שוב אני...

מצב
הנושא נעול.
אני חושבת שנלך על תרומה

מתלבטים כמוכם יש כל הזמן
אני נמצאת אולי צעד אחד לפניך אבל השבוע חזרתי שוב להתלבט! אחרי שכבר החלטתי זהו הולכים לתרומת ביצית! ואפילו התחלתי לקחת גלולות! אבל מרגע לרגע אני מבינה שאני רק אגרום לעצמי צער וכאב אם אפתח תקוות, נכון שה-FSH שלי ירד פתאום אבל עדין הוא גבוה! וכמו שכתבה לי מישהי - אני צריכה לחשוב גם מה תהיה איכות הביציות? מלח היקר שאל אותי לפני כמה זמן: האם יש לי כוחות לעבור עוד פעם את האכזבה של כשלון הטיפול או יותר מזה של הפלה ( עברתי 2 ) והשאלה הזו עזרה לי די להחליט ללכת לתרומת ביצית. אומנם את צעירה ממני למרות שמה שחשוב זה הגיל של השחלות שלנו ולא הגיל הכרונולוגי, אבל את באמת צריכה לחשוב מה המטרה? שיהיה לך ילד ( ואת רוצה 3 ) אם התלבטת והתיעצת והרופאים אמרו לך מה הסיכוים? ומבחינה כספית - תעשי חישוב שכל הכסף שתשקיעי בטיפולים יכול להיות שווה להשקיע בטיפול אחד בתרומה! מעניין שאני יודעת נהדר ליעץ לאחרות אבל כשאני מתלבטת אני חושבת מהרגש כשאני כותבת לך אני מגיבה מההגיון! אם את רוצה פרטים מעודכנים על המסלול לרומניה את מוזמנת לכתוב לי במסר! מה שכן - הכי חשוב באמת לזכור לבקש לפני שעושים את התרומה לבצע בדיקת - X שביר לתורמת, את כל שאר הבדיקות, תלוי לפי המוצע שולחים את הבעל לעשות. מקווה שעזרתי לך , אני יכולה לאומר לך שהכתיבה עזרה לי תודה ושיהיה בהצלחה
אני חושבת שנלך על תרומה
לאחר ששוחחתי עם גולה אני משוכנעת שזאת הדרך הכי נכונה ,קלה ומהירה להגיע למטרה.למרות שאני בת 34 ושיש עדיין סיכוי קטן,אני רוצה תוצאות! אני עדיין בשלב שיעורי הבית. לגבי המסלול אני מאמינה שנלך על פדיוס גם בגלל הקירבה הגאוגרפית,גם בגלל המחיר( בין הנמוכים),אחוזי ההצלחה ובכלל שנראה לי שזה המסלול היותר פופולרי כאן. אני צריכה למצוא רופא שיכין אותי וילווה אותי בתהליך ( חוץ מהנסיעה ),צריך לעשות את זה באופן פרטי או שדרך מחלקות הIVF?? איזה החזר ועל מה יש ב "לאומית"? באיזה יום של הווסת מתחילים? יש לי עוד המון שאלות שלא הספקתי למצוא להן תשובות...

נטאשה

New member
לפי דעתי....

