שוב אני

שוב אני ../images/Emo8.gif

הייתי היום ב US. אז שרירן הוא לא מצא (מעניין לאן נעלם!) אבל רחם דו קרני- יש (לא חדש לי) רחם אחורי- יש רחם דידלפי- אולי??? מה זה ?? לא מספיק הכאבים והרחם דו קרני עכשיו גם יש חשד לאיברים כפולים? (צוואר רחם כפול) אני מדוכאת ועצובה ובא לי לבכות! אני הולכת לברר משהו אחד ומגלים לי משהו אחר. אין לי בנזוג ועד שאני אנסה להכנס להריון- יקח עוד הרבה זמן (מקווה שלא
). המתח והחרדה רק גדלים. חבל שהתחלתי עם כל זה אולי עדיף לקבור את הראש בחול?
טוב, צריך לקבוע תור לרופא המטפל. שבת שלום, שקטה ונטולת כאבים

לטמון ראש בחול?

אז את כל ההבנות בנושא היית מתחילה יותר מאוחר ...ולא רק בלהבין אלא גם בלטפל....תמיד טוב לדעת מוקדם....כדי לטפל בזמן.....אם תקראי מה שאני עברתי כי לא גילו לי בזמן ולא טופלתי נכון.....הכל התפרץ בבת אחד ביחד על כל איבר אפשרי בקרבת מקום.....והטיפול היה ארוך וקשה....מכל הבחינות. חכי לרופא שיראה את ה- US ויתן לך תשובות ברורות. לגבי בן זוג ....דעתי בלבד היא שאפשר גם בלי ...... אבל זה עניין לגופו באמונתך ודעותייך. שתהיה שבת שקטה וחמימה ובהחלט נטולת כאבים

רחם דידלפי - בבדיקה

אם יש לך צוואר רחם כפול סביר להניח שיש גם רחם כפול..... כלומר שני רחמים נפרדים לגמרי, עם 2 צווארים אך מערכת שחלות רגילה. כלומר כל רחם מחובר לשחלה אחת....רצוי לבדוק את זה אצל מישהו שיודע לקרוא טוב US ...ולאמת את החשש או להסירו...........

נעמי 17

New member
או שיש לך מחיצה

בתוך הרחם שמחלקת אותו ל2 לי היתה כזו והסירו אותה.יש לי רחם דו קרני שהיתה בו מחיצה פנימית ודרך אגב באוטראסאונד הרבה פעמים מזהים לי את אחת מקרני הרחם בתור שיררן כי הם רואים בליטה מאותו החומר של הרחם לכן הם מחילטים שזה שרירן. גם טובי אנשי האוטרא סאונד מתבלבלים בקריאת המסך אצלי בגלל הרחם הדו שלי, ואני מזכירה להם שזה לא שרירן אלא דוקרני. דרך אגב אצלי גם הענבל בגרון- כפול. אולי אני "אורה הכפולה"?

זואילי

New member
נעמי ../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif

ענבל כפול????? ועוד לא איבחנו את זה כשרירן???? אורה הכפולה הוא אחד מספרי הילדות האהובים עלי, למרות שמעולם לא הבנתי מה משמעות השם טרודה... (זה היה בהוצאה נורא ישנה...). האם הענבל הדו משמעי שלך גורם לך להפיק 2 קולות?

נעמי 17

New member
בוודאי!

ברור כשמש! בעלי טוען שהתבלבלו כשנולדתי ושבעצם אני גבר
ותראי בעצם יש לי גם שני שמות, נעמי והשם שכולם משתמשים. הם רק לא יודעים ששני השמות נכונים. ובכלל אני מעדיפה בזוג ולא ביחיד!

