שוב אני

שוב אני

קודם כל - תודה למי שיעץ לי בשרשור הקודם על חומר לעבודה על חוזרים בשאלה (=יוצאים בשאלה, אם יש הבדל בניסוח. אגב, אם אכן יש הבדל - גם את זה חשוב שאדע). בין החומרים שהשגתי (אגב - חלקם בהמלצתכם!) מצאתי גם את הספר 'ילדי הכיפות הזרוקות' של שרגא פישרמן. יש שם ראיונות מעניינים עם חוזרים בשאלה, אבל הראיונות הם רק עם בנים. הםא יש חומר כלשהו של ראיונות עם בנות?

רות014

New member
ואוו יש משהו של בנות דתיות לאומיות

אני לא אשכח שהביאו לנו את זה קוראים לזה עלמה אבדה- וזה גם לדעתי של שרגא הזה

היוצאים נוהגים לכנות את עצמם

בתור "יוצאים בשאלה" ברוב המקרים, אבל אין בזה כללים. נ.ב. אם היו ראיונות עם בנות בספר ששמו "ילדי הכיפות הזרוקות" הרי שאלו היו רפורמיות מטבע הדברים, וזה לא ממש מעניין...

הערה

עד לפתיחת הפורום, המינוח השגור היה יוצאים לשאלה (ומכך נגזר גם שמה של ה.ל.ל). אין לי מושג למה בחרתי לשנות אבל בדיעבד נראה לי שכך נכון יותר.

Sonic hedgehog

New member
הנ.ב הצחיק אותי אז צחקתי בקולניות

מעדיף שפעם הבאה אכתוב חחח... או LOL?

פחחחחח

סתם, באמת הייתי חייב להוסיף ....

ואני הייתי מעדיף שהביטוי הזה יעבור מן העולם

הוא לא מכבד את רמת האינטליגנציה (הגבוהה) של הדתלשים. אם רוצים להנגיד משהו ל"תשובה", אזי ההנגדה היא "התקדמות", מכיוון ש"לחזור בתשובה" זה "לחזור בחזרה", ואין בו "תשובה לשאלה" כלשהי.

היי - ביבליוגרפיה

(אני מניח שלחלקה כבר נחשפת בהודעות קודמות) [בנות] * שרגא פישרמן, עלמה אבדה (על מה אבדה) - זהותן האמונית של דתל"שיות, הוצאת מכללת "אורות ישראל", אלקנה, תשס"א, 2000. (419 עמודים) ISBN 9659033605 [אחרים] * להיות חופשיים - ששה יוצאים לשאלה מספרים עם עצמם, בהוצאת הל"ל - האגודה ליוצאים לשאלה, ירושלים, 1993. (39 עמודים) * יש אלוהים? - יוצאים לשאלה מספרים על עצמם, והאם יש אלוהים שאיכפת לו מה אנחנו עושים?, בהוצאת "חופש", תל אביב [2000]. (35 עמודים) * שמעון לב, ושיודע לשאול :ארבע עשר מונולוגים של דתיים לשעבר, הוצאת חרגול, תל אביב, תשנ"ח, 1998 (238 עמודים) * פוריה גל גץ, הדתלש"ים - מסע אל עולמם של הדתיים לשעבר, הוצאת עם עובד, יוני 2011, תשע"א. (233 עמודים) * שרגא פישרמן, דת"לשים - נוער הכיפות הזרוקות, ראיונות עם מתבגרים ש"חזרו בשאלה", הוצאת מכללת "אורות ישראל", אלקנה, תשנ"ט, 21999. (251 עמודים) * שרית ברזילאי, לפרוץ מאה שערים - מסע אל עולמם של היוצאים לשאלה, 2004. [וידאו] * [DVD] ויהי חושך ויהי אור (Let There Be Light), בימוי: מני פיליפ ונעם ראובני. 2007. (58 דקות), * [טלוויזיה] ירושלים ימינה ת"א שמאלה, בימוי: אלון שרביט, (מיני סדרה, 3 פרקים) שודר בישראל בערוץ yes דוקו, 2004.

למעלה