שוב אני...
היי לכולם, סילחו לי על ההעלמות שלי. הייתי עסוקה בלפתח ציפיות ותקוות שדרך IVF נצליח והתכחשתי לחלוטין להמלצת הרופא הקודם שלי לקבל תרומת ביציות. ולבסוף גם פרופ' משיח ( אחרי 2 טיפולים אצלו וסה"כ 9 ) המליץ על תרומה. מה שמעניין הוא שפרופ' פיש ראה את התיק שלנו וחושב שיש עדיין סיכוי קטן והוא כבר ראה מיקרים ביזריים שהצליחו והצליח לבלבל אותנו ולערער את החלטתנו ללכת לתרומה.בינתיים,בגלל הדיכוי הארוך שקבלתי מהטיפולים הקודמים לא קבלתי ווסת כבר חודשיים וגם אם ארצה לעשות טיפול אחרון בהחלט יש כנראה עדיין זמן כדי להחליט... היות וכבר נמאס עלי כל המצב הבלתי נסבל הזה אני נוטה להלחיט על תרומה ( קיצורי דרך) ומצד שני זה לוותר לחלוטין על הסיכוי ( הקטן) לילד גנטי שלי. אני מצטערת שאני "נוחתת" כאן מדי כמה חודשים עם שאלות פילוסופיות אבל ברור לי שזה המקום היחיד שעלי לפנות אליו כדי לקבל את התמיכה,הידע,העידוד וכל האהבה שכולכם ( לא שכחתי אותך,מלח!) נותנים כאן. אז מה הייתן עושות במקומי? ( הבעל בשלב של פסק זמן מהחלטות,כדי להחליט נכון צריך לנקות את הראש לפני...הלוואי שיכולתי להפסיק לחשוב על זה) שמחתי לקרוא על כל ההצלחות .היה שווה לחזור...
לפי דעתי....
וסליחה שאני עונה באיחור, צריך למצות את כל התהליך ז"א, אם יש עדיין סיכוי להגיע להריון ללא תרומה, כדאי ללכת על זה. וזה גם יתן לכם זמן להתרגל ולעכל את הרעיון של התרומה. זה מה שהראש שלי אומר ואלה גם האינטואיציות שלי, זה מה שאני הייתי עושה. מאחלת לכם החלטות טובות והעיקר הריון בקרוב מאוד.

קשה! קשה!

לפי דעתי....
וסליחה שאני עונה באיחור, צריך למצות את כל התהליך ז"א, אם יש עדיין סיכוי להגיע להריון ללא תרומה, כדאי ללכת על זה. וזה גם יתן לכם זמן להתרגל ולעכל את הרעיון של התרומה. זה מה שהראש שלי אומר ואלה גם האינטואיציות שלי, זה מה שאני הייתי עושה. מאחלת לכם החלטות טובות והעיקר הריון בקרוב מאוד.
קשה! קשה!
נכון שצריך להרגיש מיצוי והרבה פעמים אמרתי לעצמי ולבעלי שזהו זה,אין לי יותר כוחות,אני כבר בת 34,נמאס לי לראות שכל נשואה טריה מסתובבת עם בטנונת ורק אנחנו תקועים .נגמרה לי האמונה בתהליך הרגיל .חוסר האמונה הגיע אחרי הרבה כשלונות,2 הריונות כימיים ,הפחד מעובר / ילד עם מום בגלל איכות הביציות והמלצות של פרופ' משיח ופרופ' רון אל לעבור לתרומה. את הבשורה קבלנו בפברואר ומאז המשכנו עוד 2 טיפולים רק כדי להיות בטוחים. כמוך,גם אני מנסה להקשיב לאינטואיציות שלי וכשאני חושבת על עוד הפריה אני לא מתרגשת,לעומת זאת כשאני חושבת על הסיכוי הגבוה יותר שנמצא בתרומה אני מתמלאת בתקווה ושמחה שבאופן טבעי מלווה גם קצת בעצב בגלל ההשלמה עם ה"נכות". תודה שכוונת אותי לאינטואיציה ,כלי חשוב לקבלת החלטות. בהצלחה גם לך בתקווה שנמשיך את מגיפת ההריונות בפורום.

שיר5520

New member
ברוכה השבה..