הצחקת אותי../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

זכרתי שגם לך יש דו קרני. בזמנו, הרגעת אותי לגבי זה

קראתי את כל התלאות שעברת../images/Emo4.gif

כתבתי שלפעמים עדיף לא לדעת כי כרגע, אני לא יודעת אם יהיו לי בעיות פיריון ואני סתם בלחץ וזה משהו שלא יהיה ניתן לברר עד שאני לא אנסה "על אמת" ויש עוד מספיק זמן עד אז
גם אני חושבת שלא צריך בנזוג בשביל ילדים אבל עוד לא אמרתי נואש
אני בת 26. בנוגע לרחם הדידלפי- הרופא אמר "במידה והרחם דידלפי זה קצת בעייתי".
הוא הוסיף שניתן לבדוק את זה אפילו ע"י החדרת אצבע. (??) ומשהו אחרון- הוא שאל אותי "איך את לא יודעת אם יש לך צוואר אחד אחד או שניים?" (אני אמורה לדעת שיש כזה דבר בכלל?) כי על הדו קרני יידעתי אותו והוא שיבח אותי על כך. אם זה כל כך פשוט לבדיקה למה הרופא המטפל שלי לא בדק את הנקודה הזו ? הוא הרי יודע שיש לי רחם דו קרני . מרגיז .

לגבי הידיעה- הכוונה בתחושה

את יכולה לבדוק ולהרגיש
שינויים באנטומיה,בתמונת האגן-זה ענין של מודעות לגוף. לענין הרופא שלך - הלואי וכל הרופאים היו יודעים לבדוק את כל מה שצריך והלואי שאלו שהיו יודעים לא היו חוסכים לקופות בהן הם יושבים כספים על בדיקות. תעדכני

היי בואינג../images/Emo13.gif

סליחה על השאלה אבל מה ואיך אמורים להרגיש?
לא הרגשתי ממצאים חריגים עד כה
בקשר לרופא שלי- זה לא עולה כסף ואם כבר הוא עושה US או פאפ אז מה באמת הבעיה לבדוק את הנקודה הזו במיוחד שהוא יודע על הדו קרני ועל הכאבים. סתם מרגיז שאני צריכה לחזור אליו ושוב להבדק. אגב, מקווה מאוד שזו תהיה בדיקה רק של החדרת אצבע או משהו כזה ולא של המכשיר הזה (ברווז??) כי זה כואב
לפחות כשהוא מכאיב הוא מתנצל!

זואילי

New member
בואינג וחדשה,

אני בהלם מכן - לבדוק עצמאית?????????????? לא עלה בדעתי! אחרי כל מה שה"ארנק" שלי עבר, אז עוד להטריד אותו בבדיקה משלי???? אוי ואבוי. אני הולכת להתבייש בפינה.

נעמי 17

New member
גם אם היא תבדוק

איך היא תדע אם היא בודקת את האחד או את השני???

זה מה שלא ברור לי

הרופא עשה פרצוף של "איך את לא יודעת" כאילו סיימתי איתו באותו מחזור את הלימודים.

נעמי 17

New member
הלו הלו

אז מה אם הוא עשה? לצערי יש דברים שאי אפשר לדעת בוודאות עד שלא רואים אותם ברור, כמו רחם דו קרני וכמו רחם כפול. והברור זה אומר ניתוח. גם אצלי היו מליון השערות עד שפתחו. את יודעת למה? כי לא תמיד האיברים מחולקים כמו בשרטוט מדוייק, לפעמים זה לא ממש סימטרי ולא ממש אחיד, ולא ממש מחולק. לי היתה מחציה חלקית, ברחם דו קרני שכל קרן היתה בגודל שונה ובצורה שונה ובכל קרן רירית בגודל אחר. אחרי שהסירו את המחיצה מהחלק הפנימי של הרחם זה נהיה עוד יותר לא ברור כי החלוקה הפנימית השתנתה והיתה לא סמטרית והיו עוביים שונים לרירית בכל צד שבדקו והיתה צלקת פנימית לכן בכל אולטראסאונד הם לא הבינו מה הם רואים. אמר לי רופא פעם שרחם דו קרני אפשר לוודא רק אם מסתכלים עלו מהצד של הבטן בניתוח. בהסטרוסקופיה הם יכולים לראות את החלק הפנימי של הרחם ושם גילו את המחיצה הלא אחידה לכל האורך ..... אם את רוצה אשרטט לך

לפחות אצלי, אני יודעת

שטכנאית US זיהתה את זה מיידית כי היא אמרה שהדו קרני ממש מובהק (לא שזה מעודד). לא אמרו לי דבר על מחיצה אלא רק שהרחם יותקטן יותר בגודלו בגלל הקרניים.

למעלה