייייים שלי, נ'שמה. ובגלל שאת כל כך רוצה והוא לא אומר <בכוונה! שתידעי'לך>, את משתגעת, נטרפת, רודפת אחריו ומה לא. קרנבל בריו קטן לעומתך. והחיים שלו יפים, הוא מצא את הכפתור שמפעיל אותך ושדרכו שולטים עליך יופי <עד שאת מגזימה והוא כבר לא כל כך נהנה
> ולא צריך שום אישה אחרת כדי להדליק אצלך את הפיוז הזה, את קנאית וחסרת בטחון באופן עצמוני. הוא כן החליט קצת לתת לך עכשיו, כדי להרגיע את הרוחות, למה מרוב שהוא שיחק ונהנה המערכת אצלך יצאה מכלל איזון. עכשיו יהיה קצת שקט <שהוא רוצה לעצמו, למה הספיק לו עד כאן מכל הדרמה שלך>, וכשיתחיל להיות לו שוב משעמם, או שהוא ירגיש שאת קצת שוקעת בטיפול בספונג'ה ובקקי של הילדים יותר מדי ומזניחה לו את בלוטת השעשועים - יחזור להטריף אותך וחוזר חלילה. מה שאת צריכה לעשות זה בעיקר להיות את
. ככה זה עובד אצלכם הכי טוב

אושרת312

New member
קנאית...

זה נכוןןןן את צודקת שאני צריכה כל הזמן שהוא יאמר לי מת מת מת עלייך וזה נכון שאני קנאית... אבל מה את אומרת בעצם??!!! יש או אין סיבות לקנאה שלי ? יש או אין מישהי??? ו....יפה לך זה נראה כאילו את מכירה אותי :)

יש סיבה

כמובן, והיא החרדה שהוא יעזוב אותך. אם יש לו או אין לו מישהי זה ממש לא משנה. עובדה! איים עליך בגירושין, אפילו הביא טופס ומייד חזרת למימדים הטבעיים שלך
שאיתם הוא יכול להתמודד. אני אומרת שזה כל כך מספק לך את האקשן, וגם מחזיק אותו במתח, כך שאין סיכוי שתוותרי על הקנאה שלך.

אושרת312

New member
אז מה...

אני עושה? איך אני מתמודדת עם המצב הזה של הקנאה שלי? { ושוב אולי זה לא אני ואני לא מדמיינת} ומכון שאני חרדה מלהיות לבד אני לא עצמאית מבחינה כלכלית ויש לי שלושה ילדים קטנים וכן אני גם אוהבת אותו מאדדדדדדדדד

Jake Speed

New member
פשוט וקל

מראה לו אהבה אינסופית מצידך. לא יודע איך זה אצלכם, מכינה לו מה שהוא אוהב לאכול? נותנת לו פינוקים במיטה? יו נואו, מה שעושה לו לאהוב אותך. זה מהדד, הוא יקבל, הוא יתן, וההיפך ג'ייק, שיודע. קרה גם לו

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני אגיד לך מה לדעתי הבעיה

זה שהוא מעצבן, מביא לך טפסים מהרבנות וכולית זה באמת לא נחמד. אבל אני לא חושב שהבעיה היא שם. אני גם לא חושב שהקנאה שלך נובעת ממה שהוא עושה, אלא שהיא קשורה למבנה הנפשי שלך, לחוסר הביטחון, לפחדים העמוקים שלך ועד כהנה וכהנה גורמים שלא קשורים בו ישירות. את רגילה לחשוב שהפתרון לבעיותייך יבוא מזה שתקבלי אישור שהוא לא בוגד ומזה שהוא יתנהג כך או אחרת. וזה נכון במידה חלקית, כי זה הסידור ביניכם: את תלותית וחרדתית (סליחה על הבוטות, אבל זה פורום וצריך ללכת ישר לעניין), והוא מתנהל בהתאם וגם שולט בך באמצעות החולשה שלך. העניין הוא שהסידור הישן הזה שלכם התאים לכם פעם, אבל היום לבעלך יש רעיונות ומחשבות אחרות. אין לי מושג מה המחשבות שלו, וכמובן אין לי מושג אם הוא בוגד או לא. מה שברור זה שהוא משתמש בכלים שיש לו, שעבדו 10 שנים, וכנראה עדיין עובדים. עכשיו השאלה לגבייך היא מה מתאים לך: מתאים לך להישאר בובה על חוט, שהוא יכול למשוך לה בחוטים ולשגע אותה? או שמתאים לך לשנות גישה? אני חייב לומר ששינוי גישה זה לא דבר שעושים בבת אחת. אם את מחכה לטיפ שיעשה לך מהפך בראש, אני חושש שאת מחכה לשווא. אם את רוצה לעשות שינוי, צריך לעשות אותו בדרך הישנה והמקובלת: עבודה קשה. לעהודה הקשה אפשר להיעזר בטיפול/אימון/כל אמצעי אחר. אבל זו עבודה קשה. לצערי, אלו שתי הברירות שלך. ברור לי שאת, כמו רוב בני האדם אם לא כולם, מעדיפה את הדרך הקלה, זו שלא דורשת ממך שינוי. אם תבחרי בדרך הזאת, אני מציע לך לקנות הרבה טישו, ואולי גם מחשב חדש ומשוכלל, כי יהיו הרבה דמעות. לכאורה הייתי אמור להמליץ לך ללכת איתו לטיפול זוגי, אבל זה הרי ברור שהוא לא בעניין. מבחינתו יש לו שליטה מלאה במצב, ואין לו צורך לערער את המצב הזה. לכן מה שנשאר לך לעשות זה רק לשנות את מה שאת יכולה לשנות לבד, קרי: את מערכת ההפעלה שלך. יש כאלו (לא בפורום הזה, אבל בהחלט אנשים רציניים) שימליצו לך ללכת לפסיכיאטר ולקבל כדורים לדבר שממנו את סובלת, קרי חרדות ומחשבות כפייתיות טורדניות. הכדורים אכן עוזרים, מסתבר, אבל ללא סיוע נפשי הם כמו אקמול לחולה במחלה קשה: קצת הקלה זמנית וזהו. לעומת זאת, אילו היית בטיפול נפשי, כדורים כאלה (שניתנים רק על ידי פסיכיאטר שמלווה את הטיפול) יכלו לעזור במידת מה. אבל סתם ככה - אני לא חושב ולא ממליץ. בהצלחה לך. יש לך דרך לא קלה ללכת בה.