שוב אני...
היי לכולם, סילחו לי על ההעלמות שלי. הייתי עסוקה בלפתח ציפיות ותקוות שדרך IVF נצליח והתכחשתי לחלוטין להמלצת הרופא הקודם שלי לקבל תרומת ביציות. ולבסוף גם פרופ' משיח ( אחרי 2 טיפולים אצלו וסה"כ 9 ) המליץ על תרומה. מה שמעניין הוא שפרופ' פיש ראה את התיק שלנו וחושב שיש עדיין סיכוי קטן והוא כבר ראה מיקרים ביזריים שהצליחו והצליח לבלבל אותנו ולערער את החלטתנו ללכת לתרומה.בינתיים,בגלל הדיכוי הארוך שקבלתי מהטיפולים הקודמים לא קבלתי ווסת כבר חודשיים וגם אם ארצה לעשות טיפול אחרון בהחלט יש כנראה עדיין זמן כדי להחליט... היות וכבר נמאס עלי כל המצב הבלתי נסבל הזה אני נוטה להלחיט על תרומה ( קיצורי דרך) ומצד שני זה לוותר לחלוטין על הסיכוי ( הקטן) לילד גנטי שלי. אני מצטערת שאני "נוחתת" כאן מדי כמה חודשים עם שאלות פילוסופיות אבל ברור לי שזה המקום היחיד שעלי לפנות אליו כדי לקבל את התמיכה,הידע,העידוד וכל האהבה שכולכם ( לא שכחתי אותך,מלח!) נותנים כאן. אז מה הייתן עושות במקומי? ( הבעל בשלב של פסק זמן מהחלטות,כדי להחליט נכון צריך לנקות את הראש לפני...הלוואי שיכולתי להפסיק לחשוב על זה) שמחתי לקרוא על כל ההצלחות .היה שווה לחזור...
ברוכה השבה..
טוב לראות אותך, למרות שהייתי יותר שמחה לקרוא שקפצת לביקור כדי להיפרד ולעבור לפורום הריון... בכל מקרה, כמובן שעל השאלות שלך רק את ובעלך יכולים לענות. עד שלא תגיעי לשלב, כל מה שנגיד לא ישנה. אני אישית גם לא מכירה את ההתלבטויות כי התחלתי מהשלב של תרומה. השאלה אם יש באמת סיכוי. הייתי מתייעצת כמה שיותר וגם חושבת על האינטרנסים של הרופאים הממליצים. אולי כדאי ללכת לכמה התייעצויות. ועוד שאלה חשובה היא בת כמה את, כי אין מה לעשות, הגיל חשוב וההחלטה גם תלויה בכמה זמן יש לך להתלבט. בכל מקרה, אני מאחלת לך המון בהצלחה.

3 יהודים-3 דיעות.

ברוכה השבה..
טוב לראות אותך, למרות שהייתי יותר שמחה לקרוא שקפצת לביקור כדי להיפרד ולעבור לפורום הריון... בכל מקרה, כמובן שעל השאלות שלך רק את ובעלך יכולים לענות. עד שלא תגיעי לשלב, כל מה שנגיד לא ישנה. אני אישית גם לא מכירה את ההתלבטויות כי התחלתי מהשלב של תרומה. השאלה אם יש באמת סיכוי. הייתי מתייעצת כמה שיותר וגם חושבת על האינטרנסים של הרופאים הממליצים. אולי כדאי ללכת לכמה התייעצויות. ועוד שאלה חשובה היא בת כמה את, כי אין מה לעשות, הגיל חשוב וההחלטה גם תלויה בכמה זמן יש לך להתלבט. בכל מקרה, אני מאחלת לך המון בהצלחה.
3 יהודים-3 דיעות.
זה מאוד מתאים לאופי שלי לקבל כמה שיותר ייעוץ ולפעמים זה מבלבל. כפי שציינתי קודם אני מתקרבת לגיל 34 ולכן הזמן קצת דוחק... מצטערת שלא הגעתי אתמול למפגש. מקווה שאוכל לעזור.

אינני יודעת מהן הבעיות שיש לכם

שוב אני...
בנסיונכם להרות - ובהתאם לבעיה אם ניתן לפתור אותה - כיום המדע כל כך מתקדם ויש פתרונות להמון סוגים של בעיות. ואם אתם בין אלה שלא יודעים מהי הבעיה - הייתי מנסה עוד ועוד ולא נשברת. חמודה, את עדיין צעירה - גיל 34 הוא עדיין גיל שהביציות אמורות להיות פוריות. אני הצלחתי לאחר כמעט שנתיים של טיפולי פריון והפריות מבחנה ללדת בגיל 42.5. כך שאת צעירה עדיין ואם תתמידי, תטופלי אצל רופא טוב - תצליחי.

תודה, אבל הספיק לי.

בנסיונכם להרות - ובהתאם לבעיה אם ניתן לפתור אותה - כיום המדע כל כך מתקדם ויש פתרונות להמון סוגים של בעיות. ואם אתם בין אלה שלא יודעים מהי הבעיה - הייתי מנסה עוד ועוד ולא נשברת. חמודה, את עדיין צעירה - גיל 34 הוא עדיין גיל שהביציות אמורות להיות פוריות. אני הצלחתי לאחר כמעט שנתיים של טיפולי פריון והפריות מבחנה ללדת בגיל 42.5. כך שאת צעירה עדיין ואם תתמידי, תטופלי אצל רופא טוב - תצליחי.
תודה, אבל הספיק לי.
הספיקו לי 9 טיפולים ( 2 הפלות )+ אחד שבוטל רגע לפני השאיבה ... לא רק הגוף עייף גם הנפש.

