שוב אני פה..

• פותח הנושא yoli
  • פורסם בתאריך

yoli

New member
שוב אני פה..

אולי מישהו יודע כמה שווה מטבע זהב 100 לירות משנת 76, של בן גוריון?

astrok

New member
אין מטבע כזה

שלום יולי. אני בטוח במאת האחוזים שטעית בערך הנקוב ובשנה... לפי קטלוג נומיסמטיקה של אהרוני לא יצא מטבע כזה בשנת 76', אבל יצא מטבע זהב 500 לירות מ- 74'. לא יצא גם מטבע כסף/ארד/ניקל כזה, ולכן טעית בשנה לגמרי. תמיר.

yoli

New member
היי..

את הזהב מ74 500לירות כבר שאלתי בפורום וקיבלתי תשובה :) אולי 100 לירות משנת 74 מזהב. אבל בטוח שזה 100 לירות.

רוזן71

New member
יולי שלום.

בס"ד. אם את מתעקשת שיש לך מטבע זהב בן גוריון בערך נקוב של 100 לירות, אז כנראה שהתבלבלת עם מטבע וויצמן זהב שערכו הנקוב הוא באמת 100 לירות והוא דומה למטבע בן גוריון. (ב"ג ע"נ 500 לירות). אגב, מטבעות וויצמן זהב הונפקו בסט של שני מטבעות ב-1963. מחיר הסט כ-2000 ש"ח. רוזן.

astrok

New member
לא... אין בקטלוג, אז אין...

זו בטח הנפקה פרטית או משהו כזה

coincollector

New member
גם כזה אין ../images/Emo4.gif

המטבע היחידי בערך של 1000 לירות הונפק ב 1978, ולא מופיע עליו בן-גוריון אלא עץ וכיתוב "שלושים שנה לישראל". אנחנו נשמח לבדוק לך בקטלוגים כל שווי של מטבע, כמובן בתנאי שהוא בכלל קיים, אבל את צריכה לעזור לנו. מה דעתך לרשום בצורה מסודרת את התאריך, הערך הנקוב, וסוג המתכת של כל מטבע שאת רוצה לברר?

yoli

New member
שלום שלום

היי אני מזה מצטערת, האמת אני בחיים לא התענייניתי בדברים כאלה. אמא שלי מבקשת ממני אז אני מנסה, והיא עצמה לא בדיוק מבינה בזה. אז הדבר היחידי שאוכל להגיד שהוא של 1000 לירות מזהב והוא בסביבות שנות ה70 ויחסית לא גדול.. תודה מראש..

רוזן71

New member
יולי שלום.

בס"ד. מדובר על מטבע זיכרון שהונפק לכבוד שנת ה-30 למדינה, וערכו הנקוב 1000 לירות. מחירו היום בשוק האספנים כ-500 ש"ח. רוזן.

למעלה