תשובה
מאיפה שאבת את ההנחה שאני חושב שאין שום הבדל בין בני-אדם לבעלי-חיים אחרים? אני מעולם לא טענתי כזה דבר טיפשי- ברור שקיימים הבדלים בין מינים ביולוגים שונים, ומעולם לא נטען אחרת. מה שנטען הוא שההבדלים הללו לא מצדיקים פגיעה בזכויות שלהם. האם טבועה בך כל-כך עמוק התפיסה שרק לבני-אדם יכולות להיות זכויות, עד שלדעתך ההכרה שלבעלי-חיים יש זכויות פירושה שבעלי-חיים הם זהים לבני-אדם? אני ממש לא רואה את זה כך- לבני-אדם ובעלי-חיים אחרים צרכים שונים, ולכל אחד מהם מגיע התחשבות בהתאם לצרכיו השונים. דווקא השלכה של מושגים אנושיים על בעלי-חיים, במקום הכרה בצרכים הממשיים שלהם, משמשת לעתים להצדקת הפגיעה בהם: למשל, מישהו בפורום זכויות טען פעם שהממסד ניצול בעלי-החיים מעניק להם עבודה, ובלעדיו הם יהיו מובטלים- מושגים שהם, כמובן, חסרי כל רלבנטיות בשביל יצורים לא-אנושיים. אתה עושה דבר דומה מאוד בהתנגדות שלך לעיקור חתולים על בסיס "הצורך שלהם להעמיד צאצאים"- אלא מושגים שלא נוגעים לחתולים, אלא רק לבני-אדם. חתולים, בניגוד לבני-אדם, לא מתכננים להקים משפחות- הם מקיימים יחסי מין רק מתוך היצר המיני שלהם. לכן אי-אפשר להגיד שעיקור שלהם פוגע ב"זכות שלהם להתרבות"- מכיוון שהם בין כה וכה לא מעונינים ברבייה, אלא רק בהנאה המינית הכרוכה בה. העיקור פוגע רק בהנאה המינית שלהם. כמובן שגם פגיעה בהנאה המינית היא פגיעה- אבל היא הרבה פחות חמורה מגוויעה ברעב, וללא ספק עדיפה מבחינת האינטרסים של החתול. הניסיון שלך להציג בעלי-חיים כמכונות בעלות מטרה אחת- רבייה, בלי כל צורך אישי משלהם, לא עומד במבחן המציאות. לפי הגישה הזו, הסיבה היחידה שחתולים אוכלים היא כדי לאפשר להם לחיות ולהתרבות עוד, ועל פי זאת, חתול מסורס אין שום סיבה שירצה לאכול או לשתות, מכיוון שבין כה וכה הדבר לא עוזר לו להתרבות. זו שטות מוחלטת- חתולים מסורסים אוהבים לאכול בדיוק באותו מידה רק מי שממש לא מכיר חתולים יכול לחשוב כזה דבר. מאוד בולטת העובדה שאת התפיסות שלך בקשר לבעלי-חיים אתה מבסס על השערות, ולא על-פי ניסיון עם בעלי-חיים- ואני נוטה לחשוב שהאדישות שלך כלפי צרכיהם של בעלי-החיים נובעת בעיקר מכך שאתה לא ממש מודע לצרכים שלהם. אני מציע שתבקש מאחד החברים שלך שיש לו כלב או חתול בבית שיתן לך לטפל בו ולשחק איתו מדי פעם, כדי להכיר אותם יותר. אני בטוח שתופתע מאוד לגלות עד כמה היצורים הללו זקוקים לאוכל, לחברה, להגנה ולשעשוע, גם בלי כל קשר לרבייה ועד כמה שגוי הרעיון שלך שאין להם שום רצונות אישיים חוץ מאשר הפצת הגנים של הזן. עד שלא תלמד להכיר בעלי-חיים יותר מקרוב, אני לא רואה ממש טעם להמשיך בדיון- קשה מאוד להסביר את הרעיון של זכויות בעלי-חיים למישהו שלא ממש מבין מה הם בעלי-חיים.