שוב אני

שוב אני

יש לי שאלה: השנתיים האחרונות של הנישואים שלי היו בעצם מצב הקדם גירושין, זאת אומרת, אומנם הייתי נשואה אך תמיד הייתי לבד והייתי גם מפרנסת יחידה. אינני מרגישה צורך בשיקום, ואני חושבת שאני ממש מוכנה למשהו חדש מתוך שיקול דעת צלול ויציב. שאלתי היא כמה זמן חיכיתם עד שהתחלתם להיפגש? אם אחפש שידוך מהר ייחסית אחרי הגט, זה עלול לעשות רושם לא טוב? ולגברים שבינכם הייתם נרתעים להיפגש עם גרושה עם תינוק? אנא הארותיכם והערותיכם

סאני42

New member
חחח מה לא הבנת????

אבי ביטול...
קיבלת ביטול מאבי...

דנדש10

New member
ומציניות לרצינות...

אינני חושב שישנה בעיה להיפגש מיד לאחר הגירושין באם ישנה מוכנות נפשית... אדרבה זה עדיף מלהתברבר בשוק הגו"ג סתם כך למטרות לא רציניות... ובכך עניתי גם על שאלתך השניה, ומהשניה לשלישית.. אני אישית לא ארתע להיפגש עם גרושה+תינוק אני בוחן את אישיות האדם ולא נרתע מבכיו של התינוק... אבל ישנם מחברי החולקים עלי בענין זה. המונמון בהצלחה.

תינוק?!

באיזה גיל? יתכן שישנה בעיה הלכתית להתחתן עד לגיל מסוים של התינוק!!!

אנא לטובתך

פני לרב מוכר באיזור מגורייך, הנושא מאוד פשוט. הפורום לא מסוגל לספק תשובות הלכתיות נכונות.

לכן כתבתי

שהפורום הוא לא כתובת לתשובות הלכתיות!!! לו הבעיה היא ייחוד, מה ההבדל בין תינוק לילד או נער??? הבעייה היא אחרת לגמרי, מומלץ לשאול רב מוכר.

אז ההלכה קובעת כך

כל עוד והילד יונק אז האמא לא יכולה להנשא ויש כמה טעמים בדבר אם תהיה מעוניין אפרט לך בשמחה והיום שאנו בדור חלש ורובם של הנשים לא מניקות אלא מאכילות את בנהם מטרנה אז הדבר קל יותר

ציפי81

New member
לא "יונק" אלא "מינקת"

צדק קטנטן שפורום אינו מקום לפסיקת הלכה. אבל בכל אופן, מתוך הידע ההלכתי שלי: "לא ישא אדם מעוברת חברו ולא מינקת חברו". הסיבה לאיסור בזמנו היתה החשש לחייו של התינוק - שהבעל החדש ימנע מן האישה לטפל בילדה ולהאכיל אותו. למרות מקורו של האיסור, הוא קיים על כל אישה שהיא בגדר "מינקת" מבחינה הלכתית, כלומר - בתוך 24 חודש מהלידה, גם אם אינה מניקה. כשאישה אינה מניקה ייתכן שישנם המתירים לה להינשא, אבל העניין חייב להיבדק מול פוסק, ולא כאן בפורום. בכל מקרה, קודם תתאוששי מן הלידה, אחר כך תפתחי בהליכי גירושין, ולבסוף נדבר על נישואין מחודשים...

ציפי81

New member
את לא יכולה להתחתן עד שהוא יהיה בן שנתיים

ומכיוון שאת ממש אחרי לידה יש לך עוד זמן לחכות.

ההמתנה

מה לעשות שלא התאפשר לי להשתקם מהלידה הליכי הגירושין התחילו עוד בהיותי בהריון מצב עגום... כמו שכתבתי לחתיך איני מרגישה צורך להשתקם מהגירושין וההמתנה הזו שעליי להמתין עכשיו ממש קשה לי

סאני42

New member
סליחה? מי אמר שאם היום תכירי

היום תתחתני???? ומי שירצה אותך שיחכה עד שיהיה מותר להתחתן... את ממהרת לאנשהו ילדה???

צודקת

צודקת בהחלט, אך להתחיל לחפש מישהו בידיעה שלא אוכל להתחתן בשנתיים הקרובות זה נירא לי לא הוגן כלפי הצד השני, ומאחר שאני מעוניינת להכיר למטרות רציניות בלבד הדבר הופך לקשה.

למעלה