קיטקוט

New member
בנות - X שביר חובה!!!

שוב אני...
בנות - X שביר חובה!!!
מרגיז אותי שהרופאים לא ממש מידעים את הבנות שהולכות לתרומה שלפני שמתחילים את התהליך לעשות בדיקות גנטיות! אנחנו משלמות כל-כך הרבה כסף אז למה להכניס ראש בריא למיטה חולה? בכלל היה לדעתי מן הראוי שבכלל הם יעשו את הבדיקה לכל מי שרוצה להיות תורמת לפני בכלל שמקבלים אותה - כמו שעושים לה את כל שאר הבדיקות לפני טיפול! למי שלא יודעת אם התורמת נשאית של X שביר זה יכול לפגוע בעובר! לפחות הם עושים "קומבינות" עם הבדיקה ובודקים אותה "כאילו" זה שלך על חשבון הקופה בתשלום סמלי! אני אולי סתם מרוגזת היום אבל אני חושבת שאם אני הולכת לרופא פרטי ומשלמת לו את מיטב כספי אני מצפה שהוא יהיה יסודי ויגיד לי מה לעשות, איזה בדיקות ולא שאני אצטרך לשאול ולנחש שצריך... למשל כמה בנות פה נאמר להן ע"י הרופא שלהן שצריך לחזור על הבדיקה של CMV אני עשיתי את הבדיקות לפני 3 שנים ואף אחד לא אמר לי לעשות שוב! ורק בגלל שמישהי סיפרה לי על הפלה שעברה בגלל CMV התחלתי לשאול שאלות ומסתבר שצריך לחזור על הבדיקה! אז אני כרגע די מאוכזבת מהרופאים ואולי אני מוציעה קיטור פה ! ואם לא פה איפה??? שבת שלום

טמיה

New member
מזה הבדיקה הזאת? תאמרי לי בבקשה

בנות - X שביר חובה!!!
מרגיז אותי שהרופאים לא ממש מידעים את הבנות שהולכות לתרומה שלפני שמתחילים את התהליך לעשות בדיקות גנטיות! אנחנו משלמות כל-כך הרבה כסף אז למה להכניס ראש בריא למיטה חולה? בכלל היה לדעתי מן הראוי שבכלל הם יעשו את הבדיקה לכל מי שרוצה להיות תורמת לפני בכלל שמקבלים אותה - כמו שעושים לה את כל שאר הבדיקות לפני טיפול! למי שלא יודעת אם התורמת נשאית של X שביר זה יכול לפגוע בעובר! לפחות הם עושים "קומבינות" עם הבדיקה ובודקים אותה "כאילו" זה שלך על חשבון הקופה בתשלום סמלי! אני אולי סתם מרוגזת היום אבל אני חושבת שאם אני הולכת לרופא פרטי ומשלמת לו את מיטב כספי אני מצפה שהוא יהיה יסודי ויגיד לי מה לעשות, איזה בדיקות ולא שאני אצטרך לשאול ולנחש שצריך... למשל כמה בנות פה נאמר להן ע"י הרופא שלהן שצריך לחזור על הבדיקה של CMV אני עשיתי את הבדיקות לפני 3 שנים ואף אחד לא אמר לי לעשות שוב! ורק בגלל שמישהי סיפרה לי על הפלה שעברה בגלל CMV התחלתי לשאול שאלות ומסתבר שצריך לחזור על הבדיקה! אז אני כרגע די מאוכזבת מהרופאים ואולי אני מוציעה קיטור פה ! ואם לא פה איפה??? שבת שלום
מזה הבדיקה הזאת? תאמרי לי בבקשה

טמיה

New member
תודה מלח אתה ממש חמוד ../images/Emo140.gif

זו בדיקה גנטית שמבוצע לתורמת...
זו בדיקה גנטית שמבוצע לתורמת על-מנת לגלות פגם גנטי. היא נעשת ע"י בדיקת דם פשוטה.
תודה מלח אתה ממש חמוד

שאתה עונה על כל הודעה שלי תמשיך ככה אתה אחלה

טמיה

New member
אני מתכוונת לבדיקה CMV

בנות - X שביר חובה!!!
אני מתכוונת לבדיקה CMV

מצב
הנושא נעול.
למעלה