אושרת312

New member
מריוס....

קודם כל תודה...:)) על התגובה המהירה יחסית ועל פירוט דבר שני קצת מצער אותי שאני מצטיירת כמשוגעת או חולת נפש { טיפול פסיכיאטר} עם כל מה שהוא עושה ובסוף אני הלא בסדר :,(

קארניו

New member
תרגעי,

את לא מצטיירת כחולת נפש וגם לא בטוח בכלל שאת זקוקה לכדורים . יש לך מטען ( כמו חרדות, תלות , קנאה, דימוי עצמי נמוך ) שאיתו הגעת לנישואים ובו את צריכה לטפל . ולא על כל בעייה דוחפים כדורים !

אושרת312

New member
קראניו....

תודה :)) אני אף פעם לא הייתי חסרת ביטחון אני נראית טוב באמת אחרי 3 לידות ובלי שחצנות או משהו אני בחורה יפייפיה בגלל זה אני לא מבינה מה נסגר איתי?

קארניו

New member
אושרת,

יופי חיצוני אינו מעיד בהכרח על בטחון עצמי גבוה . זה משהו עמוק ופנימי שלא קשור בכלל למראה שלך.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא קונה

לא ציירתי אותך לא כמשוגעת ולא כחולת נפש. אני לא אחראי לדעות הקדומות (שנובעות מחוסר ידע) שיש לגבי פסיכיאטרים. פסיכאטרים הם רופאים, כמו רופא משפחה, רופא פנימי או כירורג. הם עוזרים לטפל בכל דבר שקשור לנפש, מגירוד קל ועד טירוף מוחלט. 99% מהפונים לפסיכיאטר אינם כלל מטורפים, אלא אנשים כמוני וכמוך שסובלים מחרדה, מתח, ודברים דומים. הם נעזרים בפלאי הכימיה המודרנית כדי להקל על עצמם, כמו שאת משתמש באדוויל או באנטיביוטיקה. עד כאן לנושא ה"משוגעת". לגופו של העניין: צר לי שצר לך, אבל כן, יש לך בעיה. היא בהחלט הבעיה שלך. אבל אם את מעדיפה שלא נדבר על זה, ונדבר רק על כמה שבעלך לא בסדר, אין בעיה. נתעלם מהחלק שלך. ולשאלה שלך "האם את הלא בסדר", אני אומר שאין משמעות לשאלה הזאת. "בסדר" ו"לא בסדר" נשארו בגנון. אנשים מבוגרים מתעסקים בלהבין בעיות ולפתור אותן, לא בלהגיד "אבל הוא התחיל, המורה".

אושרת312

New member
שלא תבין..

אותי לא נכון אני לא אמרתי שאתה ציירת אותי אלא שככה רואים אותי כאחת לא נורמלית אבל מריוס באמת ובתמים אני מודה שיש לי בעיה ואני קודם כל אמרתי לך תודה על התגובה שלך וכן אני רוצה לטפל בבעיה שלי רק לא דרך פסיכיאטר וכן יש לי דעות קדומות על כך אז אני אשמח שתעזרו לי בדרכים אחרות כמו שייעצת לי ואכן אני עדיין טוענת שיש לבעלי חלק גדול מזה שאני כזאת וגם עליו הייתי רוצה לדבר ומריוס שוב תודההההה ענקית באמת :)

מריוס זכריה

Member
מנהל
את רוצה לדבר על החלק של בעלך?

אני מאמין לך שזה מה שאת רוצה. אני לא חושב שזה יעזור ברמה המעשית, אבל זה בהחלט נחמד לפרוק מעל הלב, לקטר ולקבל אמפתיה.

קארניו

New member
אתה לא אחראי לגבי דעות קדומות

אבל אתה כן אחראי על דרך הכתיבה שלך שעלולה לגרום לאי הבנות .

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני אחראי, כמובן

אבל עוד לא נוצרה הכתיבה שלא תיגרום לאי הבנות. כל זמן שיש בעולם סובייקטיביות, אנשים יבינו לא נכון אחד את השני. כמובן שצריך לכתוב בבהירות ככל האפשר. אני משתדל...

מריוס זכריה

Member
מנהל
ואגב, אם קראת מה שכתבתי,

לא המלצתי על עזרה פסיכיאטרית, אלא פסיכולוגית. למקרה שגם כאן יש לך דעות קדומות, גם לפסיכולוג הולכים אנשים בריאים ולא מטורפים. (ולא ניכנס להגדרה המאוד בעייתית של "מה זה מטורף".)

למעלה